A už se nějaké ztratilo? Nám jo, na jaře, České pošta vrátila poštovné, zbytek zatím ne a to přesto, že cenu zásilky jsme doložili kupní smlouvou.
Tak třeba když jsem posílal prachy (levnější jak bankovní převod) nebo známky do Maďarska na odzkoušení, v obyčejném rekomandu bych si netroufl. A často mi obálku vrátili zpět, když jsem si vyžádal. Pravda, byly to ještě ty papírové.
A když se mi ztratily tři rekomanda po sobě, co jsem posílal do Uherského Brodu (dostal jsem bolestné), tak jsem to poslal v CP, pojistil na 40000 Kč ... a jak na sviňu, tohle se neztratilo!😎
naštěstí z těch stovek zásilek nikdy nic neztratili... jedinou zkušenost mám, ale to byl tuším cenný balík nebo tak nějak, když mi poškodili při přepravě NB. sice se vykrouceli, ale nakonec uhradili plnou cenu😃 takže čistý zisk. no a jednou mi klient psal, že došlo CP, které nebylo zalepené... ehm. no i s obsahem uvnitř😉
ferovyobchodnik@seznam.cz
Jo, sem tam nezalepí dopis ani exekutor. Pak se člověk dozví, že dluh dotyčného (i s penále) činí nějakých 150000 Kč, ale exekutor si za tu dřinu účtuje nějakých 70000 Kč a k tomu 500 Kč za dopis, což mu pošta dotuje.
A u některých exekutorů se sem tam vyskytne i dopis, kdy se zdá, že, aspoň tu adresu, zřejmě psali pod vlivem.
Česká pošta chce u cenného psaní prokázat hodnotu zásilky, aby následně řekla, že je to nevěrohodné. Takže je to služba k ničemu.
Zde se musím ČP zastat.
Rozesílám kolem 40-50 cenných psaní měsíčně..nikdy se žádné neztratilo-tedy až na jeden případ před cca 7 lety.
Odesláno do Polska,pojištěno na 20.000,reklamace a vyřízení trvalo 104 dnů(při odeslání do zahraničí na to mají tuším 3 měsíce)...zpět jsem dostal vše i s poštovným bez problémů.
Příchod zásilek ze zahraničí...to už je jiná kapitola-zásilek ztracených asi tucet..za posledních cca 6 let.
Ale tehdy to byla jiná pošta než dnes a ještě se to stalo v zahraničí.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.