Moderátoři: smith

Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
1. 5. 2012, 17:14

Horacie: sice jsem Tvoji mince nechtěl rozebírat, ale když jsi se ozval...
Zde mi třeba vůbec nevadí, že jde o relativně častou ražbu v oběhovém stavu(takové lze bez dalších hrubých vad klidně zaředit do sbírky, také to dělám), ale vadí mi zde například to, že mince je navíc ještě téměř zlomená, jak se ji někdo snažil rovnat(?), což je dobře vidět z obou stran !!! 😕 🙄

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Horacio

Uživatel

Zaregistrován:
7. 4. 2008

Vytvořeno:
1. 5. 2012, 17:54

Horacie: sice jsem Tvoji mince nechtěl rozebírat, ale když jsi se ozval... Zde mi třeba vůbec nevadí, že jde o relativně častou ražbu v oběhovém stavu(takové lze bez dalších hrubých vad klidně zaředit do sbírky, také to dělám), ale vadí mi zde například to, že mince je navíc ještě téměř zlomená, jak se ji někdo snažil rovnat(?), což je dobře vidět z obou stran !!! 😕 🙄 Obrázky: ...

Vždyť jsem to psal Dráčku, klobouk dolů před Tvým okem a znalostma.

Nicméně to jsi mohl napsat rovnou - např. takto "relativně častá ražba, ale vypadá nalomeně, škoda"

holt ty musíš rovnou agresivně: "šrot, póvl, konvolut pro začátečníka, sotva čitelný stav, hrůza, šrotový stav"

Víš Dráčku, právě to mně od Tebe mrzelo daleko víc - ta Tvoje podivná protivná útočnost, a to jen proto, že jsem si dovolil se pochlubit s horší mincí. Zlomená není. A že ji někdo někdy rovnal? To se jako nesmím opovážit se s ní pochlubit, nebo co? To jako bys mi řekl, že nemám právo tady nic dát a napsat, pokud mi to neschválíš předem. Trochu smutné.

xjert01

Uživatel

Zaregistrován:
17. 8. 2010

Vytvořeno:
1. 5. 2012, 17:56

Horacio: davej sem mince jake uznas za vhodne. Pokud s tim nema problem majitel fora (jakoze nema) tak ti do toho nema nikdo co kecat...

alarich

Uživatel

Zaregistrován:
15. 4. 2010

Vytvořeno:
1. 5. 2012, 18:02

Vždyť jsem to psal Dráčku, klobouk dolů před Tvým okem a znalostma. Nicméně to jsi mohl napsat rovnou - např. takto "relativně častá ražba, ale vypadá nalomeně, škoda" holt ty musíš rovnou agresivně: "šrot, póvl, konvolut pro začátečníka, sotva čitelný stav, hrůza, šrotový stav" ...

Kašlete na to.To dohadování nikam nevede.jde o to že když jdu na forum a uvidím nějaký nový odkaz v chlubírně a mrknu tam s tím že se pokochám nějakou zajímavou mincí a místo toho tam je nějaká běžná věc kterých je na Aukru plná prdel tak mě to lehce rozhodí😕
Jinak nejde o nic vážného co by narušovalo tuto část fora.😉

Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
1. 5. 2012, 18:07

Tak tak, pokud jdu do chlubírny, tak se jdu těšit pohledem z kvalitní, zajímavé či vzácné mince, u jiných témat lze čekat již z praxe skoro cokoliv...
Holt někdo název tématu pochopí a jiný si ho vyloží po svém...:?

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
1. 5. 2012, 18:13

Vy stále nechápete podstatu toho o čom tu debatíme. To že vy dvaja máte vycibrený vkus a pohľad na nedokonalú mincu vás dvoch uráža je váš problém a riešte si to na iných fórach, osobne by som preferoval nejaké poradne. Celé toto fórum by malo byť (niekedy naozaj bolo) vedené v priadeľskom duchu a nie v pretekoch arogancie.

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
1. 5. 2012, 18:17

Mám tu absolútne najbežnejší Žigmundov denár, v bežnom stave, možno ľahko nadpriemernom, ale žiadna bomba. Denár mi ale urobil náramnú radosť, mám k týmto minciam vrúcny vzťah. Tak som si povedal že sa ním pochválim a podelím sa s vami o radosť ktorú mi mincička urobila. Dúfam že som nikoho neurazil, nedal som za mincu stovky eur a nejedná sa o raritu...

Obrázky:

Horacio

Uživatel

Zaregistrován:
7. 4. 2008

Vytvořeno:
1. 5. 2012, 18:22

Co na to říct? No já fakt už nevím.
Tady přece není řeč o tom, jestli se mince tobě Dráčku (nebo Alarichovi) líbí. Já tady mluvím o účelu chlubírny (tzn. pochlubit se) a o určité aroganci, která se prostě nelíbí mně. Nezlobím se, že řekneš svůj názor, momentálně mi jenom vadí jak to řekneš. Pochopili jste mně? Doufám, že ano a že už tuto debatu ukončíme. :-)
Proč byla chlubírna založena? - screenshot z úvodní strany a z prvního příspěvku.

Obrázky:

NumizmatSR

Uživatel

Zaregistrován:
22. 3. 2009

Vytvořeno:
1. 5. 2012, 18:43

Draček: Ked už píšeš ostatným na tie ich šroty podľa Teba, tak sa pozri čo si sem dal Ty...Napr. tá posledná 1/4 toliarová medaila - je v katastrofálnom stave, v tomto stave už ani nie vzácna a predsa si to sem dal, lebo Ti to urobilo radosť...Tak isto - tie exotiky čo sem dávaš - sú vzácne stavom? Nie, sú vzácne pre Teba, že sa Ti ich podarilo zohnať, aj ked Ťa stáli pár dolárov...A o tom to je...

Zablokován

Uživatel

Zaregistrován:
2. 8. 2011

Vytvořeno:
1. 5. 2012, 18:54

Konečně se mu to snaží vysvětlit víc lidí :-)
Já už se mu to snažím osvětlit přes rok.
Jestli chce Dráček prudit ostatní obyvatele ČR a SR, tak mu doporučuji jít do politiky, kde nás může srá*t jak chce a bude v dobré partě, ale jeho pruzení ZDE opravdu není na místě.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.