Moderátoři: smith
Tak včerejší přírůstek, stav je sice nic extra, ale je to tuším jediný český početňák s vyobrazením vlastníka a co to sbírám první kus co byl na prodej a cena byla rozumná(v reálu vypadá trochu lépe než na fotce a třeba ho časem někdy seženu lepší) 😃
Nicolas Walter z Waltersbergu (+ 1.3.1578 )
početní groš 1569,
opis: DEO DVCE = pod vedením božím
Lit.: Don 4029, Wdg 4294, Neum 28713
- důlní zaměstnanec v Jáchymově, titul rytíře obdržel v Čechách roku 1556, po roce 1664 již rada a dvorský sekretář, vlastnil statky Lochovice v Čechách, Biskupice na Moravě a další majetky.
Manželka: Alena rozená Pusch z Michelsdorfu
Obrázky:
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Tak Ježiško mi priniesol pekného Leopolda.
3 grajciar 1666 KB
Ešte sa k tomu spýtam, je bežné, že v strede letopočtu je bodka?
Za kvalitu fotky sa ospravedlňujem bolo to fotené večer.
Obrázky:
Úplně běžné to není, ale v případě kremnických drobných ražeb existuje spousta variant, protože se tyto mince razily v ohromných nákladech a mnoha razidly. Tento případ jsem také viděl a nejedná se o ojedinělý případ.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Niektoré zmeny sú cenené. Hlavne umiestnenie min. značky, rozdelenie letopočtu a iné. Tu na týchto XV kr. je rozdiel v svätožiare alebo čo je to okolo madony na ľavom chýbaju tie tenké ostne.
To Misopn: tu si stiahni katalóg aukcií, je tam veľa variant XV kr Leopolda I. a aj ocenených
http://www.pannoniaterra.hu/aukcio-valaszto
Obrázky:
blasko.juraj.ml@gmail.com
To dula77.
Když jsem sbíral mince Leopolda I, měl jsem rád právě ročníky XV krejcarů. Dokonce jsem si koupil katalog od Hollhubera. Bohužel se ne trhu vidí většinou pouze kremnické ražby a i když v uvedeném díle bylo mnoho vyfotografovaných variant, většinou se stávalo, že pokud jsem si koupil novou minci, většinou se jednalo o novou variantu, která nebyla podchycena.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
To dula77.
Bohužel jsem knihu již prodal.
Chci se ještě zeptat. Inzerujete zde zájem i o lepší mince Františka II, na druhé straně některé i prodáváte. Nemáte z mincí tohoto panovníka něco lepšího na prodej, nebo na výměnu za něco jiného?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.