Moderátoři: smith
to první je Česká Falc, za vlády Václava IV., mincovna Erlangen. To druhé je peníz rodu pánů z Častolovic, po smrti Púty, raženo cca 1431-1454. R-kové mince to nejsou, vyskytují se poměrně často.
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Peníz pánů z Častolovic byl za poslední 2 roky na sálových aukcích celkem 5x (a většinou uváděný jako R), to mi vážně nepřijde často. Ceny od 1100+poplatky, falckých feniků bylo za stejné období více, ale většinou vyšší ceny - od 1400 do 2200 plus poplatky.
Tyhlety mě stály cca 700 a 2000, myslím že u toho penízu to nebyla špatná koupě?
Tyto mince se ukazují relativně pravidelně, cena je na úvaze každého, já bych to asi nedal, ale to nemusí ještě nic znamenat...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Relativne pravidelne je siroky pojem🙂 A ano, ani ja bych nedal treba 20 000 za denar Boleslava II nebo 40 000 za PG Ludvika v horsim stavu, ale ptal jsem se spis na trzni cenu. Z toho co jsem zatim videl na aukcich jsem ziskal dojem, ze je v podobnych stavech u toho feniku +- stejna nebo jen o malo nizsi a u penizu vyssi, ale mohu se plest..
Kazdopadne obe mince pro mne jsou zajimave.
P.S.: jeste ses nevyjadril k tomu Neronovi, myslel jsem, ze mi aspon zkritizujes stav a nic..😃
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.