Moderátoři: Šenfi, acme2000, smith

MMER3

Uživatel

Zaregistrován
31. 8. 2008

#91 - 16. 4. 2009, 21:21

Vážně? Já tedy bydlím v Písku a tady je sehnání této bankovky nemožné, jak jsem říkal, projděte si obchody a nenajdete jí. Hledal jsem jí i v jiných městech a nikde nic. Jinak, Šenfi, jestli máš nějakou v lepším stavu, tak mi jí pošli, stačí obyč. samozřejmě zaplatím. Marcel.

Confidentia dimidia pars profectus, proscipientia ea alia!
Neustále aktualizovaný seznam bankovek a mincí, které sháním a nabízím, Vám rád pošlu e-mailem.

smith

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
6. 2. 2009

#92 - 16. 4. 2009, 21:47

Tu je nádhera. V slušnom stave 3.

[

Obrázek vložený uživatelem

](http://img173.imagevenue.com/img.php?image=11140_500_Kc_1993_122_420lo.jpg)

[

](http://img250.imagevenue.com/img.php?image=11153_500_Kc_1993_2_122_394lo.jpg)

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

acme2000

Moderátor

Zaregistrován
1. 7. 2008

#93 - 16. 4. 2009, 23:12

MMER > ještě než se změní téma - jak je to tedy s tou soutiskovou značkou? myslel jsi ta písmena "CS"? Rovněž jsem neodolal a vytiskl, nic divného jsem neviděl. Měl bys vidět toto:

MMER3

Uživatel

Zaregistrován
31. 8. 2008

#94 - 17. 4. 2009, 21:33

acme: Už nic, dnes jsem dostal materiály ke všem českým pětistovkám a zjistil jsem, že tato ,,vada´´ byla u všech, takže top vada ani není. Já jen, že u ostatních bankovek se soutisková značka v průhledu vyplňuje celá (ani kousek bílý mezi ,,okrajovou čárou´´ písmen a barevnou výplní natištěnou na druhé straně bankovky). Možná to vysvětluji špatně, ale porovnejte 500,-Kč (r.1995) s jakoukoliv jinou bankovkou se soutiskem ,,CS´´ a budete vědět, co mám na mysli. Už vím. že je to normální a není na tom (u pětistovek) nic vzácného. Jinak, dělal jsem si soukromou anketu u lidí z bank a z obchodů (sazka...) a výsledek dopadl tak, že z celkem (zatím) 8 dotázaných bank.úředníků jen jedna řekla, že se jí tato bankovka dostane do ruky i dvakrát denně (asi z 500 bankovek), jinak všechny řekli, že jí vidí vcelku výjimečně. Z asi 1000 bankovek (které jsem dnes viděl) jen 3 byly z tohoto roku (1995) a všechny v horším stavu. V obchodech nebyla ani 1 a tam jsem viděl asi 50 bankovek a dotázal jsem se asi 5 lidí, z nichž všichni řekli, že bankovku zachytí jen výjimečně, někteří jí dokonce již několik let neviděli, nikdo jim s ní nezaplatil). Jinak, ptal jsem se na ten proužek v soutisku a je to prý vzácnost, sice je to možné, aby se to stalo (je to v ofic. toleranci), ale nestává se to běžně, z 13 dotázaných takovou bankovku viděl jen jeden a to 1x (byl to ten s tou, o níž jsem zde mluvil).

Neustále aktualizovaný seznam bankovek a mincí, které sháním a nabízím, Vám rád pošlu e-mailem.

acme2000

Moderátor

Zaregistrován
1. 7. 2008

#95 - 17. 4. 2009, 22:03

kurňa MMERe, v Písku z tebe musej mít radost :-D asi bych neměl trpělivost (pracoval-li bych v bance) s tebou procházet balíčky bankovek a hledat něco, co NENÍ rarita, chybotisk nebo vzácnost ... i když, připustím-li, že jsou to lidé z banky z Marceltónu, tak bys jim asi useknul hlavu, kdyby to neprošli :-P

MMER3

Uživatel

Zaregistrován
31. 8. 2008

#96 - 18. 4. 2009, 11:17
kurňa MMERe, v Písku z tebe musej mít radost :-D asi bych neměl trpělivost (pracoval-li bych v bance) s tebou procházet balíčky bankovek a hledat něco, co NENÍ rarita, chybotisk nebo vzácnost ... i když, připustím-li, že jsou to lidé z banky z Marceltónu, tak bys jim asi useknul hlavu, kdyby to neprošli :-P

No, je to tak, že je to pro ně příjemné rozptýlení z běžného obsluhování klientů, s mnohými se i znám a navíc tam chodím, když tam nikdo není, abych je nezdržoval. Pár jich tam je sběratelů, nebo mají o to zájem a spíš ,,zdržují´´ (i když příjemně) mne tím, že si se mnou povídají o různých variantách, co je vzácné a co je běžnější atd. Nezdržuji je a kdybch je zdžoval, tak bych tam radši nechodil, mnohdy si tam vyřizuji i běžné věci, jako posílání peněz z účtu, vybírání z účtu atd.

acme2000

Moderátor

Zaregistrován
1. 7. 2008

#97 - 24. 5. 2009, 23:25

Něco pro zajímavost - zaujalo mě toto potvrzení o studiu, které má průsvitku hvězda/list. Že by využití starého bankovního papíru? Potvrzení o studiu je na letošní rok, takže nic zastaralého ... :-)

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#98 - 24. 5. 2009, 23:33

skoro to tak vypadá, pokud sedí rozměr...
Kde se to používá???

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

jhkr

Uživatel

Zaregistrován
22. 2. 2009

#99 - 24. 5. 2009, 23:51

......,

taky by mně to zajímalo

acme2000

Moderátor

Zaregistrován
1. 7. 2008

#100 - 25. 5. 2009, 00:08

Při překrytí s bankovkou to sedí. Je to k dostání na některých pobočkách integrované dopravy pro Prahu. Už jsem si toho všiml předloni, ale pak jsem to nemohl sehnat, tak jsem tady nechtěl mlžit, jestli se s tím někdo setkal.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.