Moderátoři: Jaromir, pavlinka, smith, ikanek

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

Vytvořeno:
13. 1. 2021, 09:04

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
13. 1. 2021, 09:50

Achjo

ferovyobchodnik@seznam.cz

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

Vytvořeno:
13. 1. 2021, 10:27

Zásilkovna končí spolupráci s Českou poštou. Vadí jí kvalita služeb a ceny

Ani se nedivím 🙄

MikyM

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2020

Vytvořeno:
13. 1. 2021, 12:39

Až pošťáci před vánocemi na svých depech roztřídili a odtahali tisíce zásilek s nálepkou zásilkovna, protože tato firma nestíhala (zkusili jste si pře zásilkovnu nebo DHL, PPL poslat něci třeba do ostrova nad Ohří?)... zásilkovna přerušuje spolupráci. Vím, že na poště není vše 100% (hlavně v managementu), ale proč zásilkovna neodešla od spolupráce třeba už v listopadu? Vždyť intershopové vánoce byly co se objemů zásilek týče, téměř od září ... ale věřím, že téma pošta je pro novináře, vždy sousto ... Za mě osobně - obchoduji an Aukru, Auktivě, s různými sběrateli v ČR přes RR, CPS, DR, zatím nemám jediný problém... mám platnou občanku, normální jméno, které odesílatel nezkomolí, nic si nenechám nikam dosílat a přeposílat, neposílám si to někam do firmy, kde není možné mě dohledat, mám řádně označenou schránku jménem a příjmením ....

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
13. 1. 2021, 17:55

A to ještě takové ty velké firmy, co furt rozesílají nejrůznější katalogy, které každý strašně chce, tak nejenže to posílají za cenu, za kterou nepošlete ani čumkartu, ale ještě přidávají práci komolením jmen, adres a nepoužíváním orientačních čísel. A když se vrací, je jim to putna, za měsíc, dva, to pošlou znova.

Pohledar

Uživatel

Zaregistrován:
3. 11. 2020

Vytvořeno:
13. 1. 2021, 18:22

Až pošťáci před vánocemi na svých depech roztřídili a odtahali tisíce zásilek s nálepkou zásilkovna, protože tato firma nestíhala (zkusili jste si pře zásilkovnu nebo DHL, PPL poslat něci třeba do ostrova nad Ohří?)... zásilkovna přerušuje spolupráci. Vím, že na poště není vše 100% (hlavně v managementu), ale proč zásilkovna neodešla od spolupráce třeba už v listopadu? Vždyť intershopové vánoce byly co se objemů zásilek týče, téměř od září ... ale věřím, že téma pošta je pro novináře, vždy sousto ... Za mě osobně - obchoduji an Aukru, Auktivě, s různými sběrateli v ČR přes RR, CPS, DR, zatím nemám jediný problém... mám platnou občanku, normální jméno, které odesílatel nezkomolí, nic si nenechám nikam dosílat a přeposílat, neposílám si to někam do firmy, kde není možné mě dohledat, mám řádně označenou schránku jménem a příjmením ....

Tak počkej až Ti něco ztratí. Cenný psaní je k ničemu.

numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

Vytvořeno:
13. 1. 2021, 18:31

Tak počkej až Ti něco ztratí. Cenný psaní je k ničemu.

S cennym psanim jsem nikdy problem nemel, ani jako prijemce, ani jako odesilatel, asi jsem mel stesti. Ale ztracenych doporucenych zasilek zasilek jsem jakozto odesilatel reklamoval pomerne dost - ale vzdy jsem dostal pausalni nahradu.

numismat@seznam.cz

regula_jan

Moderátor

Zaregistrován:
12. 10. 2010

Vytvořeno:
14. 1. 2021, 11:08

Ono je potřeba rozlišovat listovní a balíkové zásilky (služby) a služby poskytované fyzickým a právnickým osobám. Já jako fyzická osoba prakticky nemám zásadní problém s listovními službami. Diskutabilní je jen cena a způsob doručování R a V zásilek - zatím se mi nic neztratilo, ale na druhou stranu mě docela s..e, že jsou to pošťáci schopní strčit komukoliv, koho potkají u baráku (ale taky musím přiznat, že mi to občas docela vyhovuje, protože to nemusím vyzvedávat na poště). Bezproblémově chodí i obyčejná pošta ze zahraničí, ačkoliv teď před Vánocemi mi dvě drobnosti nedošly.
Problém je spíš v tom, že se pošta snaží vyrovnat všem těm PPL, DHL, TopTrans aj. v přepravě balíkových zásilek a dostávají se do schizofrenní situace, kdy se honem za černými čísli snaží navenek chovat komerčně, ale ta vnitřní struktura nato není asi úplně nastavená. Docela by mě zajímalo, jak mají s těmi různými zásilkovnami a pod. nastavené min. a maximální limity. Je úplně normální, že právě před Vánocemi Vám přepravka umožní předat k přepravě např. max 200 položek do určité celkové váhy denně a to opakovaně, pokud běžně odesíláte např. 100 položek.  
Pošta bohužel vystupuje (a ze zákona musí) jak v nekomerční (monopolní) části trhu, tak v "částečně komerční" a čistě komerční. Celej tenhle mix je drtí a pošta jako celek v plný míře pociťuje důsledek (a výhody a nevýhody) toho, že je státní podnik a v podstatě ji to všechno táhne dolů.
Na mě to prostě působí, že právě ti  čistě komerční "obchodní manažeři pro strategické klienty" jsou tlačeni do určitého finančního objemu obchodu (za předem stanovené odměny). Těm se to podaří, jak jinak než tím, že prostě podseknou cenu (v závislosti na vysokém objemu) ale logistika to není reálně schopná realizovat v požadované kvalitě, protože do toho musí ještě přibrat ty zásilky, co přepravuje "sama za sebe". Nakonec to horko těžko ukočírují za cenu zvýšených nákladů, které chtějí do budoucna eliminovat a chtěji zdražit. Nato jim zákazní prdí, protože na začátku jim právě ti manažeři  naslibovali, jak to bude všechno bezproblémový, laciný a celkově prostě ráj na zemi. Nakonec to stojí za vyližpr..l a ještě by měli platit víc. Takže pápá. 
Je to v konečným důsledku všude stejný, zažil jsme to několikrát v různejch variantách v různejch odvětvích :d

Pilat

Uživatel

Zaregistrován:
11. 3. 2018

Vytvořeno:
29. 3. 2021, 22:03

A již máme další zdražení ČP, tentokrát doporučených dopisů, snad od 1.4. o pět korun na 52 Kč. bez záruky, ale viděl jsem zveřejněnou tarifní tabulku. Dále myslím ještě peněžní složenky, nebo jak se to přesně jmenuje.

numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

Vytvořeno:
29. 3. 2021, 22:24

Pilat: Je to jiz na strankach Ceske posty:
https://www.ceskaposta.cz/ke-stazeni/cenik-sluzeb-ceske-posty

numismat@seznam.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.