Brano

Uživatel

Zaregistrován
9. 10. 2013

#21 - 27. 8. 2020, 13:53

Ty uz si sa na podobny problem pytal tu.
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/zlutasek-_post_-561021#post561021
Uviedol som tam, ze to bolo bezne v tej dobe takych dokladov je vela.
Preco je to tak vysvetlit neviem.
Dal som Ti Tam 3 dalsie priklady
Teraz sa pytas na to iste znovu, len celina je ina.

Donnovan

Uživatel

Zaregistrován
18. 4. 2020

#22 - 27. 8. 2020, 22:12

Zdravim vas a dekuji za prispeveky . Brano Ano mate pravdu us jsem to zde jednou resil jsou to 3 mnesice zpatky, to jsem se zacinal zajimat o tema Celiny csr atd. Samozrejmne je jasne ze jsem nazacatku znalosti co se tema tyce a to byl v podstate duvod proc jsem se zde zaregistrval.
1..to co mne donutilo prezentovat zde na Forum tu dopisnici byl v podstate jiny. Jak us jsem napsal precetl jsem si clanek na filaso ohledne CDV - hradcany o pouziti ranych datumech, kde byl uveden Datum 13.3.19 - Zidkovec /cdv7/
Ja doma nasel stejnou dopisnici s datumem 20.3 .Praha a rikam si super to je jenom 1 tyden po-/ to je asi zajimave to poslu zde.No bohuzel pro mne, par dni nato ctu dalsi clanek a zjistim ze Datum byl podle dalsich zjisteni posunut na 18.2-19-Caslav (cdv7) no to kdybych pred Tim tusil asi bych to us neprezentoval zde 1 mnesic us je asi dost velky rozdil co?
2 Ano a ted ten muj hloupej“ Problem 😁 Tarif ? Ktery jsem taky tak myslel dopisnice v 1 tarifu je 10h mistni i cizina ( ted us to vim ale nebyl jsem si uplne 100% jisty)
Znamky hradcany jsem urcil TD+zp+DV
Jednoduse receno si rikam PROC? Jsou celiny v 1 TO tak casto o tolik hodne preplaceny do Svycarska? Moje uvaha prece pochopim ze se to stavalo hodne casto v jinych TO je aj logicke napr. V 2 to ( blizka ciz vzdalena)no a rikam si ze v 1TO je to prece jasne nebo ne?stejny Tarif tak to byl muj problem.Proc?! A jak pisete zde Brano vy sam taky nevite proc to tak je? Takze asi na vse nemusi byt asi logicke vysvetleni a beru to tak.jak to je.
Pro mne je to ale velke ponauceni ze musim dobre promyslet co budu a jak zde prezentovat 👍 zdravim a diky za pochopeni...

Donnovan

Uživatel

Zaregistrován
18. 4. 2020

#23 - 28. 8. 2020, 06:05

Zapomnel jsem napsat ze Tim myslim jen celiny Hradcany. ( RU - dopisnice to je jasny ty byli casto prefrankovavany .. A Uherske to jeste nevim.

smith

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
6. 2. 2009

#24 - 28. 8. 2020, 08:06

Neviem kde presne som čítal, ale v odbodí 1.TO bolo zakázané posielať známky do zahraničia nepoužité. Tak filatelisti to medzi sebou riešili výmenu známok nezmyselnými frankatúrami na zásielkach. Neviem koľko je na tom pravdy.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Donnovan

Uživatel

Zaregistrován
18. 4. 2020

#25 - 28. 8. 2020, 11:46

Tak jo diky za ponauceni a vas cas 👍

Donnovan

Uživatel

Zaregistrován
18. 4. 2020

#26 - 28. 8. 2020, 12:17

No opravdu je to tak mate pravdu Smith😀 vubec jsem to nezaregistroval a ted us je mne to naprosto jasne, prohlednul jsem dalsi moje zbirky doma a co vidim 🥺 no Posudte sami ( adresat 😂) a to jsem ten material kupoval zvlaste myslim tu csr celinu a zde RU s pretiskem, Samozrejmne take prefrankovano no to je tedy nahodicka co😂 tat jeste diky vubec bych si toho mozna asi nevsimnul“ ( a text je taky jasny)

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Donnovan

Uživatel

Zaregistrován
18. 4. 2020

#27 - 30. 8. 2020, 11:50

Zdravim jeste zde jsem nasel myslim neco zajimaveho s cim si trochu lamu hlavu v podstate na prvni pohled vse v poradku „
CDV7 zaslano v 2 To do Zürichu Tarif 20 h a na dopisnici je firemni razitko R.Müller ( Reichenberg) no a vedle je natisteno R——— + Datum co si ja osobne myslim ze je provizorni Recomando ( doporucene) nebo se pletu? No v Tomto pripade mne zde schazi doplatek 50 h ???

Obrázky:

Brano

Uživatel

Zaregistrován
9. 10. 2013

#28 - 31. 8. 2020, 09:09

Je na tom "provizornom" R razitku datum 24 juna 1919 ?
Mne to skor pride ako razitko ktorym si firma Muller oznacovala kedy k nim zasielka dorazila.

Donnovan

Uživatel

Zaregistrován
18. 4. 2020

#29 - 31. 8. 2020, 11:11

Zdravim Brano bohuzel Datum u provizorni R — ? Jun.1919 nejde 100% urcit, jinak nerozumim jak to ted myslite (ze Firma Müller si oznacovala kdy k nim zasilka dorazila?) vsak adresat je Firma J.G.Kiefer v zurichu 🇨🇭?

Donnovan

Uživatel

Zaregistrován
18. 4. 2020

#30 - 31. 8. 2020, 11:52

Zde str2 firemni koresponece moznost obednani materialu pro firmu j.g Kiefer. Mozna to pomuze?

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.