Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
30. 5. 2009
Přátelé má někdo nějaké info ohledně Folia Numismatica. Poslední info od pí.Kašparovém z MZM mám ze 16.12.2013, kdy mi tvrdila, že podle dohody by měli mít celé grošové číslo očíslováno hned na začátku roku a tedy připraveno do tisku.
Když nejde o život, tak jde o h..no
http://cnspg.cz
Zaregistrován
15. 7. 2007
je asi stale v tiskarne (info stare asi 14 dni?) - pry mi daji hned vedet, jak bude venku a ja bych to dal netajil🙂
Zaregistrován
7. 10. 2006
Drobet aktuálněji psal zde Oliver, že už to jde do tisku https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/numismaticke-listy_post_-299158#post299158 ... Ale čert ví, třeba používají středověké metody knihtisku, takže než někdo vyrobí dostatečný počet liter, ručně to vysází ... ručně to sváže do telecí kůže ... Ještě rok-dva počkej a dočkáš se😃
Zaregistrován
30. 5. 2009
Zaregistrován
15. 7. 2007
dobra zprava, dneska pry pripousteli jalovice
Zaregistrován
15. 7. 2007
Takze dneska jsem si v MZM vyzvedl autorsky vytisk FN 27/1. GROSOVE CISLO je tedy konecne na svete. Cislo 27/2 bude k dispozici az za nejaky ten tyden (bez naroku na upresneni). Kazdy autor ma v NO MZM pripraveny jeden autorsky vytisk (plus nejaky separatek k tomu). Autorum Jankovic, Zmrzly, Cihlar, Gregor a Kucera jsem autorsky vytisk uz vyzvedl a predam jim je osobne, jak se setkame (pokud se to nekomu z nich nelibi, da vedet a vytisk si vysvedne sam osobne po domluve s NO MZM). Autorske vytisky ostatnich jsem zatim nechal v muzeu (ale klidne je tez vyzvednu, kdyz mi date vedet) a vyzvednuti ponechavam na nich.
Lidem, co si zarezervovali grosove cislo predem, jsem poslal mail s instrukcemi, jak postupovat. Meli by mit moznost se k cislu dostat o neco drive nez ostatni, jimz je urcen vyhradne e-shop (nelze tedy objednavat pres NO MZM!!!):
http://www.mzm.cz/e-shop/folia-numismatica/
Grosove cislo tam zatim neni, nebot neni naceneno. Ocekava se cena +/-200 CZK, protoze pocet stran je 182 (tedy s ohledem na posledni cisla FN je pocet stran pomerne vysoky, v historii byla tlustsi jen dve dvojcisla 8-9 a 18-19). V e-shopu se snad v prubehu par dni objevi.
Obrázky:
Zaregistrován
7. 10. 2006
Kdysi dávno jsem si to číslo také předobjednával a mail mi nepřišel ...
Zaregistrován
24. 3. 2010
Keď pozerám na obsah, kľudne sa to mohlo volať ČÍSLO DISKUSNÉHO FÓRA SBERATEL.COM, prípadne OLIVEROVO ČÍSLO 😃
Zaregistrován
7. 10. 2006
To mě také napadlo, že by mohla být citace Lukáš RICHTERA a kol.😃
Zaregistrován
15. 7. 2007
kacuro: proto jsem radeji psal i sem, aby se kdyztak Ti, kterym mail nedosel, mohli ozvat. mail jsem Ti uz poslal. pocital jsem totiz, ze uz to bude resit nekdo jiny, ale nakonec jsem to musel doresit takto ja a ted jsem to musel slozite dohledavat v mailech.
sigur, kacuro: nejlip by se asi hodilo rici no comment. presto si neodpustim tento komentar: snazil jsem se agitovat, to vite (staci se podivat zpet), kolik lidi mohlo (a dokonce slibilo) a nenapsalo prispevky, to vi oni sami nejlip. casu nakonec bylo opravdu hodne, zadny sibenicni termin se nekonal. ja se snazil co slo a mel sem k dispozici, do tohoto cisla poslat nebo i nektere presvedcit k tomu, aby do cisla prispeli (ne vzdy jsem se setkal s uspechem a se zajmem). osobne by se mi take vic libilo, kdyby tam bylo misto mne vic jinych a hlavne zvucnejsich jmen. presto si myslim, ze alespon ucast Marka Budaje a Jana Videmana - tj. osobnosti z vyssich kruhu numismatiku - je potesujici. presne a uprimne receno: neucast a nezajem nekterych mne doslova mrzel(a) a mrzi.
na strane druhe jsem rad, ze se to cele dotahlo do konce, ze toto cislo vzniklo a mozna pro nekoho bude inspiraci k zopakovani a vytvoreni dalsiho tematickeho cisla. ostatne na cisle se podilelo, pokud dobre pocitam, 12 autoru, coz urcite neni cislo podprumerne. myslim, ze napr. denarove zamerene cislo by byla velka numismaticka mlska😉 za sebe (a jiste i ostatni) mu preju, aby se mu seslo vetsi spektrum ochotnych autoru.
jinak pobocka tam ma i slibeny textik:
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.