lexo

Uživatel

Zaregistrován
25. 12. 2012

#61 - 27. 10. 2024, 20:54

Pri obidvoch skenoch sa jedna o totozne 36 pole s retusou stvrtej spirály povodom zo VII. TD. Vsetky natlacene znamky na CDV14, ktore som nedokazal priradit k jednemu zo ZP zo VII. TD maju neopravenou štvrtou špiralou, teda vyskytuju sa iba s I. typom 4 spiraly, co nie je pripad ani jedneho Vami predlozeneho skenu, obidva maju II. typ 4 spiraly.

I. typ spiraly na CDV14 je prvy urcujuci znak pre ZP tlacoveho stocku pochadzajuceho z VIII. TD s vinimkou 49 a 96 ZP zo VII. TD. Doposial som neobjavil ani jednu dopisnicu s II. typom spiraly o ktorej by som mohol vyslovit predpoklad povodu natlacenej znamky dopisnice z VIII. TD. Druhym urcujucim znakom je typ monogramu. Vsetkych mnou neurcene CDV14 s I. typom spiraly sa vyskytuju iba s monogramom typu B.

Rozrezany stocok ZP 36/VII. bol pouzity pre tlac dopisnice CDV14A IIs/Ip 36/VII, ale aj pri CDV14B IIs/Ip 36/VII.
Skontrolujte si na predlozenych dopisniciach typ monogramu. Ak je s ozdobnym hacikom (sipom) nad pismenom C, jedna sa o typ monogramu A (I. typ) a bez hacika o typ monogramu B (II. typ).

Pri rezani TD na tlacove stocky, alebo pri osadeni stocka na drevenu podlozku a tej do TF mohli vzniknut nove doskove vady. V priebehu tlace tieto vady mohli pretrvat, zaniknut popripade sa objavili nove. To je aj pripad dvoch farebnych bodov nad pravym hornym rohom, popripade inych farebnych bodov ci narastkov v okoli ramov natlacenej znamky dopisnice a to nie len pri tomto konkretnom ZP.

Petr Hospůdka

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
16. 5. 2010

#62 - 2. 11. 2024, 09:27

Lexo, lze tedy tvrdit, že otevřená spirála (pokud nejde o ZP49 a 96 ze VII. TD) je vždy VIII. TD?

Petr Hospůdka

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
16. 5. 2010

#63 - 2. 11. 2024, 09:46

Jde tedy o VIII. TD ZP13?

CDV

Detail

Znaky pro VII.TD

lexo

Uživatel

Zaregistrován
25. 12. 2012

#64 - 7. 11. 2024, 20:30

Vami priložena dopisnica ma natlacenu znamku (ZP13 IIp) povodom zo VII. TD. Spirala je zaliata farbou a nejedna sa o I. typ spiraly, ale o II.

Ano, vypada to tak, ze pokial narazite na dopisnicu s I. typom spiraly a nejedna sa o 49 a 96 ZP, tak natlacena znamka pochadza z VIII. dosky.

Petr Hospůdka

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
16. 5. 2010

#65 - 9. 11. 2024, 12:30
Vami priložena dopisnica ma natlacenu znamku (ZP13 IIp) povodom zo VII. TD. Spirala je zaliata farbou a nejedna sa o I. typ spiraly, ale o II. Ano, vypada to tak, ze pokial narazite na dopisnicu s I. typom spiraly a nejedna sa o 49 a 96 ZP, tak natlacena znamka pochadza z VIII. dosky.

Díky, vlastně tomu napovídá i vějíř holubice +/-.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.