Moderátoři: smith
Archypov napsal/a:
...Niekto tu možno dáva do materiálu veľa peňazí, ale iná partia zrovna nie a tiež sú tí ľudia na tomto fóre platní. ...
Stačí se podívat pozorně neb jsem tam psal:
"Vzácná či něčím zajímavá věc ještě nemusí být vždy automaticky drahá" !!!
(takže netvrdím, že je to jen o penězích jak je naznačováno)
Jinak "Chlubírnu" chápu jako téma pro kvalitní, zajímavy, vzácný a luxusní ukázky materiálu různých zemí i období.
Pokud se bude chtít někdo ukázat za každou cenu s běžným grošem v sotva čitelném stavu, je asi blíže téma grošů nebo u 3 kr. Leopolda I. dát do vlákna Leopolda, ne dávat běžné ražby ve stavu 3/3 a hůře či jiné hrůzy do "Chlubírny". Teoreticky se lze chlubit čímkoliv, ale když se někdo bude chlubit běžnou mincí ve šrotovém stavu, co si o tom pomyslet... 🙄
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
No ale nechaj to na ľudí, nech sa pochvália čímkoľvek, prečo im stále do toho musíš kecať? Ja rozumiem tomu čo hovoríš, ale si príliš radikálny, stále len trepeš toto áno - toto nie... nechaj to na ľudí, ak ťa pohľad na nejaký šrot ktorý inému urobil radosť uráža, tak si otvor jedno chladené a čítaj si iné vlákna. Nikomu nepadne dobre keď hľadá nejakú mincičku a po čase ju zohnal (aj keď v horšom stave, na lepšiu jednoducho nemá - ale chce numizmatiku robiť pre radosť) tu ju ukáže a ty mu ju s nadhľadom zdrbeš. Máš výborný prehľad v téme, ale občas by si mohol premýšľať aj ako bežný smrteľník a zostúpiť z Olympu na zem.
Dracku - Mysli si o tom co chces ale hlavne se k tomu vubec nevyjadruj. To vetsinu problemu vyresi.
Souhlasim s Archym... at se kazdy chlubi tim, co jemu prijde osobne ke chlubeni. Nekoho potesi prumerny stav mince, nekoho pouze TOP stav. Nekdo se tesi i z bezne mince jiny oceni predevsim jen nejake specialitky...
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Na Olympu jsou jiní(zajeď se podívat na aukci H.Poláka, tam je uvidíš dražit), já jen paběrkuji, co odtamtud propadne dolů běžněpříjmovým smrtelníkům...😉
Třeba je to desetiletý kluk který získal svou první 300 let starou minci a je radostí bez sebe, chce se pochlubit a Ty ho setřeš. Já jsem začal sbírat mince poměrně nedávno, svůj první a docela běžný denár jsem si koupil v 54 letech a i tak jsem z něj byl radostí na větvi. Nezapomínej že tu nejsou jen zkušení protřelí válečníci.😉
Zajímavé, že ty hrůzy sem nedávají často jak píšeš desetiletí kluci, ale i Ti, kteří sem chodí déle...🙄😉
Teda Dráčku, promiň, myslel jsem, že na tu kritiku nestojí za to reagovat, ale nakonec si přece jen pár slov neodpustím.
Ta "hrůza" není ani dolámána, ani nečitelná. Na hlavě vidím detaily tváře, fousů, uší, licousů i vlasů. Veškerá písmena jsou čitelná, nic nerozluštitelného tam není. Dokonce i detaily límce jsou pěkně vidět. Ano je tam i pár menších rýh (dle mého nic zásadního - běžný oběh).
Na druhé straně - pěkný znak, opět dobře čitelné písmo, pěkná značka mincmistra.
Asi to není žádná vzácná varianta, ani žádná ražba, která jakoby zrovna vyšla z mincovny. Víš Dráčku, mi to vůbec nevadí a světe div se, klidně bych se s ní pochlubil znovu. Mám rád mince, na kterých je vidět, že "žily" v oběhu, ale které jsou i přesto (dle mého) pěkně zachovalé.
Milý Dráčku a Alarichu - jistě mám úctu k Vašim obrovským znalostem, ale pánové, takové ty Vaše shazující si kecy a protivné škatulkování si nechte na doma.
Jinak není mi ani 5, ani 10 (bohužel), je mi 37 let a vůbec se za tuto minci nestydím :-)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.