Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
20. 3. 2009, 18:30

Nedá aj mne, aby som nereagoval na tento príspevok. Patason, neviem či sme sa presne pochopili, akoby si reagoval na moje príspevky spred mesiaca a nie na tie, ktoré som písal pred pár dňami. Ak som vyznel tak že chcem dať všetko každému zadarmo, tak si na omyle, ale ak som tak vyznel, je to skutočne moja chyba.
Ja som zaplatil členské do ČNS a zvažujem či sa do Pobočky vôbec pridám. Ak niekomu pripadám teatrálny, tak sa mýli. Podľa mňa len nespĺňa Pobočka to čo som očakával od nej ja osobne, možno som jednoducho bol človek s inými predstavami. To je v poriadku, pokiaľ sa mi to nezdá, je to môj problém.
Ja celý problém vidím v tom, že Pobočka stále rieši web a zabúda na pražský groš. Možno sa teraz sakramentsky mýlim, ak áno tak po konfrontácii svoje slová kľudne odvolám. Ale stále mám za to, že kľúčové slová sú: "Pobočka, stránky Pobočky, web..." a nie: "pražský groš, typ, variant, nová štúdia, alebo úvaha...". Myslel som si že toto má byť alfa a omega celého projektu.
Aj tu je nejako mĺkvo, o grošoch tu už nikto ani nehovorí.
Môžte sa teraz do mňa pustiť všetci, doprajem vám to rád. Znesiem dosť, tak sa majte.

llibor

Uživatel

Zaregistrován:
10. 1. 2008

Vytvořeno:
20. 3. 2009, 18:50

Archy, neber to tak tragicky. Máme tě všichni rádi.

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
20. 3. 2009, 18:57

Archy, co bys chtěl stále řešit? když někdo něco nového sežene nebo něco zajímavého někde objeví, tak se to tu diskutuje, co více bys chtěl? navíc každý se specializuje na jiného panovníka nebo jiný nominál, tak nějaké ještě více odbornější diskuze nemůžeš čekat, kort když je tu tak málo aktivních sběratelů ... když není materiál - není diskuze ... až se někdo infiltruje do sbírek nějakého muzea a sežene dost fotek, můžeme diskutovat ...

patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

Vytvořeno:
20. 3. 2009, 18:59

ja mam podobny nazor ako ty. verejne a pre vsetkych😉 ved som to chcel aj zaplatit... ale ked nie tak nie 😉 😎

Archy, reagoval jsem přesně na citát použitý v příspěvku výše, takže nejen já jsem to evidentně pochopil tak, jak jsem reagoval...
K členství v pobočce tě pochopitelně nemůže nikdo nutit a nenutí. Činnost pobočky by se měla odvíjet od iniciativ, se kterými přijdou její členové. Protože členové přišli s návrhem nové podoby webu, řeší se web. Současně někteří členové, pokud vím, řeší i odborná témata typologie, resp. chronologie. Nicméně web by asi opravdu měl být stěžejní, neb má jít o vytvoření databáze studijního materiálu, která dobudoucna umožní členům pobočky stavět odborné práce právě na základě toho, že budou mít k dispozici studijní materiál. To je podle mně největší síla a smysl celého projektu - databáze a rychlý přístup zájemců ke studijnému materiálu. Jen na základě důkladné znalosti hmotného materiálu a dalších pramenů se dá dělat numismatika!
Ale opravdu nevidím důvod, aby tuto možnost měli za naše úsilí a prostředky zdarma i nečlenové...

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
20. 3. 2009, 19:01

patason: souhlas a poslal jsem ti mail ...

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
20. 3. 2009, 19:04

llibor, ty si zlatý človek. Aj ja tu mám veľmi veľa ľudí rád a aj keď možno stratím pár priateľov svojimi vyjadreniami, tragicky nič neberiem.🙂 Ja som to nepísal ani v zlom, ani nahnevaný. Len mám o celej veci diametrálne odlišný názor ako ostatní.
Mne je jasné že web je dôležitý, skôr abnormálne dôležitý, nakoľko ste jediná VIRTUÁLNA pobočka, mne len chýba dišputa o grošoch. Nejaká normálna, kedysi sa tu videli dlhé debaty, o konkrétnej minci sa tu hovorilo dva dni v kuse, teraz sa len kecá v iných témach, o grošoch ani zmienka. Len občas sa niekto pochváli čo má nové, resp. niekto požiada o určenie, poradí sa mu a je to vybavené. Asi som naivný rojko, ale tie staré časy mi fakt chýbajú. Zapájali sa tu aj odborníci a prispeli tou trochou ku kominikácii o grošovej minci, teraz sa len kecne o webe a ideme ďalej.
To je všetko, chýba mi to.
Skúsim na tieto stránky pritiahnuť pár nových nadšencov...😉

A čo sa týka pobočky, páni bratia, kašlite na mňa, ja to naozaj nemyslím zle. Už vám to tu nebudem kaziť, radšej niečo hodím na pretras v inej grošovej téme. Ani neviem prečo som sa tu vlastne ozýval (pozor; nemyslím to akože mi tu bolo ublížené... ), ale toto je vaše vlákno, tak hovorte o svojich veciach. Pozdravujem tých čo sa stretnú v Prahe a buďte ku mne milosrdní, veľmi ma neohovorte, nerád štikútam.😎
Zvláštne je, že štikútam posledných pár rokov stále... je to mnou???

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
20. 3. 2009, 19:06

patason: souhlas a poslal jsem ti mail ...

Aha, už som asi rozoberaný mimo verejnosť...😉

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
20. 3. 2009, 19:07

Aha, už som asi rozoberaný mimo verejnosť...😉

neboj, je to o tom setkání ne o tobě😉

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
20. 3. 2009, 19:07

Patason, ja som ale hovoril v tom príspevku o písaných prácach či štúdiach, nie o fotografiách (alebo perovkách) mincí, ktoré ste si tam naukladali, to je trochu rozdiel. Ale platí mnou vyššie povedané, nebudem sa vám tu už motať a rušiť líniu.

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
20. 3. 2009, 19:08

kacuro napsal/a:

neboj, je to o tom setkání ne o tobě😉

Som si vydýchol...😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.