Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Upřímně mě dost mrzí že jsem se to dozvěděl až zde. Když má Patason čas napsat to zde, tak měl čas i na to mě kontaktovat a požádat o vysvětlení. Členem pobočky PG jsem se chtěl stát proto že jsem byl přesvědčen že to mě i ostatním členům může přinést užitek, chtěl jsem se podílet na rozšíření databáze mincí.
Vzhledem k tomu že se již začalo s praním špinavého prádla zde, budu v něm tedy pokračovat.
Svou přihlášku do PG jsem odesílal někdy v únoru 2009 a již jsem ani nedoufal že se něco bude dít.
Členem jsem se stal v září, to mi přišel první materiál spolu ze složenkou na úhradu členského příspěvku, vše z ústředí ČNS.
Z pobočky PG jsem bohužel nedostal ani jediný řádek a že jsem skutečně členem pobočky PG jsem zjistil až ze zde uvedeného Patasonova příspěvku, ve kterém jsem označen jako dlužník.
Je mi líto že musím toto konstatovat, ale nevím jestli vůbec mám zájem byt členem organizace která se takto ke svým členům chová.
Jsem členem několika organizací mj. i Svazu českých fotografů, který má několik tisíc členů a nikdy jsem se nesetkal s něčím podobným.
Omlouvám se všem za svůj trochu dlouhý výlev, ale měl jsem potřebu vnést do tohoto trochu světla.
Strmiska Miloš, Kolín.
"NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE"
nebudu toto komentovat, vysvětlení by měl dát předseda, nicméně chtěl bych všem členům připomenout, že se stížnostmi ohledně naší sekty by se měli obracet přímo na mně, neb jakožto volený revizní komisař pobočky jsem různé problémy nucen řešit. ovšem když o problému nevím, nemohu ho samozřejmě řešit. kontakt na mne naleznete po kliknutí na mou přezdívku a poté "poslat zprávu"
V nejrůznějších organizacích se to má tak, že členové zpravidla chodí na členské schůze a tam se dozvídají nové věci a organizační záležitosti. Pokud je alternativou členské schůze ČNS PG toto diskusní fórum, kdo sem nechodí a nečte, nemůže se divit, že se něco nedozví. Pokud se někdo rozhodne přihlásit do jakékoliv organizace, kde se platí členské příspěvky, je zpravidla ze stanov organizace jeho členskou povinností tyto příspěvky platit a včasnou platbu si sám hlídat. Není povinností členů výboru pobočky upozorňovat členy na to, že nemají zaplacený členský příspěvek - je to pouze jejich dobrá vůle, pokud tak činí. Členové ČNS PG nejsou malé děti, aby se za nimi běhalo, chválili se za podání přihlášky do ČNS nebo se vodili za ručičku na Poštu zaplatit členské příspěvky. Pokud s tím má někdo problém, může v únoru/březnu (termín bude ještě domluvený definitivně začátkem roku) sám kandidovat na volební Výroční schůzi na kterýkoliv post ve Výboru ČNS PG (včetně předsedy) a ukázat nám, jak se to má dělat. Ono se o lecčems per huba dobře kecá, ale taky by to chtělo něco dělat, né kritizovat a vymlouvat se na nedostatek času - toho nemáme nikdo nazbyt...
Tak teď už alespoň vím oč se jedná. Je mi to líto ale tohoto se nemohu již dále účastnit.
Může mi tedy vysvětlit Patason jak si mám ohlídat zda mám zaplacené příspěvky, když jsem je zaplatil včas a nikdo mě neinformoval že tomu tak není?
Mohu prosím požádat poslat na můj e-mail (petr točenáč hunarovi.com) číslo účtu z jakého byl členský příspěvek uhrazen? Prohledám jednotlivé položky pobočkového bankovního účtu.
Děkuji
To milstr: nedalo mi to a prošel jsem svoji korespondenci. První e-mail od tebe ohledně členství v ČNS PG je datovaný 13.6.2009 21:44:12 (únor jako vyšitý!). Za včasné uhrazení členských příspěvků osobně považuji závěr předchozího roku (sám mám už asi týden zaplacený příspěvek do ČNS na rok 2010). To se pochopitelně nedá stihnout, pokud se nový člen hlásí až v půlce června. Sekretariát ČNS přes prázdniny nepracuje (není proč - u zájmové organizace není žádné nebezpečí zprodlení). Pokudže jsi dostal přijetí i s materiály v září, považuji to za rychlé vyřízení. Protože jsi, jak píšeš, zaplatil zodpovědně už 6. 11., nemohla se logicky tvoje platba promítnout do kvartální (III.Q.) kontroly zaplacených členských příspěvků a byl jsi tedy uvedený jako dlužník v materiálech, které zasílá sekretariát ČNS na pobočky.
Aprp. pobočkový příspěvek pravděpodobně zaplacený nemáš dodnes a o jeho placení i výši jsi byl mnou informován:
"...> > Předmět: Re: Zájem o členství v PG
Datum: 14.6.2009 08:39:58
Ahoj,
přihláška a kmenový list je ke stažení na
http://www.numismatici.cz/cs/article/4/Prihlaska-jak-se-stat-clenem-CNS.
Obojí
vyplněné prosím pošli na moji korespondenční adresu (viz níže) a já zařídím
vše
zbývající. Dopis o přijetí s nějakými drobnými dárky pak dostaneš z Prahy.
Členský příspěvek do ČNS je, pokud se nepletu, v prvním roce 550,- Kč a
příspěvek do pobočky PG v tomto roce 1000,- Kč. Počítáš s tím? Přihlašovací
údaje na prozatímní web pobočky dodá kol. Huňař po vyřízení členství.
..."
Jsem toho názoru, že pokud se "nemůžeš již dále účastnit", netřeba nám truchlit nad ztrátou pseudočlena, který si nedokáže ohlídat svoje členské povinnosti a ve veřejné diskusi vědomně lže, aby zostudil systém, který funguje, jak má...
To Patason: sypu si popel na hlavu a omlouvám se, bohužel nemám k dispozici e-maily které jsme si vyměnili, neb se mi odporoučelo staré PC a zálohu jsem neměl. Za uvedení mylných informací se omlouvám, ale rozhodně jsem to nečinil s úmyslem někoho poškodit, skutečně jsem měl dojem že to bylo již v únoru.
Co se týká pobočkového příspěvku byl jsem hotov ho zaplatit, ale neobdržel jsem žádné informace jak to provést, což mě možná neomlouvá, ale ten systém nebude zřejmě úplně v pořádku.
Tímto bych chtěl již toto téma nadobro uzavřít a doufám že alespoň v tomto se mnou bude Patason souhlasit.
Přeji všem klidné svátky a šťastný nový rok.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.