Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
25. 3. 2009, 14:23

jak už jsem psal, se mnou počítejte do 18.4. pak až v říjnu!

Topa77

Uživatel

Zaregistrován:
22. 4. 2007

Vytvořeno:
25. 3. 2009, 14:59

Aha, tak o týden dříve.

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
25. 3. 2009, 15:04

takže 18.4.? to můžu a ten programátor nejspíš také, on nemohl jen toho 11.4.

PEHU_

Uživatel

Zaregistrován:
20. 7. 2007

Vytvořeno:
26. 3. 2009, 09:46

Jak je to tedy s tím setkáním 18.04. v Praze? Mám si rezervovat termín? Pokud ano, navrhuji setkání v 9.00 hod na Andělu, Praha 5. Dá se to považovat z střed Prahy s dobrou dostupností autem ze všech stran či pomocí MHD a jsou tam prostory kde je volně přístupná wifi. (v KFC)

Dále je třeba se domluvit na zhotoviteli přílohy ke smlouvě. Samotnou smlouvu o dílo vytvořím já a dám ji ke kontrole TOPA.
Kdo vytvoří přílohu ke smlouvě, která bude podrobně obsahovat popis webu a požadované funkcionality? Už jsem to tady psal, zhotovitel by měl být z našich řad a dle mě někdo z těch, komu se nelíbil stávající web a navrhoval změny stávajícího webu. Já to být nemohu. Já jsem myšlenkově zatížen předchozím webem a nové požadavky bych špatně popsal. Obsah přílohy není žádná právničina.

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
26. 3. 2009, 09:53

bohužel s tím nemám zkušenosti a nevím jakou formou to připravit? jestli stačí ty tabulky v excelu, co jsem rozesílal s nějakým osvětlujícím textem?

PEHU_

Uživatel

Zaregistrován:
20. 7. 2007

Vytvořeno:
26. 3. 2009, 10:05

Podle mě nestačí. Pokud se chceme do budoucna vyhnout tahanicím, že toto mělo být v ceně a toto ne, musí být příloha popsaná v této formě:

• vstupní obrazovka bude obsahovat tyto údaje bla bla bla
  • menu bude na začátku vypadat takto bla bla bla a privilegovaný uživatel ho bude moci změnit takto bla bla bla, změna bude mít návaznost na toto bla bla bla
  • co se stane, když privilegovaný uživatel bude chtít smazat položku v menu, do které je již zařazen článek bla bla bla
  • uživatel se bude přihlašovat bla bla bla
  • uživatelé budou roztříděni do skupin bla bla bla
  • skupina bude mít práva bla bla bla
  • jak se budou přidělovat práva bla bla bla
  • jak přesně bude vypadat vkládací mechanizmus fotky a její popisky bla bla bla
  • jak se bude vkládat obrázek nového písmenka do opisu, které do této chvíle nebylo známo, tak aby ho mohli ostatní uživatelé používat bla bla bla
  • jak se budou vkládat nové záznamy do číselníků (např. se v budoucnu rozhodneme, že budeme chtít do databáze zařadit ražbu města xy, které ale do této chvíle nemáme na výběr) bla bla bla
  • jak bude vypadat tisk podkladu k minci
  • kdo co uvidí bla bla bla
  • jak bude pracovat vyhledávací mechanizmus
  • jak se bude vkládat nový článek
  • přesně popsaný algoritmus přidělovaných čísel mincím

a další a další

To je můj názor.

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
26. 3. 2009, 10:12

hmm ... tak na toto nejsem dostatečně fundovaný, jsem laik, takže takto detailně to popsat neumím, navíc ta schůzka měla být i o tom, že si s programátory rovněž dohodneme, co je a co není možné ... a že s nimi to teprve pořešíme. sám to těžko mužu zpracovat, když v některých případech ani nevím, o čem mluvíš😞

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
26. 3. 2009, 10:25

nevím, jestli nebude lepší, když ten web nechám udělat sám na sebe, budu s nimi vždy všechno konzultovat průběžně a požadavky s nimi proberu sám a ústně s nějakým krátkým popisem a schématy. takto je to totiž na dlouhé lokte, kdybych to tak udělal hned po výročce, mohl už být ten web skoro hotový, takto to nebude ani za rok, když ani nejsme schopni se rychle sejít ... navíc co bysme chtěli, za blbých 10 tisíc? projekty a smlouvy, to je sice pěkné, ale ani bych se nedivil, kdyby těm hochům s námi už došla trpělivost, když nám všechno tak trvá ... já na jejich místě už bych se na to dávno vykašlal ...

nechám to udělat po svém s přihlédnutím na všechny možné požadavky, které jsme si nadefinovali a pokud se to pobočce nebude líbit, tak to holt zacvakám ze svého no, si pak půl roku nekoupím žádnou minci ... no bóže, svět se nezboří ...

uvědomme si, že ti kluci s námi dosud jednali férově, bez vidiny kladného výsledku připravili mini verzi pro tu prezentaci, ve všem mi zatím vyšli vstříc ... když jsem mu tenkrát říkal o tom, že to bude s nějakou analýzou, projektem a smlouvou, tak docela nejprve vykulil oči, ale souhlasil se vším. kolegovi dělal web a žádné problémy s tím nebyly ...

PEHU_

Uživatel

Zaregistrován:
20. 7. 2007

Vytvořeno:
26. 3. 2009, 10:26

Jasně že souhlasím s tím, že příloha smlouvy bude napsána až po setkání. To ani jinak nejde. I tak ale už musíme vědět kdo přílohu bude psát. Psavec musí být účasten setkání.

Já jsem připravený přílohu ke smlouvě připomínkovat, ale nemohu ji psát z již zmíněného důvodu.

Kdo všechno se bude setkání účastnit? Zatím vím, že by tam budu já, kacuro a asi TOPA? Patason nemůže z pracovních důvodů. Co ostatní? Má se jednat o kolektivní dílo, ne že to má celé kacuro domluvit. Za chvilku začne být pěkné počasí, kacuro začne jezdit na chatu, já na chalupu, tenhle támhle onen jinam. Na realizaci musí být více lidí a musíme si navzájem pomáhat a rozdělit si práci.
Někdo bude psát smlouvu, někdo přílohu, někdo bude psát připomínky, někdo v rámci testování vloží obrázky, někdo provede korekci opisů, někdo vloží texty .......... atd adt
Jinak do nedopadne tak jak si budeme přát.

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
26. 3. 2009, 10:42

PEHU četl jsi mou připomínku před tvým příspěvkem?

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.