Moderátoři: smith
Zaregistrován
12. 1. 2010
Garfield: Problem je v tom, ze spor bude s firmou, ktera odkoupila pohledavku. Neverim tomu, ze by to udelali, kdyby nemeli velkou pravdepodobnost uspechu, tj. nejspis nekde maji podpis v objednavce k prohlaseni malymi pismenky typu "Ano, chci dostavat dalsi mince za mimoradne zvyhodnenou cenu bla bla .." a to, ze mezitim tchan neco vratil nebo obchodu napsal, ze uz to dostavat nechce, je zajimat nebude. A u nasich zkorumpovanych soudu je uspesny navrh na exekuci docela realny.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Nešla by napadnout ta "mimořádně zvýhodněná cena"? Jakože , mimořádně zvýhodněná by musela být poloviční.
Zaregistrován
17. 8. 2010
tenzor: ono je mozne, ze odkoupivsi firma je s prodejcem nejak spriznena. A je otazka do jake miry by zde byl souhlas s dalsim odberem relevantni pokud by "kupujici" argumentoval tim, ze bohuzel zasilku neobdrzel - dukazni bremeno by v tomto pripade bylo nejspise na strane prodejce...
Zaregistrován
10. 9. 2010
Národní pokladnice je taky obchod jak řemen. Viz jedna z položek jejich supernabídky:
Nejmenší zlaté mince světa.
Oficiální zlatá mince „Mikuláš Koperník“ s průměrem 11 mm a hmotností 0,5 gramu umožňuje sběratelům získat ryzí zlato za nízkou cenu.
Ke každé minci zašleme numismatickou lupu k obdivování motivů znázorněných na mincích.
Ryzost zlata: 999/1000, průměr: 11 mm, hmotnost: 0,5 g, kvalita: leštěné razidlo, země původu: Samoa, rok emise: 2010.
Cena: 2.399 Kč + 149 doprava a balné.
Po přečtení parametrů mince se nedivím tou lupou navíc. Jinak by ji šťasný majitel v zásilce mohl přehlédnout.
Obrázky:
Zaregistrován
29. 8. 2007
pol gramu zlata za skoro 100€, no nekúpte to tak lacno 😃
Zaregistrován
15. 7. 2007
jak uz bylo receno, je to cele zalozeno na lidske hlouposti, lenosti si neco overovat, duvere v podobne pseudoseriozni praktiky (je paradoxni, ze lide, kteri naleti na takove nabidky jsou ve skutecnosti v osobnim zivote dost podezrivavi a kdybyste je od takoveho obchodu zrazovali, tak vas jeste pozenou s tim, ze je chcete okrast)... dobre na to slysi i ruzni radobyspekulanti (typicky seniori), co jezdi pro rohliky na druhy konec mesta, protoze Mana rikala, ze je tam maji o 10h levneji a to je smeroplatny - tak aby se to vyplatilo, koupi si ty rohliky radeji hned dva - druhy jeste k veceri...
na jedne strane je dobre, ze se to tu resi a poukazuje se na to, na strane druhe, nevim, zda prave ti, co by si to meli precist, se vubec obtezuji neco takoveho vygooglit (vetsina senioru tezko) a nebo proste hned objednavaji (co na tom, ze treba v dobre vire, ze poridi neco hodnotneho vnouckum)...
vcera nebo predevcirem jsem v tv videl, ze konecne nekdo zacal delat seniorum skoleni, jak si dat pozor na "hrncove vylety a nekale praktiky s tim spojene"... tam jsem si uvedomil, ze ono je to vsechno trochu jinak. oni sice placou, ze byli okradeni, ale oni chteji byt okradeni... oni se proste nudi a misto toho, aby si ten vylet zorganizovali za stejne penize ci (v konecnem dusledku) levneji sami, tak radeji chytracky vyuziji takove akce... ovsem zapominaji na to, ze maloktera sleva je "zadarmo"... a je mi jasne, ze i presto skoleni na ty vylety ti seniori budou jezdit dal, protoze si reknou, ze toto je jina firma a ta by to neudelala a nebo dojdou k zaveru, ze jim proste ta pani z toho skoleni ty hrnce, kterejch uz maj plnej barak, zavidi...
je to marny, je to marny, je to marny...
shrnuto jednim velmi dobre znamym citatem:
"Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist" - Albert Einstein
Zaregistrován
25. 7. 2006
roland22: Pul gramu zlata v cene 500 Kc a k tomu mala obchodni prirazka 1900 Kc, stejnou minci sezenete u jineho obchodnika za tretinu ceny, tj. kolem 800 Kc, ale kdyz ji pak budete chtit nahodou prodat, nikdo za ni vic nez tech 500 korun ceny kovu asi neda ...
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
26. 6. 2014
Nevím, já občas něco z mincovního obchodu koupím a problém s tím nemám. Kdysi dávno to začalo tak, jak zde někteří líčí. Objednal jsem si za 149Kč minci s obrázkem tisícovky a spolu s ní přišla i 2000. 2000 jsem poslal zpět s tím, že ji za asi 1200Kč nechci. Nic víc už mi nepřišlo. Mimo tedy reklamních dopisů na další mince, nože, medajle atd. V současné době mám například 1000, 2000 i 5000 mince a všechny jsem koupil za 149Kč/ks. Takže z mého pohledu je to jen blbost těch, co radši zaplatí, než by si přečetli podmínky nebo poslali zboží včas zpět. Samozřejmě naprosto netuším, jestli ta mince má hodnotu alespoň těch 149Kč. Takže o to, zda to je výhodné či ne se nepřu. (mě se například tyhle mince prostě líbí)
Zaregistrován
12. 6. 2012
V první řadě to není mince. Ale je docela možný, že v Rusku nebo u nějakých u domorodců za ni něco koupíš. Možná i pěstí mezi oči.
Zaregistrován
18. 7. 2015
Mé zkušenosti s Českým mincovním obchodem jsou takové, že jsem také obdržel nabídku na minci s hodinkami. Na objednacím lístku bylo napsáno, že budu dostávat další mince ze sbírky, ale u toho bylo v závorce napsáno, že nehodící škrtněte. Takže jsem to škrtl, tím se jsem k ničemu nezavázal, minci jsem dostal, nyní dostávám nabídky na další mince, ale ne mince pouze nabídky. Jelikož mne doteď dvě mince zaujaly, zavolal jsem na obchod, že se nechci k ničemu zavazovat a tam jsem dostal informaci, že když si objednám přes telefon, tak se k ničemu nezavazuji. Nyní to tak dělám a je vše bez problémů.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.