Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
10. 8. 2011
Možná by bylo nejlepší nějaké základní informace uvádět na stránkách pobočky, jelikož se případné otázky na tomto vlákně za pár stránek ztratí a může je znovu někdo otevřít o pár měsíců později. Podobně jako já dnes.
Zaregistrován
9. 6. 2010
:( no... nepochopeni je zřejmě oboustranné. tak nic.🙄
Zaregistrován
10. 6. 2006
Klídek...
Zaregistrován
15. 7. 2007
Dovolim si citovat nekolik mesicu starou radu Patasona, jak na nove cleny:
napsal/a:
Musí si podat přihlášku do ČNS s tím, že bude kmenovým členem pob. PG. Přihlášku a kmenový list stáhnout z numismatici.cz, vyplnit, podepsat, poslat a az bude clenem, tak mu Pehu pošle číslo účtu a var. sym. pro platbu do pobočky..
K dalsimu se odmitam vyjadrovat. O nove cleny zajem mame, ale nevim, proc bysme se meli zpovidat a vnucovat. Docela by mne zajimalo, co by na podobne dotazy odpovidaly jine pobocky (pokud vubec ctou emaily). Uvedomte si, ze mi nic neprodavame. Nabizime clenstvi v jedne s nejaktivnejsich pobocek CNS v CR. Pokud je to malo, je mi lito:
Zaregistrován
9. 6. 2010
mě bylo hned jasné, že zeptat se bude chyba 😕 beru zpět a prosím moderátory o smazání příspěvků k tomuto dotazu! ...a všem které jsem pohoršil se omlouvám
Zaregistrován
15. 7. 2007
nevim proc. myslim, ze co bylo treba rici, receno bylo. na dotaz bylo odpovezeno. pokud odpoved nestaci, rekni, co bys chtel vic? co by mela novemu clenovi pobocka za 250,- nabidnout?
vratme se trosku do jine, nez rypave a ironicke roviny a urcite bude lepsi prostor k diskusi.
nicmene - zakladem je stat se clenem CNS. se cleny CNS se pak muzeme bavit o clenstvi v pobocce.
Zaregistrován
20. 8. 2007
> KAROLUS napsal/a:**
**
...
neuražte se, ale mě to příjde, že pár lidí se společným zájmem rozhodlo založit si pobočku - což je fajn - ale už se nikde nijak neprezentuje (teď mám na mysli potenciálním novým členům). teď použiju výraz kacury, ale vážně si nemohu pomoct, ale působí to na mě trochu "sektářsky". a poznámka olivera "hlavně nic neřešit veřejně" to jen potvrzuje😞
nedá mi to - musím odpovědět:
... mě to příjde, že pár lidí se společným zájmem rozhodlo založit si pobočku...
a co jsou jiné pobočky příslušné dle lokality ? - předpokládám, že to jsou také lidé se společným zájem, kteří založili pobočku
... ale už se nikde nijak neprezentuje (teď mám na mysli potenciálním novým členům)...
na našem (mnohdy kritizovaném) webu je záložka O nás a ta má podzáložky: Naše cíle, Naše setkání a Kontakt
velmi jednoduchý způsob, jak mohou zájemci zjistit základní informace
a kdo chce více může se případně dotázat (kontakt je uveden)
pobočkový web pochopitelně nemá jen tuto část, ale i část s články (i veřejně přístupnými a není jich tam málo) a část s databází mincí
kromě pobočkového webu je na tomto hojně navštěvovaném sběrateském diskusním fóru v sekci Pražské groše - právě toto vlákno mající ve svém názvu přímo jméno pobočky, zde se toho o pobočce dá také mnoho zjistit (jak již zde bylo také řečeno)
další prezentace pobočky probíhá formou aktivní účasti členů na numismatických konferencích a publikačními aktivitami v zavedených numismatických časopisech domácích i zahraničních (že Archy 😉 )
na zdejším fóru v sekci Pražské groše (a nejen zde) bývá velké množství dotazů zodpovězeno právě členy pobočky (samozřejmě nejen členy pobočky - je zde i dlouhá řada dalších erudovaných a aktivních diskutujících, kteří nejsou členy)
...vážně si nemohu pomoct, ale působí to na mě trochu "sektářsky". a poznámka olivera "hlavně nic neřešit veřejně" to jen potvrzuje😞 ...
konkrétní organizační záležitosti pobočky opravdu nebývá zvykem řešit veřejně - to předpokládám platí obecně nejen pro naši pobočku a organizaci
teď mi prosím řekněte - kolik poboček ČNS (z dlouhého seznamu, který je na stránkách ČNS uveden) se takto navenek prezentuje a prokazuje takovéto služby veřejnosti??
děkuji za odpověď
Zaregistrován
9. 6. 2010
na to co napsal jacx bud rád reagovat.
ad1. samozřejmě, že pobočky tvoří lidé se stejnými zájmy. moje poznámka byla mířena spíše na to, že nikde není znát zájem přilákat novou krev. tím, že publikujete? věřím, že ano. ale já jako nováček o tom ani nevím. a rada prober si 108 stránek příspěvků typu: "kolik dělá poštovné, kdo mi vyzvedne katalog a kolik piv za to" to bych musel být světec a nezaměstnaný!! tím, že se scházíte? vždyť první zmínka o schůzi tu byla ihned smazána!
ad2. web... ano
- o nás: naše cíle: cituji "Numismatická společnost, pob. Pražské groše chce svým působením povzbudit zájem o nejslavnější českou minci – pražský groš a jeho díly a podpořit studium vývoje českého mincovnictví tohoto období (tj. 1300 – 1547)." pokud si to přečtu jako potencionální nový člen, první věc co mě napadne je opět "JAK?"
Naše setkání: Ustavující schůze 15.09.2009 ...dál nic! Články: 99% rok 2010 a 2009
jako nová potencionální krev příjdu, omrknu, a s hodnocením "mrtvo" odcházím.sberatel.com: ano tady to žije ale netuším kdo je členem kdo není a vše tu funguje i bez nějakého členstsví
ad3. a jak to funguje jinde opravdu netuším.
Zaregistrován
9. 6. 2010
...vy všichni co už jste tady zaběhlí to berete jako samozřejmost. já jako nově příchozí to toho prostě nevidím. abych se ještě vrátil k webu. login jen pro členy. v pořádku! ale co získám členstvím? co je na stránkách po přihlášení?
Zaregistrován
10. 6. 2006
KAROLUS: Možno máš zčasti pravdu, ale je evidentné, že si nebol pri tom, keď táto pobočka vznikala, teda mám dojem, že rozprávaš o veciach, ktoré sú dávno vyriešené. Pobočka PG si prešla svojim vývojom za tie roky odkedy funguje a asi nebolo veľa takých kritikov ako som bol ja sám, čo ti tu hocikto potvrdí.
Osobne si myslím, že by si mohol byť prínosom, pretože nevyzeráš na idiota, ale naozaj odporúčam prebehnúť si celé dejiny tejto pobočky ktorá je naozaj výborným a funkčným experimentom v rámci ČNS a konečne je tu nejaká platforma, ktorá je funkčná.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.