Zaregistrován
11. 3. 2009
To "Song Zhen" (音标 - borovicové jehličí) není dáno ani tak odrůdou ale spíš způsobem zpracování, kdy mladé lístky čaje získávají finální tvar jehličí.
˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Zaregistrován
12. 1. 2010
Anhui je cinska provincie, podobne jako Fujian ad.🙂 Znama kvalitnimi zlutymi i jinymi caji.
Jinak rozdil mezi pinyin a ceskym prepisem muze byt znacny.
Zaregistrován
12. 1. 2010
Aha, tak tady jde vazne o nazev caje, ktery je z provincie Hunan🙂
No nevim jestli nekdy zkusim, za tu ceny bych prubnul mozna oolong nebo zluty caj, ale zeleny?
Zaregistrován
12. 1. 2010
Vzhledem k tomu ze 90% spickovych zelenych caju pochazi z Ciny, nezavidim😁 . Indie je znama spise svymi cernymi caji (pokud nejsou vysokohorske tak obecne nizsi kvality, byt ruzne odrudy z Assamu se tesi dobre povesti), zeleny caj musi byt docela hruza v porovnani s cinskym.
Kazdopadne, mel bych par tipu na opravdu dobre zelene caje, ale vsechny jsou jaksi z Ciny, takze asi nema smysl plytvat uhozy😉
Mimo Cinu je vcelku kvalitni (a cenove velmi dostupny) vietnam che thai nguyen dac biet thom ngon, chce to ale nejakou vyssi tridu tohoto caje (cena by mela byt cca 75-80 Kc za 100 gramu, zakladni se pak da sehnat primo od Vietnamcu za polovinu teto ceny, ale to je spis drsny zivotabudic nez kvalitni caj).
Zaregistrován
12. 1. 2010
Tak prece jen jeden indicky zeleny, ktery by mohl byt pitelny:
http://www.caj.cz/k28-zeleny.html
Vychazim ale jen z predpokladu ze Khongea je kvalitni caj. Nemusi to nutne platit o zelene variante..
Zaregistrován
7. 10. 2006
Jasně, myslel jsem zpracování, když jsem to psal, na mě pořád někdo mluvil, tak jsem se nemohl soustředit😃 Z provincie Anhui pochází mnoho výtečných oolongů, to Anhua jsem přesně nehledal, ale předpokládal jsem, že to bude nějaký místní název, který bývá často obsažený právě v těch dlouhých názvech čajů.
Abych řekl pravdu, ta čajová teorie mě zase až tak nebere a nemám čas se tomu věnovat nějak dopodrobna. Zkrátka jsem za těch 20 let, co popíjím čaj, něco vyzkoušel, z toho jsem si něco oblíbil, občas zkusím něco nového a tím to pro mě hasne.
Ten Song Zhen je tedy u Amanay opravdu dost drahý (proto jsem si pořídil jen vzorek), ale na druhou stranu velmi lahodný! Takže někdy se holt plácnu přes kapsu a dám alespoň těch 50g, to mě nezabije😃
Co se týká těch čínských zelených, tak souhlas s tenzorem, chtít pít zelené čaje a odmítat pořízení těch čínských, se jaksi vylučuje. To je jako mít rád pivo, ale nepít žádné české ...
Zaregistrován
7. 10. 2006
Tenzor: jednou už jsem nějaký indický zelený měl, ale nějak zvlášť mě nezaujal, jen už si nevybavím název. Zkoušel jsem od Amany i ten Darjeeling OOLONG SUPERIOR, ale abych řekl ravdu, tak už si nepamatuji jak chutnal ... Asi to však nebyla žádná sláva, když mě neoslovil nebo už jsem zkrátka zapoměl i na něj ... ach ta hlava děravá😃
Zaregistrován
16. 2. 2008
tenzor napsal/a:
Vzhledem k tomu ze 90% spickovych zelenych caju pochazi z Ciny, ...
A co Japonci?
Zaregistrován
7. 10. 2006
Japonské čaje jsou samozřejmě také velmi dobré ... I když raději mám stejně ty čínské.
Zaregistrován
12. 1. 2010
Mne Japonci svymi caji neoslovili. Ty bezne mi moc nechutnaji a ty dobre jsou silene drahe.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.