Moderátoři: smith
Zaregistrován
6. 11. 2008
mince bude asi pěkná, ale fotka je bohužel mizerná...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
23. 11. 2011
Nick hezký, ale jeho majitel...
Zaregistrován
7. 10. 2006
Pěkný kousek, zrovna dnes jsem si četl v Encyklopedii numismatiky o tom, že Mansfeldové měli na mincích svého patrona sv. Jiří jak bojuje s drakem😃 Našeho Draka si nevšímej, je jen namíchnutý, že ho Jiří bodá do mordy😃😃
Zaregistrován
7. 4. 2008
Spíše taková zajímavost - moc často jsem jej zatím neviděl
Gibraltar - 2 quarts - Robert Keeling (jeho tehdejší obchodní měna)
historický pohled na Gibraltarskou skálu i s plující lodí kolem
Obrázky:
Zaregistrován
4. 10. 2010
Hezká mince - (Jiří III. 1760-1820), naposledy byla v aukci č.61 (Heidelberger Münzhandlung H.Grün) v 05/2013.
Zaregistrován
16. 2. 2008
Ona to vlastně není mince a George III. už vůbec ne. Za jeho vlády byl neustálý nedostatek mincí a tak to někteří obchodníci řešili tím že si razili takovéto tokeny které používali jednak jako reklamu a pak také jako drobné na vracení. Byla to v podstatě neoficiální měna ale jak zákazníci tak další obchodníci tyto tokeny přijímali. V Anglii i Austrálii to byla běžná praxe.
Zaregistrován
7. 4. 2008
Jo, jo - jak jsem psal - taková obchodní měna.
Tento token tvořil ale přímo měnový systém (1 real = 24 quarts) - nebyl to tedy vysloveně stejný případ tokenů jako v Anglii. Byl až posléze nahrazen oficiální britskou měnou (mám pocit 1840).
I díky tomu, na rozdíl od mnoha jiných tokenů - je zařazen do katalogu World coins.
Zaregistrován
7. 6. 2007
Dvě papežské medaile:
Obrázky:
Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/
Zaregistrován
6. 11. 2008
Hmm, jsou pěkné.
Také jsem si už vícekrát chtěl nějakou pěknou koupit když mi byly nabízeny, ale naštěstí jsem se zatím udržel a snažím se spíše jen o pragensie...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
7. 2. 2011
Pěkné medaile, je to prostě poctivé dílo. Jak píše Dracek, člověk se musí držet.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.