Zaregistrován
7. 10. 2006
Sigur: tak jak, už jsi něco ochutnal?
Zaregistrován
24. 3. 2010
Ochutnal, ochutnal a to až tak, že som v nedeľu a vlastne aj včera nemohol zaspať...oči vypleštené do stropu, potom do televízora a potom zas do stropu 😆 Každopádne, chutia zatiaľ všetky, lepšie ako som dával doteraz.
Akurát som sa ťa chcel spýtať, že koľko nálevov sa odporúča pri jednotlivých modeloch, hmm?
Zaregistrován
7. 10. 2006
Tak to je dobře, že chutnají. Nálevů dej, kolik jich čaj snese, dokud to má chuť, tak pij😃 Záleží tam na mnoha faktorech - množství listí, objem konvice, teplota vody ... Musíš si to vychytat, to Ti nikdo přesně neřekne. Každopádně na oolongy doporučuji konvici s vnitřním sítkem, aby neslitá voda stekla na dno a listí neleželo ve vodě. Používám tuto konvičku (nevýhodou je, že se ty jemné drátky po čase teplem deformují, výhodou je, že se sítka dají dokoupit): http://www.caj.cz/index.php?detail=863 TP0029.
Zaregistrován
7. 10. 2006
Sakryš, ten odkaz nefungule, ale je to kód 863 TP0029 na této stránce: http://www.caj.cz/k60-porcelan-a-sklo.html
Zaregistrován
17. 8. 2010
kacuro: pri tech 0.25l nabehas za vecer maraton, ne:)
Zaregistrován
7. 10. 2006
Proč myslíš?
Zaregistrován
12. 6. 2012
Taková myšlenka mne napadla - když se má zelený čaj zalévat 80°C teplou vodou, je lepší voda nedovařená nebo převařená chladnoucí?
Když pominu takové detaily, jakože každá voda je jiná, dokonce i destilovaná.
Zaregistrován
7. 10. 2006
Ortodoxní čajaři vodu při 80°C odstaví, já ale vodu lehce převařím a nechám zchladnout. Zkoušel jsem i ten první způsob, ale rozdíl jsem nepoznal. Navíc, stejně hned po odstavení voda začne chladnout, takže při zalévání i louhování už je tam pak nižší teplota.
Zaregistrován
19. 1. 2015
CHYBA!!
Voda vždy musí projít varem! Až pak chladnout. Buď pořiď čajový teploměr, nebo půjč a odstopuj si jednou časy chladnutí k jednotlivým teplotám.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Ani nie po mesiaci mi prišla ďalšia várka čaju. Minulo sa mi pu erh hniezdo (veľmi som si ho obľúbil), tak som k nemu priobjednal ďalších 9 modelov 🙂 Spolu s várkou z Kutnej Hory mám teraz doma celkom slušný výber.
Akurát lupola sa začala vyhrážať, že ma pošle na liečenie...😃
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.