Zaregistrován
7. 10. 2006
Tak jistou psychickou závislost na čaji nemohu popřít, protože ta příjemná pohoda při popíjení je zkrátka natolik uklidňující, že ji člověk musí neustále vyhledávat a opakovat. Fyzická závislost ale opravdu ne, také jsem občas byl v situaci, kdy jsem čaj nepil několik dní a žádný třes, neklid či jakékoli jiné fyzické projevy jsem nepozoroval, dokonce jsem si na čaj ani nevzpoměl.
Zaregistrován
7. 6. 2010
dakujem za info! Ospravedlnujem sa Ti za moj prispevok v Tlacharni. Vcera som bol trosku mimo, nasrali ma v praci. To ako sa mame dnes je vsetok dosledok z minulosti a aj z doby, v ktorej zijeme.
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Zaregistrován
12. 1. 2010
Zavislost na kofeinu je samozrejme popsana v mnoha studiich..
Caj pochopitelne neni ani jediny, ani nejbohatsi zdroj (navic narozdil od kafe obsahuje mnoho dalsich jednoznacne prospesnych latek).
Ja jsem si napriklad vsiml, ze v lete piju mnohem vic kofoly nez v zime (ano, opravdu mi chutna.. 😁 ). A v lete piju caj minimalne.. je to nahoda?
Zaregistrován
12. 1. 2010
Hurley: taky tu knizku mam, plus dalsi od H&Z, nedavno zemrel deda a kupodivu mne bylo umozneno odnest si vsechny knizky, co se mi libily.. samozrejme se chystam ze si ji nekdy prectu, ale fakt nevim kdy🙂
Zaregistrován
7. 10. 2006
Čaj osvěží i v létě, takže popíjím celoročně v podstatě ve stejném množství. Nosím si kolikrát čajovou soupravu i na večerní návštěvy k sousedům na chatě. Oni srkaj víno a pivo, kacuro čaj😃 Zatímco oni nad sebou postupně ztrácí kontrolu, sedím tam jako pozorovatel a sleduji, jak se z lidí stávají mátohy😃
Zaregistrován
19. 1. 2015
Není zač. A omluva se přijímá, není však nutná. Nejsem háklivý. (Jen se těžko vyrovnávám s nelogickými příspěvky.)
Zaregistrován
19. 1. 2015
Pozor - na kofeinu ano. Na teinu je to něco jiného. I když chemické složení má stejné, působí zcela jinak!
Zaregistrován
19. 1. 2015
V létě klasicky zelený a bílý, v zimě černý - jak jinak...
Ale já osobně piju dost černý i v létě. (I když se pak potím...)
Zaregistrován
6. 11. 2010
kacuro, tenzor
Děláte si v létě i domácí ledový čaj?
Zaregistrován
7. 10. 2006
Ledový přímo ne, popíjím horký čaj i v létě, pouze pokud udělám větší množství čaje a musím od něj odejít a nechat ho vychladnout, tak holt to pak vypiji studené, ale to už pak samozřejmě degraduje chuť.
Dneska jsme byli v Praze a mimo jiné jsme zašli na jídlo do asijské restaurace, kde jsme si k jídlu (vynikajícímu) objednali jasmínový čaj za 30,-. Každý dostal svou konvičku (asi 0,4-0,5 l) s výtečným čajem, který nám po náročném dni přišel k chuti. Za tu cenu lepší než v čajovně ...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.