Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Profilový obrázek
Admin - Zdeněk Jindra

Admin

Zaregistrován:
30. 11. 2006

Vytvořeno:
2. 12. 2009, 10:21

Pokud k tomu mohu něco říci tak rozdíl ve sberatel.com je ten, že se tu mohla sejít skvělá parta lidí se zájmem o pražské groše. Utvořit díky tomu pobočku a to s názvem Česká numismatická společnost, virtuální pobočka PRAŽSKÉ GROŠE. Nechci nikoho přesvědčovat jestli tu má diskutovat nebo ne a co je tu vhodné řešit a co máte řešit v rámci pobočky. Je to jisto jistě na uvážení každého z Vás. Já jen, že toto fórum Vám dalo určitě hodně a pokud tu budete nadále diskutovat a rozdávat svá moudra zdarma nemyslím, že by to bylo na škodu. Vemte si, že toto fórum Vás prakticky založilo a mělo by být, když né prvním domovem tak alespoň druhým....

https://www.infofila.cz/ ... on-line magazín plný filatelie a sběratelství
https://eshop.infofila.cz/ ... eshop pro všechny sběratele
https://pomfila.cz/ ... eshop na filatelii, filokartii, numismatiku, notafilii, odznaky
https://www.worldphilately.com/ ... katalog - ceník poštovních známek
https://www.filokartie.cz/ ... on-line magazín plný filokartie
http://www.numin.cz/ ... on-line magazín - numismatika - notafilie

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
2. 12. 2009, 10:24

Zdenku: však my si tohoto fóra vážíme a jsme za něj rádi😉 šlo jen o to, že to chtělo udělat mini fórum na našem webu, kde by se řešili interní záležitosti ...

Topa77

Uživatel

Zaregistrován:
22. 4. 2007

Vytvořeno:
2. 12. 2009, 16:14

Já mám za to, že to není třeba dramatizovat. Výzva byla napsána slušně, nikoliv dehonestujícím způsobem. Osobně zastávám názor, že nejprve mohla jít privátní výzva k zaplacení, ale pokud by se ta minula úspěchem nebo nebyla možná, tak proč se nevyzvat přes tuto diskuzi? Jsme se přece "tak nějak" dohodli, že se setkáváme tady, ne? Soukromé fórum by nebylo marné, přece jen jsou věci, které se tady řešit nedají ... Ale těžiště by přece jen mělo zůstat tady, jde přece o získávání nových nadšenců, byť za cenu, že nám na aukru a jinde vyfouknou co se dá, nebo tam zase jiní budou psát super groš v nevídaném sbírkovém stavu 😈

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
7. 12. 2009, 22:33

Oba servery jsou veřejně přístupné, na oba je možné vložit diskusní příspěvek, na oba se dostane člen i nečlen ČNS... rozdíl mi nějak uniká... Od samého počátku snah o založení ČNS PG se mluvilo (psalo) o tom, že místem setkávání a diskuse bude www.sberatel.com Nejde mi na rozum, že se neustále někdo naváží do pobočkových záležitostí - zvlášť nečlenové(?). Navrhuji se vší důrazností doprogramovat diskusní fórum na www.cnspg.cz a platformu www.sberatel.cz opustit. Nebudeme tu rozdávat moudra, o která kdekdo stojí pouze zadarmo a nikdo nekompetentní nebude kecat do pobočkových záležitostí... Co si o tom myslí ostatní ČLENOVÉ POBOČKY ĆNS PG?

Viem že vstupujem do jamy levovej a budem tu rozmetaný na kusy, ale neodpustím si trochu reagovať. Tento postoj mi absolútne nesadol, obzvlášť od predsedu. Mne je jedno kto zaplatil členské a kto nie, nie je mi jedno či Pobočka opustí sberatel.com, ale som schopný prežiť to. Pokiaľ ja ako nečlen nemám právo do tohto vlákna niečo napísať, tak to som samozrejme nevedel. Ak toto moje zistenie niekto verifikuje, viac sem nenapíšem - oukej, je to vlákno pobočky.
Trochu ma však zamrzel tón, akým sa tu veci prezentujú. Ak predseda so všetkou dôraznosťou navrhuje doprogramovať fórum na vašich stránkach a vy sa vydáte touto cestou, tak nech sa vám všetkým darí a ďakujeme za všetko. Nebudem s tým spokojný, ale aspoň vám sem nebude kecať nikto nekompetentný.
Tým by som mohol aj končiť, ale neodpustím si poslednú poznámku. Nesúhlasím s tvrdením že iba Pobočka tu zadarmo rozdáva "moudra" aj pre tých, ktorí neplatia členské príspevky. Je tu veľmi veľa súkromných osôb, ktorí tie "moudra" radi pošlú zadarmo na web a sú radi že sa normálne diskutuje.

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
7. 12. 2009, 22:56

:shock: 😲 Kua Mikuláš už prešiel,páni niečo si nehajte aj na Vianoce.

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno:
7. 12. 2009, 23:09

z dalsi diskuse vyplynulo, ze odtud nikdo nemini zcela odchazet a ze spousta mouder tu nadale zustane... ale je pravda, ze nektere pradlo by se melo prat doma... a na tom nevidim nic spatnyho...

llibor

Uživatel

Zaregistrován:
10. 1. 2008

Vytvořeno:
7. 12. 2009, 23:32

Zdá se mi to poněkud planá diskuse. Pokud někdo dobrovolně vstoupil do pobočky, kde jsme se jasně usnesli, že hlavní naše fórum bude Sberatel.com, tak nemůže mít nic proti tomu, že zde bude zveřejněn seznam zapomnětlivců. Zcela jistě bez osobních údajů. Stačí jen jméno a příjmení. To nikoho s ničím nestotožňuje. Je to možná i bezpečnější,než na stránkách pobočky. Na druhé straně nechápu, proč se tedy do pobočky hlásil. Jistě by chráněná minidiskuse na stránkách pobočky neuškodila. Stačil by malý redakční systém. Pak by nečlenové nemohli číst co nemají. Je to ale věc názoru a tolerance každého člena. Mě to nevadí. V podstatě každý člen který nezaplatil, odebral ostatním jednu X-tinu z příspěvku platícího člena.

Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

Vytvořeno:
8. 12. 2009, 02:22

Viem že vstupujem do jamy levovej a budem tu rozmetaný na kusy, ale neodpustím si trochu reagovať. Tento postoj mi absolútne nesadol, obzvlášť od predsedu. Mne je jedno kto zaplatil členské a kto nie, nie je mi jedno či Pobočka opustí sberatel.com, ale som schopný prežiť to. Pokiaľ ja ako nečlen nemám právo do tohto vlákna niečo napísať, tak to som samozrejme nevedel. Ak toto moje zistenie niekto verifikuje, viac sem nenapíšem - oukej, je to vlákno pobočky. Trochu ma však zamrzel tón, akým sa tu veci prezentujú. Ak predseda so všetkou dôraznosťou navrhuje doprogramovať fórum na vašich stránkach a vy sa vydáte touto cestou, tak nech sa vám všetkým darí a ďakujeme za všetko. Nebudem s tým spokojný, ale aspoň vám sem nebude kecať nikto nekompetentný. Tým by som mohol aj končiť, ale neodpustím si poslednú poznámku. Nesúhlasím s tvrdením že iba Pobočka tu zadarmo rozdáva "moudra" aj pre tých, ktorí neplatia členské príspevky. Je tu veľmi veľa súkromných osôb, ktorí tie "moudra" radi pošlú zadarmo na web a sú radi že sa normálne diskutuje.

Ano, nastesti tech osob kteri jsou ochotni pomoci radou, informaci a pod. je zde nastesti na foru vic (a Vy patrite urcite mezi ne), neptaji se hned obratem co za to, nepredpokladaji take ze jejich pomoc snad chcete nejak zneuzit a takovych lidi si urcite vazim. Bohuzel trend v cele spolecnosti je takovy ze nezistna pomoc se jiz nenosi a tak pomery v CNS i zde ji vice ci mene kopiruji.

To llibor: Jako clen CNS reknu take svuj nazor. Ti lide byli v prvem prispevku zde vyslovne oznaceni jako dluznici do CNS (ustredi) a to jmenem i castecnou adresou (obec). Nezapomente ze jedna z moznosti je ze prispevky treba uhradili ale opomenuli uvest variabilni symbol a tak je platba neidentifikovatelna, pripadne mohly byt i dalsi duvody ze prispevky neprisly. Proto oznacit je verejne zde jako dluzniky bez predesleho zjisteni duvodu povazuji jako nepripustne. Vzdyt jim stacilo zaslat upozorneni e-mailem nebo postou a pokud by situaci nevysvetlili a nebo prispevky i po upozorneni neuhradili, potom jsou prece automaticky z CNS na konci roku vylouceni. Chapu sice ze jak se rika Cechum se musi vladnout tvrdou rukou ale paroubkovsky system opravdu nemusim.

llibor

Uživatel

Zaregistrován:
10. 1. 2008

Vytvořeno:
8. 12. 2009, 19:52

Kucera: Možná jsem se, vzhleem k pokročilé době a hladině alkoholu, nesprávně vyjádřil, ale zveřejnění považuji ka krajní a poslední možnost, když všechny předchozí selhaly a dlužník nereaguje na nic. Pak platí to, co jsem napsal výše. Paroubkovsky taky nemusím, a abych pravdu řekl, tak ani topolánkovsky. Každý má mít právo na svobodu rozhodování, ale na druhé straně, pokud se z vlastní vůle přihlásil a s vědomím, že musí platit nějaké příspěvky a pak je neplatí, tak to považuji minimálně za neslušné. Já taky mnohkdy zapomenu zaplatit složenku, ale na upomínku reaguji briskně. Každý má právo zapomínat. Pokud jej ale upozorním, pak by měl vyvinout alespoň nějakou aktivitu. Třeba napsat, že momentálně nemám, zaplatím příští měsíc. Nebo ukončit členství. To je na svobodném rozhodnutí jednotlivce. Demokratický centralismus snad je již navěky zapomenut a patří do dějepisu.

milstr

Uživatel

Zaregistrován:
14. 10. 2008

Vytvořeno:
25. 12. 2009, 18:53

Pobočka má po dvou letech první dlužníky členských příspěvků do ČNS (ústředí) za rok 2009: MUDr. Kotík Ladislav, Brno Lukáš Jan, Plzeň a Strmiska Miloš, Kolín prosím uvedené pány pokud pouze zapomněli uhradit členský příspěvek o nápravu (pokud by neměli k dispozici složenku, resp. údaje pro platbu, lze si ji/e vyžádat na sekretariátu ČNS: cns.cz@volny.cz ). Pokud by snad z nějakého důvodu vzdávali členství, prosím, aby tuto skutečnost sdělili oficielně mně nebo na sekretariát ČNS. Pokud zaplatili a na seznam dlužníků se dostali omylem sekretariátu ČNS, prosím, aby mně zaslali kopii dokladu o platbě, vše potřebné na sekretariátu zajistím. ...

Bohužel nemám momentálně moc volného času a tak jsem tu dlouho nebyl, ale s čistým svědomím mohu konstatovat že členský poplatek jsem zaplatil již 6.11. 2009. Po svátcích se pokusím zjistit kde se stala chyba. S pozdravem a přáním klidných svátků Strmiska.

"NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE"

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.