Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Světové poštovní známky » cena

Vykupminci.cz
Numisargo

cena

Moderátoři: Akir, ikanek, Jaromir, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Dobrý den, začínám se sbíráním známek, spoustu jsem jich dostala, potřebovala bych poradit, jak je ředit a nacenit. A třeba jestli tyto mají nějákou hodnotu? Děkuji ;)

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
ředit nejlépe tak, že je nejprve rozsekáte, rozpustíte (zatím jsem nezkoušel, zda je lepší kyselina či louh) a pak budete přilévat vodu (opatrně na prudkou reakci!). Vzhledem k výše uvedenému bych raději doporučil známky řadit - a tady záleží na vás, jako první se nabízí podle států a krajin, ale je možno taky např. podle námětů, funkce... co je komu libo. Naceňuje se hrubě orientačně podle katalogů, ale zájem nemusí s uvedenými cenami vždy korespondovat - zde doporučuji např sledovat aukční servery a ceny, jakých je při prodeji stejných známek dosahováno. Vámi vložené známky nejsou nijak vzácné, ale ani na vyhození - pokud chcete začít sbírat, do začátku je to fajn. ALe hlavně doporučuji zamyslet se, co přesně chcete sbírat a v závisloti na tom si sehnat příslušnou literaturu.
Registrovaný uživatel
Děkuji za odpověď nějak jsem si nevšimla překlepu :oops: ještě bych měla jeden dotaz, u těchto bylo napsané, že jsou to vzácné kusy, je to možné?

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
Podle mne ne, ale třeba mají nějakou odchylku, která je činí vzácnějšími, o čemž ovšem silně pochybuju. Zajímavější, a to výrazně, by byly na prošlém dopise do USA (protože to byla a je krajně nepřátelská země, která chce nebohé Korejce vyhladit ze světa, a hlavně jejich nejbáječnější a nejspravedlivější režim, a může, samozřejmě, za všechny jejich potíže :twisted: )!

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Světové poštovní známky » cena

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1