Moderátoři: smith

roland22

Uživatel

Zaregistrován:
29. 8. 2007

Vytvořeno:
8. 9. 2012, 10:19

dnes mi spravila veľkú radosť táto pamätná 10 centesimovka, síce nič extra vzácne, ale je naozaj v krásnom stave
inak je zaujímavé, že je to medal alignment, hoci inak normálne talianske mince sú coin alignment

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
8. 9. 2012, 15:03

Dostal sa mi do ruky tento Karolov denár z roku 1733, typ ako Huszár 1640, navyše za PATRONA HVNGA nie je bodka, ale dvojbodka, čo som ešte nikdy nevidel. Nie je to unikát ohľadom zachovalosti, ale pri všetkej skromnosti si myslím, že je to naozaj pekná minca.

Obrázky:

Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

Vytvořeno:
8. 9. 2012, 15:13

V katalogu Herinek je fotografie rocniku 1733 z odlisnych razidel a ma take dvoutecku. Jinak velmi pekna mince.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
8. 9. 2012, 16:01

V katalogu Herinek je fotografie rocniku 1733 z odlisnych razidel a ma take dvoutecku. Jinak velmi pekna mince.

Tento ročník patří k těm běžným a byl ražen z mnoha razidel. Proto můžeme nalézt rozdělovací tečky, nebo i tečka- dvoutečka. Další variantou je ve zkratce Hunga použítí buď písmene V, nebo U. Můžeme dále objevit i jinak zpracovanou madonu atd.
Často dražím přes internet v budapešťských aukcích a pamatuji si, že se tam dražily i velmi vzácné varianty, značené RRR, s vyvolávacími cenami i kolem 500 €. Myslím, že pokud by se chtěl někdo tomuto ročníku věnovat, narazil by na dost variant, jako téměř u všech kremnických drobných ražeb. V tomto případě jsou moje znalosti pouze povrchní, ale když jsem sbíral mince Leopolda I, byla to záplava nejrůznějších nezpracovaných typů, variant atd. Hodně rychle jsem užší specializaci vypustil, protože v některých případech bych musel mít od jednoho ročníku desítky mincí. Proto souhlasím s postupem pana Halačky, který se věnuje pouze tomu podstatnému a nepodstatné věci, které by zabraly další tisíce stran pouští ven a nezabývá se jimi.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
9. 9. 2012, 13:40

Dávnejšie som slubil Turtlemu niečo z Austrálie , je už chladnejšie , viac chuti do života , nafotil som a posielam medailu zo Sydney ešte z 19 storočia priemer medaile je 76mm, hrúbka 6mm.

Obrázky:

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
9. 9. 2012, 14:10

Když mu jí posíláš, to bude Turtle netrpělivě vyhlížet pošťáka... 😉 😁

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
9. 9. 2012, 14:48

To nepochybujem 😃 , musím kvalitnejšie nafotiť , nádherná pamatná medaila.

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

Vytvořeno:
9. 9. 2012, 15:07

Tato medaile se udělovala jako ocenění vystavujícím na Mezinárodní výstavě v Sydney 1879. Škoda že z Tvojí špatné fotky nelze přečíst komu byla udělena.
Výstava se konala v Zahradním Paláci který krátce na to vyhořel a dnes již neexistuje.

Obrázky:

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

Vytvořeno:
9. 9. 2012, 15:12

Turtle: Palugyay & Son

Obrázky:

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
9. 9. 2012, 15:13

Vieme Turtle; za druhé miesto jednej Bratislavskej firme.😉
Je to tam.🙄 .......samozrejme moje dokonalé fotenie....😃

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.