jaký podvod? najděte mi aspoň jeden? to že někdo nečte podmínky je jen jeho věc a vůbec by sem neměl psát, protože by se radši měl stydět jaký je ucho. Je tam vše jasně napsané a už i v objednávce je v mezi řádcích možnost vyškrtnout to, aby Vám k objednané levné minci poslali další kus. Akorát přijdete o dárek. Takže například můj táta to dělá úmyslně, že si nechá minci i druhou drahou minci poslat, dostane dárek, avšak zaplatí pouze jednu a druhou odešle zpět. Má již asi 15 mincí, dvoje hodinky, třikrát sběratelské krabičky a žádný problém s upomínkami atd. Každý svého štestí strůjce.
Takže pokud dobře počítám, právě mu noční kurýr přinesl třetí krabičku? Ještě před hodinou měl jenom dvě😆.
Dobrý den,
chci se podělit i s naší zkušeností. Obdrželi jsme minulý týden také balíček. Pošťák České pošty ho mrskl na schody. V balíčku mince. Nikdo z nás si mince neobjednal. Tedy neexistuje objednávka, pokud ji někdo nevyplnil za nás. Balík jsme okamžitě poslali doporučeně zpět. Dále jsme jim napsali, že nic nechceme, ať nic neposílají, že jsme si nic neobjednali. Přišla standardizovaná odpověď, že litují, že se nám zboží nelíbí,...
Chtěli bychom zabránit tomu, aby nám něco zase od nich přišlo. Poraďte někdo, komu se podařilo zastavit tyto zásilky. Také se bojíme, že něco pošťák mrskne někam na schody a někdo to ukradne a po nás budou vyžadovat úhradu. Děkuji všem, kdo poradí.
Pokud jste si nic neobjednali a nepodepsali prevzeti tak bych to neresil - nemaji zadny dukaz o tom, ze jste to prebrali (pri odlozeni na schodech to muze sebrat kdekdo). U soudu by shoreli jak papir. Samozrejme byste museli pocitat s tim, ze pokud by Vas zazalovali tak by z Vasi strany asi bylo nutne vynalozit nejaky cas/naklady - ktere by pak dal soud k uhrade druhe strane v pripade jeji prohry - ktera by v tomto pripade ale byla celkem jasna takze by zalobe asi ani nedoslo. Jen by clovek nesmel mit strach to dotahnout do konce.
Zdravím a nedá mi to musím přispět s troškou do mlýna.
Moje maminka (80let), jako jedna z mnoha naletěla na nabídku mincí, za 199Kč.Protože je ze staré školy, předpokládala, že když něco nezašrtne, nic si neobjedná. Začaly chodit balíčky, něco si nechala a zaplatila, ale pak už to bylo i na ni hodně peněz a tak jsme začaly balíčky vracet s průvodním dopisem, že jej nechce a žádá o zrušení zasílání. Zpět jsem takto odeslala 3balíčky, další dva jsme nepřevzaly od doručovatelky. Přišel dopis s dotazem proč byly nedoručeny. Poslala jsem e mail a za dva dny další balíček. Tentokrát jsem telefonovala na udané číslo a oznámila jsem paní že jsme žádali o vyřazení z evidence, ale že opět dorazil balíček, tentokrát byl ve schránce na dopisy. Řekla mi že jej mám poslat zpět, ale protože jsem čtyřikrát upozornila na to že další považuji za nevyžádanou zásilky nebudu nic posílat zpět a čekám co se bude dít.
Dobrý den, na dTestu vyšel pěkný článek o tom, jak se bránit nevyžádaným zásilkám. Součástí článku je i vzorový dopis „Odmítnutí zasílání neobjednaného zboží“. Byl bych nerad, aby si někdo myslel, že dělám dTestu reklamu, nicméně si myslím, že toto:
http://www.dtest.cz/clanek-2342/neplatte-za-zbozi-ktere-nechcete
může být pro někoho docela užitečný odkaz. V minulosti jsem něco podobného taky řešil a dalo to dost práce. Držím palce všem v podobné situaci.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.