Moderátoři: smith

dědek

Uživatel

Zaregistrován
23. 3. 2009

#61 - 14. 5. 2011, 21:34
dědek napsal/a: Omlouvám se, že zase píšu mimo původní téma, ale dovolím si s oním právníkem nesouhlasit. Moje zvědavost a ješitnost mi nedaly pokoj a vyhledal jsem si i švýcarský zákon a nikde se nepíše, že by se nemohlo zvolit například kalifornské právo. ...

Dobrý článek, hned jsem si ho uložil, díky za odkaz! V článku je i zajímavá poznámka o vietnamských prodejcích. Udivilo mě, jakou mají na idnes pěknou právní rubriku, to mě příjemně překvapili a v mých očích ten web hodně stoupnul, no a pak jsem si všimnul, že to není idnes ale ihned, tedy Hospodářské noviny a dokonce samostatný časopis, 140 Kč za výtisk... :-)

grizzly56

Uživatel

Zaregistrován
23. 2. 2011

#62 - 18. 5. 2011, 12:13

Nevím,jestli na ČMO zapůsobil můj poslední (trochu výhružný) dopis,nebo jen ještě neuplynula správná doba,ale již měsíc mi nic nezaslali.Ale jestli to vyšlo,tak na ně pravděpodobně platí pohrození soudem kvůli "obtěžování",nebo (teď nevím,jak se to nazývá-stalking/?/),což bylo nedávno uzákoněno jako trestný čin.

fandels

Uživatel

Zaregistrován
6. 6. 2011

#63 - 6. 6. 2011, 16:13

ano,mel jsem take takjovy problem,protoze zacali posilat na dobirku a protoze jsem nebyl doma,tak moje pani zasilku zaplatila a vyzvedla.jasne ze jsem se nasal a poslal to zpet s tim ze mi musi vratit penize,protoze jsem si nic neobjednal.je s nimi tezka komunikace,protoze na mejly odpovedeli jednou a to stylem,automatu(jak jste spokojeni,mate ve vsem prednost a pod.na doporucene dopisy,kde jsem jim tucne a velkymi pismeny napsal ze od nich nic nechci,a chtit nebudu se ani neozvali,ale prisel dalsi balicek,ktery jsem odnesl na postu nerozbaleny a odeslali ho zpet.mezitim jsem se konecne po mnoha provolanych penezich-automat,ktery jen krade kredit,-dovolal a serval tu zenskou co tam byla a snad konecne prestanou chodit od tech podvodniku mince.na jejich strankach,ktere v podstate nic neukazou nabizi veci za vice jak 1000Kc,to posilaji neobjednane i lidem domu a opravdu to nema cenu ani snad toho kovu.vubec nevadi ze to v tzv.akci nabizi treba za 130,nebo 200kc.Nema to absolutne zadnou,ani sberatelskou cenu.Je to stejne,jako Rumuni na dalnici,co nabizi jakozlato z bronzu prsteny.ale temhle lumpum by nekdo mel slapnout na kridylka.A nepletme si HMK s Narodni pokladnici.to jsou uplne jini lide a tady s temi podvodniky s HMK nemaji nic spolecneho.a ty vejprnice jsou v takove pdeli,ze kdybych tam mel jet,tak musim mit poslanecky plat,nebo jet v takovem podvodnem kseftu jako oni.Ale vidim ze nejsem sam a nasanych lidi je dost,tuto stranku jsem objevil nahodou,ale jsem tomu rad.uvidime az zase prijedu z chaty domu co me tam bude cekat.rikal jsem te zenske v telefonu,at se ani neodvazuji neco poslat,jenomze asi jsou splachovaci.snad do te doby,kdy par nasanych lidi z okoli plzne tam prijede a trochu jim to tam prestavi.tak se tu mejte a snad nekdy zase nashle.nas*any hornicky duchodce z karvine

bozo

Uživatel

Zaregistrován
21. 2. 2011

#64 - 16. 6. 2011, 14:46

Tak jsem napsala na ČOI, jestli je možné takto obtěžovat lidi. Vyjímám citaci z odpovědi

"na základě Vašeho podání ve věci rozesílání zásilek či výzev na úhradu plnění od
firmy Český mincovní obchod, které si spotřebitel neobjednal, Vám po jeho důkladném
prostudování, sdělujeme, že pracovníci České obchodní inspekce činnost této firmy už šetří, a
to ve všech oblastech, jež jsou České obchodní inspekci svěřeny obecně závaznými předpisy
ke kontrole. Ve všech případech, kdy bylo zjištěno porušení povinností ze strany uvedeného
subjektu, uložil náš úřad firmě sankční opatření."

a že mám poslat další podklady k šetření - poslala jsem jim co mám (co jsme ještě nevyhodili) a uvidíme...

Taval

Uživatel

Zaregistrován
30. 6. 2011

#65 - 1. 7. 2011, 00:02

Zdravím všechny ne-příznivce ČMO.

Já jsem také naletěl. Jenže, co má člověk dělat, když si u nich objednáte nějaké mince, oni vás nechají pár týdnů smažit a pak vám pošlou něco jiného a pěkně drahého. Je to jejich nekalá strategie. Normálně bych to nepřijal, ale když jsem od nich očekával zásilku, tak jsem to pošťačce podepsal a převzal. Po telefonu a mailem s nimi nic nevyřídíte. Napsal jsem jim, že poštovné nehodlám hradit, ať si pošlou pro ty věci kurýra. Mezi tím přišel od nich ten správný balík, jenže mi tam za pětistovku navíc opět přibalili další minci, kterou jsem si neobjednal. Nyní to řeším, zda mám uhradit, jen tu částku za kterou jsem si zboží objednal nebo jak na to??? Žádná zpáteční známka v balíku není a pošta chce vrácení zásilky uhradit.

numismat

Moderátor

Zaregistrován
25. 7. 2006

#67 - 1. 7. 2011, 11:46

Taval: Asi bych se snazil neobjednany material vratit i za cenu zaplaceni par desitek korun postovneho, to by nemel byt problem, jak z nekterych diskusnich prispevku plyne. Je ovsem treba cist a dodrzet jejich podminky a terminy.

numismat@seznam.cz

Kugi

Uživatel

Zaregistrován
9. 7. 2011

#68 - 9. 7. 2011, 14:12

Zdravím, moc bych prosil o pomoc, objednal jsem si od českého mincovního obchodu minci ,,Praotec Čech,, ano naletěl jsem, měl jsem zaplatit jen 199,- za tu objednanou minci, jenže přišla s ní i další mince za 755,-, kterou jsem si vůbec neobjednal...tak jestli poslat vše zpět..nebo jen tu, kterou jsem si neobjednal...?? Opravdu netuším...a to co jsem si zde přečetl mi docela nahání strach. Děkuji

Kugi

Uživatel

Zaregistrován
9. 7. 2011

#69 - 9. 7. 2011, 14:20

teď jsem se podíval na adresu Českého mincovního obchodu, kterou udávají a tam prodávají kabelky a opasky😃 taky dobrý😃

dědek

Uživatel

Zaregistrován
23. 3. 2009

#70 - 9. 7. 2011, 15:38

Do čtrnácti dnů po obdržení zboží můžete vše vrátit a odstoupit od spotřebitelské smlouvy.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.