Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

vassilij

Uživatel

Zaregistrován
12. 8. 2006

#51 - 7. 10. 2010, 13:19

To Kucera: No, s růstem cen před krizí se to sice nedá vůbec srovnávat, ale kromě úplného šrotu roste pořád všechno, mince v dobré kvalitě ale někdy nesmyslně podstatně rychleji. A co se týče vzácností - pokud to opravdu stojí za to, tak i v horším stavu se prodá za slušnou částku, jen nevím jak ten PG, protože nějak nedokážu úplně posoudit vzácnost, ale stačí se podívat na Ludvíka - šrot se dá na Aukru prodat za úplný nesmysl a přitom to bůhví jaká vzácnost taky není ...

Kucera

Moderátor

Zaregistrován
6. 7. 2009

#52 - 7. 10. 2010, 13:45

No kdyz se podivam na soucasne dosahovane ceny ceskych minci denaroveho, brakteatoveho a i tolaroveho obdobi ktere hlavne delam a porovnam si je se svymi zaznamy z predeslých treba cca 5 i vice let tak nektere kusy ktere mam navic (sehnal jsem treba jeste lepsi zachovalost) bych dnes za puvodni porizovaci cenu tezko prodal. Zkusil jsem na zkousku dat par kusu loni a letos do aukce CNS Praha a na porizovaci cenu jsem se nedostal, takze dalsi v soucasne dobe poustet nehodlam. Nastesti mi ten prodelek prevysil zisk z prodeje cislovaneho dukatu, ale to je prece jen jina kategorie. Samozrejme co se tyce kusu velmi vzacnych nebo vyjimecne zachovalych tak tam krize nekrize ceny rostou stale.

korunka

Uživatel

Zaregistrován
28. 6. 2008

#53 - 7. 10. 2010, 14:29

.. asi také záleží co a kdo mince kupuje. Už z toho, že mnozí kupjí především mince velmi pěkné, ale vzácných si moc nevšímají, tak mi připadá jejich zájem spíše jako nějaká finanční investice, aniž by ti lidé opravdu mincím rozuměli. Současně s mojí třináctkou byla na aukru také jedenáctka, lev měl krásně prokreslenou hlavu. Skončila také na čtyřech stovkách! Pravda, také byla jen průměrná, ale ta hlava lva opravdu výjimečně pěkná... Jediné, co mne těší, že oba groše, ta moje třináctka i ta něčí jedenáctka, skončila v rukou lidí tady.
Takže odhadnout ceny grošů je opravdu těžké a určitě záleží na tom, kdo a za jakým účelem mince kupuje.

vassilij

Uživatel

Zaregistrován
12. 8. 2006

#54 - 7. 10. 2010, 14:50

To Kucera: s tím poklesem cen u některých mincí je to pravda. Ale zase si musím povzdechnout, že poslední dobou se neobjevuje v aukcích téměř nic zajímavého. Jinak k těm přebytkům - pokud by se tam našlo něco opravdu zajímavého, můžeme se domluvit mimo aukci - poslední dobou je to pro mě jediná možnost, jak koupit něco zajímavého. Takže když si najdete chvilku, určitě mi pošlete seznam. Díky moc

xjert01

Uživatel

Zaregistrován
17. 8. 2010

#55 - 7. 10. 2010, 14:54

korunka: to by pak mimochodem celkem dobre vysvetlovalo vyrazne vyssi cenu Vaclava II oproti Vaclavu IV...

korunka

Uživatel

Zaregistrován
28. 6. 2008

#56 - 7. 10. 2010, 17:49

..mám ještě nějaké přebytky, ale už jsou to většinou průměrné, nebo lehce nadprůměrné běžnější mince. Tuším nějaké devítky, desítky a čtrnáctky, takže zajímavého bohužel už nic...

Wenn

Uživatel

Zaregistrován
3. 10. 2010

#57 - 7. 10. 2010, 18:30

Dobrý den
Pro určování Václava IV se nejčestěji používá Hánova typologie? Dá se někde sehnat nbo stáhnout z netu?
Děkuji

jacx

Moderátor

Zaregistrován
20. 8. 2007

#58 - 7. 10. 2010, 19:14

to Wenn:
ano nejlépe Hánova typologie
k sehnání např. zde (možno poštou) http://muzeum.klatovynet.cz/muzeum/

Wenn

Uživatel

Zaregistrován
3. 10. 2010

#59 - 8. 10. 2010, 14:08

to jacx, děkuji, ale nějak to tam nemohu najít

smith

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
6. 2. 2009

#60 - 8. 10. 2010, 14:12

Cez "Nabídka" ----> Publikace, katalogy

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.