Moderátoři: smith

numismat

Moderátor

Zaregistrován
25. 7. 2006

numismat

Moderátor

Zaregistrován
25. 7. 2006

#32 - 2. 5. 2011, 19:51

bozo: dekujeme za informaci o dalsim vyvoji, ktery dava do jiste miry za pravdu mym obavam.
Rekapitulace Vasi kauzy: Nic jste neobjednali, mince prisla obycejne, presto po Vas vymahaji penize. Tady mi neco nehraje - v takovem pripade to jen zkouseji. Pokud ovsem mince prisla doporucene, je situace zcela jina, potvrdili jste prevzeti a budete muset situaci nejak resit. V opacnem pripade pocitejte s obvyklym postupem vymahani pohledavek. Že "ze strany Creditreformu se už nemusíme obávat dalších represí či pohledávek" by me tedy neuklidnilo, najdou si jinou vymahaci firmu, agilnejsi, ostrejsi a mozna mene seriozni. To že delate mrtveho brouka Vam nepomuze, tak se chovaji skoro vsichni.
Uzivatel dědek Vam doporucuje poradit se s odborníkem, ja taky. Na rozdil od nej nejsem presvedcen o tom, ze se nemate ceho obavat.
Objevil se tu take v diskusi nazor, ze firma vydelava na nekolikrat predrazenem zbozi, takze nebude pravne vymahat nezaplacene mince. Spise to ale vypada, ze pouzije vsechny legalni zpusoby, jak se k penezum dostat.
Napiste nam zase, jak se situace vyviji, bude to urcite poucne i pro ostatni.

numismat@seznam.cz

Hanz

Uživatel

Zaregistrován
4. 10. 2010

#33 - 3. 5. 2011, 07:03

bozo:
v případě jakýchkoliv obav z dalšího vývoje a zejména předejití následných komplikací se mi jeví nutné sebrat se a zajít na PČR - tam sepsat oznámení o podezření z blíže nespecifikovaného tr.činu neznámeho pachatele, v oznámení popsat všechny okolnosti a k tomu doložit došlou minci (listiny.dopis.obálku ap.). Před podpisem nechat doplnit do oznámení následné informování oznamovatele o postupu šetření a vyžádat si stejnopis. Veškeré došlé další dopisy v této věci pak obratem předávat PČR.

numismat

Moderátor

Zaregistrován
25. 7. 2006

#34 - 3. 5. 2011, 10:16

Hanz: jenze maminka bozo dopis s minci hodila do kose...
Takovi klienti (plus ti dobrovolne platici za cetky) jsou pro podobne firmy zlaty dul.
PČR by snad pripadala v uvahu, pokud objednavka byla falesna, jinak se mi to zda prehnane.
Nicmene bozo si mela jiz davno ujasnit svou pravni pozici a je-li pevna, tak s firmou komunikovat a kazdy jeji krok rozporovat, v opacnem pripade neprodlene zaplatit a vyhnout se řádovemu narustu castky.

numismat@seznam.cz

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#35 - 3. 5. 2011, 15:42

numismat: pokud nebyla zadna objednavka a mince i dopisy ani nebyly posilany doporucene, tak absolutne nevidim jediny duvod ke komunikaci. V pripade vyhruzek v doporucenych dopisech pak ano, ale jen jedna odpoved ve smyslu "nic jsme neobjednali, nic vam nedluzime, prestante obtezovat", pokud to nepomuze, pak uz spis s policii..

numismat

Moderátor

Zaregistrován
25. 7. 2006

#36 - 3. 5. 2011, 22:05

tenzor: Souhlasim, psal jsem, ze pokud mince prisla obycejne, tak to jen zkouseji (a neni tedy treba nic konat). Ale moc bych se divil, za by tihle protreli obchodnici neco podnikali, kdyby nemeli v ruce zadny trumf. Proto bych jim napsal "nic jsme neobjednali, nic vam nedluzime, prestante obtezovat" V KAZDEM PRIPADE. Proste bych nemel nervy nechat na sobe testovat, jak daleko zajdou.

numismat@seznam.cz

bozo

Uživatel

Zaregistrován
21. 2. 2011

#37 - 4. 5. 2011, 16:40

Opravdu se tady nenajde nikdo, kdo by zažil totožnou situaci? Pán z Creditreformu říkal, že mají mnoho stejných případů (tedy, že firma požádala o vymožení, ale nedoložili objednávku ani nic podobného).
To numismat: doposud jsem si myslela, že s ČMO nemůžu komunikovat (protože nic v ruce nemám), ale teď se jich můžu zeptat, proč mě neoprávněně předali k vymožení částky Creditreformu (jistě za tuto službu musejí zaplatit). Pokud se jedná o těch sedm stovek, tak je nakonec ráda zaplatím, ale obávám se toho, že to bude souhlas s objednávkou (jak to obvykle mívají tyto firmy ve všeobecných podmínkách) a dále se mi opravdu nechtějí platit tisíce korun...

bozo

Uživatel

Zaregistrován
21. 2. 2011

#38 - 4. 5. 2011, 17:21

To numismat: je mi jasné, že se mohou obrátit na horší vymahačskou firmu než je Creditreform, ale když už si je pro vymáhání vybrali, proč jim neposkytli součinnost a potřebné papíry (podepsanou objednávku nebo doporučenku, která není)? Už by to měli doma, ne?

numismat

Moderátor

Zaregistrován
25. 7. 2006

#39 - 4. 5. 2011, 18:06

bozo: Myslim, ze tady mezi sberateli se opravdu se nenajde nikdo, kdo by zažil totožnou situaci. Jak je to s vymahanim, take nevim. Budete se s tim muset vyporadat sama. Napiste jim mail, prostudujte si jejich podminky (jsou ale dost nesrozumitelne, mozna zamerne), poradte se s pravnikem nebo nejakym sdruzenim na ochranu spotrebitelu.

numismat@seznam.cz

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#40 - 4. 5. 2011, 19:52

bozo: Jsou to vaše peníze, ale pokud nebyla žádná objednávka, tak nechápu, proč jim nějakých 700 platit (navíc za prakticky bezcenné věci). To ráda zaplatíte každému podvodníkovi, který bude lhát, že mu něco dlužíte? Pak vám nezávidím🙂

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.