Moderátoři: smith
No, nejsem osoba poverena, ale nejakou informaci k tomu poskytnout mohu.
Predne existuji pouze dve periodika v CR, tykajici se numismatiky a zarazene do tzv. Seznamu recenzovaných neimpaktovaných periodik vydávaných v České republice. Jsou to vsem jiste dobre zname Numismaticke listy a druhe z techto periodik jsou prave Folia Numismatica (uz tato informace snad trosku naznacuje vedecky vyznam tohoto periodika). Pro jedince, kteri jsou hodnoceni podle svych vedeckych vykonu (RIV) je to na urovni CR publikacne nejvyssi dosazitelna meta (pro lepsi hodnoceni uz musi publikovat v zahranicnim casopise), pokud nemluvime o vydani vlastniho dila. Je velkou chybou (nevim ci), ze Numismaticky sbornik, ktery je dle meho nazoru velice kvalitni, v teto databazi neni rovnez.
Faktem je, ze Folia Numismatica jsou znama spise v odborne numismaticke verejnosti a patrila by jim, dle meho nazoru, vetsi pozornost ze strany dodavatelu zajimavych numismatickych clanku a pojednani. Takze smele do toho, nebojte se v nich publikovat. Btw. ja uz tam jako spoluautor jednoho clanku figuruji a chystam pro ne clanek dalsi, tykajici se analyzy doboveho falza uherskeho denaru z 16. stoleti. A vlastne jeste chystame jeden dalsi, ale nesmim toho zas vykecat presprilis...
Co se tyce naplne - ta je dana samozrejme tim, co tam poslou prispevatele. Obsahy pozdejsich cisel muzete videt na jiz zminenem [web(http://www.mzm.cz/folia-numismatica/).
staci?
btw. zbylo mi tu prvni cislo a premyslim, co s nim 😈
Olivere, hlásil bych se o něj pokud je volné...🙂
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
olivere dik za vycerpavajucu odpoved!
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
jen doplnim, souvisi s dotazem vyse, protoze jsem jeste odpovidal na jeden dotaz a mam to v clipboardu:
FOLIA NUMISMATICA, č.1/1986 (mj. Význam denárových ražeb olomouckých údělných knížat)
FOLIA NUMISMATICA, č. 2/ 1987 (mj. Pojednání o těšínském, krnovském a opavském mincování brož. 2 svazky)
FOLIA NUMISMATICA, č.3/ 1988 (mj. Římská stanice u Mušova a nálezy mincí. Příspěvek o ilustracích numis.díla A.Voighta)
FOLIA NUMISMATICA, č. 4 - 5/ 1989-90 (mj. Nález mincí Adama Václava v Těší
ně)
FOLIA NUMISMATICA, č.6 - 7/ 1991-92 (svazek obsahuje serii článků o moravském mincovnictví doby grošové a tolarové, dále o mincování vedlejších zemí Koruny české /Kladsko, Lužice, Slezsko/ a o mincovnictví tolarového období na Krnovsku, Opavsku a Těšínsku)
FOLIA NUMISMATICA, č.8 - 9/ 1993-94 (svazek je sborníkem příspěv
ků k problematice středověkého mincovnictví, věnovaný k životnímu
jubileu PhDr. J.Sejbalovi DrSc., popisuje i nález z Kelče)
FOLIA NUMISMATICA, č.10-11/ 1995-96 (obsahuje řadu příspěvků k problematice moravského mincovnictví doby denárové a grošové,
včetně moravských a slezských mincoven)
oliver napsal/a:
Predne existuji pouze dve periodika v CR, tykajici se numismatiky a zarazene do tzv. Seznamu recenzovaných neimpaktovaných periodik vydávaných v České republice. Jsou to vsem jiste dobre zname Numismaticke listy ...
Olivere: Numis listy mají být recenzovaným časopisem až někdy od příštího roku jestli se nepletu, ne?
řekne někdo fundovaný, jak je to s těmi NL? jeden můj kolega má totiž v šuplíku pár článků, které chce ovšem otisknout, až budou NL recenzovaným časopisem, a to má být podle jeho slov tuším příští rok ...
Asi si to pletes s Numismatickym sbornikem, o nemz se to proslycha, ze by snad byt mohl. Bylo by to logicke a podle mne i spravne. Reciprocne by to zvysilo i jeho uroven. NL jiz recenzovane jsou a FN taky.
A promin, ze jsem prehledl tvuj prvni dotaz, mel jsem toho ted trochu moc (a mam - dalsi den dovolene v praci)
Tak jeden dnešní přírůstek do sbírky... 😃
Tibet
nominál 5 sho
cyklus 16-24(1950)
Přerývané razidlo ze staršího typu kdy jsou nad pohořím dvě slunce na novější typ, kdy vlevo je místo slunce již měsíc.
Vzácně se vyskytující varianta ! (brzy byla vyrobeno zcela nová razidla)
🙂
Obrázky:
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.