Moderátoři: smith, Misak33, Guldiner

numismatik-fji

Uživatel

Zaregistrován:
3. 2. 2011

Vytvořeno:
15. 6. 2011, 09:11

Pro "turtleoverhead" - dovolím si Vás opravit 😃

"Komu není rady, tomu není pomoci."

"Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne."

a ještě přidám

"Kdo chce kam, pomožme mu tam."

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

Vytvořeno:
15. 6. 2011, 09:50

numismatik-fji napsal/a:

Pro "turtleoverhead" - dovolím si Vás opravit 😃
"Komu není rady, tomu není pomoci."
"Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne."
a ještě přidám
"Kdo chce kam, pomožme mu tam."

Máte to pane kolego celé popletené.
"Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se přinese pivo"
a
"Kdo po Tobě kamenem, Ty po něm hovnem" nebo
"Když pánbůh dopustí Maruška připustí."
Já jsem totiž pochodující pokladnice lidových moudrostí pane doktore 😋

PetrHanka

Uživatel

Zaregistrován:
30. 7. 2011

Vytvořeno:
30. 7. 2011, 10:26

Dobrý den,
mám čerstvou zkušenost v naší rodině, prosím o radu:
Tchán (81 let) po obržení "lákavé" nabídky ČMO chtěl udělat radost sobě a svým dvěma dcerám a objednal každému minci za 199,- Kč, tedy hned třikrát... Moje žena si nic netušíc doporučenozu zásilku včera od pošťačky převzala (nebyla to dobírka), švagrová s tchánem ji mají k vyzvednutí na poště.
Zásilka obsahuje však následující: mince Praotec Čech 199,- Kč, mince Přemysl Oráč 995,- Kč, a pak dárky - kazeta Česká historie a hodinky, samozřejmě však i složenku na zaplacení částky 1.194,- Kč!
Je mi jasné, že pokud to tchán objednal (tvrdí, že pouze mince po 199,- Kč), k něčemu se tím zavázal, netuším však k čemu, kopii objednávky samozřejmě nemá, tu zřejmě vyplnil a poslal na adresu firmy. Znám jen Všeobecné obchodní podmínky ČMO (platnost od 1.7.2011), které byly v zásilce přiloženy, společně s opakovanou výzvou k odběru dalších mincí... S tchánem je díky stáří a sklerose špatná komunikace a v takových věcech se už vůbec neorientuje. Abych mohl za něho (i manželku a švagrovou) dále jednat o zrušení objednávky nebo vypovězení uzavřené smlouvy (dle obch. podmínek či obč. zák.), potřeboval bych znát znění objednávky, případně smlouvy, kterou ČMO zasílá v nabídkách a kterou tchán vyplnil a zaslal na ČMO. Poskytl by mi tyto informace někdo se zkušenostmi s ČMO? Případně budu rád za jakoukoliv radu o vhodném postupu proti takových praktikám. Neradi bychom se dočkali nějakého soudního řízení vůči starému tchánovi, případně exekuce na jeho majetek... Děkuji.

Bigger

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2010

Vytvořeno:
30. 7. 2011, 10:36

No, já bych osobně do takového obchodu nešel....co teď? Doporučené zásilky bych odmítl na poště, ať je vrátí odesílateli, za tchána bych to zatáhl, ať je pokoj a víc bych si od nich nic neobjednával.....jestli něco příjde, nebrat......Tak bych asi postupoval já..........když už teda je jedna ásilka přebraná.....Nějak se bránit........asi nemá smysl.....ale to je jen můj názor.....

dula77

Uživatel

Zaregistrován:
1. 8. 2010

Vytvořeno:
30. 7. 2011, 10:51

KnJa9: pokud si nedokážete uvědomit, že si kupujete něco, čím se zavazujete k odběru dalších mincí, tak si nestěžujte. Muselo to být uvedeno v objednávce. A je pravda, že i za těch 130 je to drahé, mince za 1000 už je celkem dobrý fór. Ale když jim na to někdo skočí, proč by to nedělali. Pokud jde o NEVYŽÁDANÉ a NEOBJEDNANÉ mince, pak je možné je klidně hodit do koše, pokud nedošly doporučeně. Pokud došly doporučeně, pak jdou vrátit zpět na jejich náklady - což nepopírají ani jejich vlastní podmínky: http://www.hmk.eu/index.php/veobecne-obchodni-podminky/ "Pokud nabídku nechcete přijmout, zašlete zboží prosím zpět naší firmě pomocí přiložené samolepky pro vrácení. Náklady na vrácení neseme my."

Prečítajte si celú debatu. Je tam možnosť vrátiť.

blasko.juraj.ml@gmail.com

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
30. 7. 2011, 10:56

http://www.hmk.eu/index.php/veobecne-obchodni-podminky/

"Zboží, jež jste obdrželi, můžete bez udání důvodu vrátit do 14 dní jeho odesláním zpět.
...
Pro dodržení lhůty postačuje včasné odeslání zboží nebo požadavku na vrácení. Zaslání zboží zpět probíhá v každém případě na naše náklady a riziko. Vracenou zásilku nebo požadavek na vrácení je nutno odeslat na adresu:

ČESKÝ MINCOVNÍ OBCHOD ®, P.O.Box 10, 300 71 Depo Plzeň 71"

V čem je problém?

ernesth

Uživatel

Zaregistrován:
6. 10. 2011

Vytvořeno:
6. 10. 2011, 16:57

Zdá se, že TENZOR je zainteresován na tom podvodu minovního obchodu.
Nutno však dodat, že ONI skutečně NEREAGUJÍ na nic !!!
Přitom podle nařízení Evropskeho soudního dvoru jsou POVINNI vrátit poštovné tak, jako každý internetový obchod !!!
Jen KDO se bude soudit kvůli 100 Kč, že ?

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

Vytvořeno:
6. 10. 2011, 17:01

Ernesth: a to si vycucal z prsta, či čo?

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
6. 10. 2011, 20:53

ernesth: naprosto nechapu, proc mne nesmyslne obvinujete a urazite, chtel jsem jen pomoct. Ale co muzu cekat od cloveka, ktery si objedna bezceny sunt a pak se rozciluje...
Pokud nereaguji (coz opravdu nemuzu tusit a koneckoncu je mi to jedno), tak nechapu, proc se neobratite na policii...

bonitan

Uživatel

Zaregistrován:
15. 11. 2011

Vytvořeno:
15. 11. 2011, 12:44

Je to pravda je podvodní firma na kterou by, jsme mněli podat trestné oznámení pro klamavou reklamu a rozesílaní falešných minci. Je to podvod a proto navrhuji všichni kteří mají podobné zkušenosti spojme se a podejme na ně podnět na policii.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.