Moderátoři: Jaromir, Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
21. 7. 2007
Pavli, běž spát a nepiš tady bludy.
Zaregistrován
9. 2. 2008
Nebo takto:
no Dejvy nebývá z CM nadšený😃
Obrázky:
Zaregistrován
21. 7. 2007
1) Analogická pohlednice = cartes maximum (dle odborné literatury naší i zahraniční)
2) Ilustrace na pohlednici může být shodná s ilustrací na známce; není povolena reprodukce známky na pohlednici
3) Obě vánoční pohlednice jsou CM - u razítka je kladen důraz na místní shodu; motivem obou CM jsou obrázky Josefa Lady, které se fyzicky mohly na Božím Daru vyskytovat
Zaregistrován
9. 2. 2008
Rozměry obrazové pohlednice musí splňovat normy světové poštovní úmluvy (maximálně 120 x 170 mm, minimálně 90 x 140 mm) a obraz musí tvořit alespoň 75 % její plochy. Ilustrace by měla být v co možná největší shodě s motivem známky, případně alespoň s jedním, je-li obrazových motivů více. Nesmí se použít obrazová pohlednice zobrazující známku. Obraz razítka a jeho místo, název poštovního úřadu, by měly mít úzký a přímý vztah k námětu obrazu poštovní známky a pohlednice, vztah časový, místní nebo námětový. Razítko musí mít datum z doby platnosti známky, co nejblíže k datu jejího vydání. Běžné denní razítko na místopisných pohlednicích by mělo mít podávací poštu z vyobrazeného místa, na uměleckých pohlednicích se sídlem galerie, na propagačních pohlednicích s datem konání akce atd.
Zaregistrován
9. 2. 2008
Vyrozuměla jsem a byla jsem teda všemi byta za chybnou formulaci?Kurňa to jsi první kdo mně to vyvrací a nic neřekneš?Šest roků slyším to co jsem napsala a tedˇ je to vlastně všecko jinak?Tak z toho jsem teda blbka a fakt půjdu spat.
Zaregistrován
21. 7. 2007
Tohle je v pořádku 😉
Zaregistrován
9. 2. 2008
Můžeš mně tedy říct, proč mně jurymani a taky třeba Jankovič řekli, že takzvaná CM třeba od té naší pošty ani nezkouším dát na list, protože jsou špatná? To teda všichni blbě pochopili formulaci:Nesmí se použít obrazová pohlednice zobrazující známku?A proto Slováci a jiní dělají ty svoje CM jinak?
Zaregistrován
9. 2. 2008
Třeba tak?
Obrázky:
Zaregistrován
21. 7. 2007
K prostudování mohu zapůjčit třeba sborník přednášek "Aspekte zum Aufbau Thematischer Sammlungen" vydaný BDPh, kde je problematika CM rozebrána celkem slušně včetně mnoha názorných příkladů😆.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.