Zaregistrován
28. 10. 2015
Rád bych otevřel nové téma, diskuzí na ceny ruznych mincí zvláště raritních. Příklad pokud serfujete na veb. stránkách někdy se zarazite nad cenou a to i na sseriózních prodejců. .Nedavno jsem prohlížel stránky mince numismatika a byl jsem překvapen jak ceny některých i poměrne běžných kousků jsou vysoké, třeba 1 koruna 1953 kvalita 1/1 skoro za 300 Kč a mnoho dalsi zajímavých cen. Samozřejme je otázka co je aktuální průměrna cena a kde by ji člověk mohl najít. 😐
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Zaregistrován
26. 7. 2007
Ked sa za tolko penazi predalo viacero rovnakych minci tak to asi bude realna cena
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
23. 11. 2015
Ceny a stavy mincí...🙄
Mám v tejto súvislosti otázku:
Dá sa podľa vás súhlasiť s určením aspoň približnej ceny mincí povedzme s cenami na catawiki,alebo NGC? Podľa mňa nerúbu moc vysoko,skôr nízko.Na rozdiel od cien na Au,Eb,v eshopoch,v kamenných predajniach,na burzách (nie numizmatických,tam som v živote nebol a ceny neviem),v starožitníctvach a podobne.Všade tam je to x-krát drahšie.Nemyslím len naše mince,na tie je cenníkov (reálnych?) dosť,ale mince európske,svetové,skrátka všetky.Majú ich tam dosť..😉
-s-
Zaregistrován
1. 6. 2010
Catawiki pouzivam a podla ich cien som aj predaval a nebol problem...kupujuci suhlasil,ja som bol spokojny...
joeolahfamily@azet.sk
Zaregistrován
23. 11. 2015
Díky tomi,fajn.Ináč je to veľký hokej.Myslím tie rôzne iné zdroje.
Aj stavy sú hokej...Človek sa nestačí diviť.
-s-
Zaregistrován
4. 1. 2009
Stavy mincí, to je hodně diskutované téma. Je to tím, že označováním 0/0 atd. vzniká spousta subjektivních pohledů, kdy pro někoho může jít o minci bezvadnou a pro někoho spíše horší. Tím jsou potom i samozřejmně markantní rozdíly v ceně. Všeobecně naše kamenné obchody přestřelují jak v zachovalosti i cenách, aukce jak na aukru a ebay apod. taky závisí od toho, jak kdo si sáhne do svědomí a kupující do peněženky. Orientačně poslouží samozřejmně katalogy, ale výsledná cena se nakonec odvíjí od momentální poptávce a nabídce. Cenově v nejpřijatelnější hladině jsou samozřejmně na numismatických burzách a aukcích. Co se týče mincí světových, tak na NGC i catawiki jsou ceny i stavy mincí přijatelné...
Zaregistrován
23. 11. 2015
No toto by bolo na debaty.Veď píšeš,že je to diskutované.
Tak si to vysvetľujem v podstate správne.Ale aj pri ctwk musí byť človek opatrný.Tam sa s nejakými "miestnymi" R mincami (napr.Čsr,ČSSR) moc nezapodievajú.
Ja som si to ešte trocha upravil.Ale len teoreticky.Mince skôr kupujem,žiadnu som zatiaľ nepredal..
Ctwk cena za stav VF-2/2 je povedzme 1€.Vyššie som menoval inštitúcie,kde by si za ňu pýtali 4,5,6....8 €.O numizmatikoch nehovorím.Špičkový numizmatik si predsa bežnú mincu v takom stave nekúpi.Myslím si,že 0,5-1€ by sa dalo pripočítať a cena by nebola až tak mimo realitu.Pre takých,ktorí sa bavia,začínajú,skrátka nie zberateľská špička.Alebo nie?Samozrejme záleží na stave toho "VF",keďže jednoznačné VF,F atd.vlastne neexistuje a ani asi nikdy nebude.
-s-
Zaregistrován
4. 1. 2009
Máš pravdu, ale víš, jak to dnes chodí a je to všude, v každém oboru. Každý se snaží profitovat co nejvíc, vytřískat co nejvíc money. Řekl bych, že do doby než byl internet bylo sběratelství čistší a uplně o něčem jiném, já osobně jsem to nezažil, ale víc to fungovalo na směnném obchodě a získávání mincí bylo takovým dobrodružstvím. Dnes sednem na net, vygooglime co chcem, projedem od obchodu pres aukce a je dost velkej vyber. Ale tim to zacina....tam je vysoka cena, tam je to od korunky (taky by mne zajimalo, v kolika procentech si tam mince udela cenu sama a v kolika jde o umele prihazovani prodejce),fotky jak ze zurnalu kde vse je 100% Unc a pak doma pod lupou světe div se...ale ne vseci jsou takovy, jak jsem psal, je vyber a da se najit pěkné mince za rozumnou cenu, evropu a svět sice nesbírám, ale catawiki a NGC jsou k tomu fajn, ceny jsou tam nekdy az prekvapivé😉
Zaregistrován
27. 12. 2010
Možná bylo čistčí, ale čisté opravdu nebylo :-)
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.