Moderátoři: smith
Nebyl důvod za ně utrácet, když tu uherskou droboť nesbírám...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Tak dneska mi přišel dlouho napjatě očekávaný penízek, takže se musím pochlubit. Všechno to jsou Ferdinandovy penízky se lvem.
První je typ Ves V.f/1 s titulem Římského, Uherského a Českého krále. Bohužel je příšerně přeleštěnej, takže se mi ho nepodařilo pořádně nafotit ( což byl asi i důvod, proč měl tak mizernou fotku na aukci. Takže u mně nakonec zakotvil za neuvěřitelných 307,-Kč.😆 ). Ten vedle něj je můj starší. Dal jsem ho tam na porovnání s tím prvním. Mrkněte na tvary písmen R a E. Je vidět, že byly dělány z punců P a F a zbytek byl doryt ručně. Způsob dorytí je však u každého drobátko odlišný.
Třetím v pořadí je další novější varianta typu V.c s opisem FERDINAND : PRIMVS . Žel bohu s nepatrným dvojrázem.😞
No a čtvrtý je typ Ves V.c/17, který se mi dlouho vyhýbal v lepším stavu.
Fotky nic moc, penízky jsou pooooodstatně lepší. Především ten první lvíček je úžasně vyryt. jsou vidět i drobné chloupky na zadních nohách atd. Škoda toho drobného nedoražení, jinak by byl luxusní. Ale mně dělá radost, takže patří do chlubírny.
Obrázky:
mels ho levnej i proto, ze ja uz nehazel, jak sem te tam zmercil😃
gratuluju🙂
Pěkné! Paráda....
Bohužel, za poslední měsíc jen samé bankovky, pár medailí a cca 10 běžnějších norimberských žetonků - nic moc na chlubení. Ale ještě budou do svátků nějaké slušné aukce...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.