Zaregistrován
7. 10. 2006
V podobných pytlících nakupujeme rýži😃
Zaregistrován
6. 11. 2010
Maté má nevýhodu, že ta spotřeba je fakt velká, proto občas musím koupit doslova pytel😃
Ještě existuje 2kg pytel (Pajarito), ale tahle paraguayská značka je už opravdu pro náruživé🙂
Zaregistrován
7. 10. 2006
Tož to aby sis koupil na sezonu celý kontajner😃
Zrovna ke mně přišel kocourek a začal mi pít z misky tajwanský oolong Ali Shan😃
Zaregistrován
6. 11. 2010
To je tak, vy čajaři své nápoje často pijete z nádobek, které velmi připomínají kočičí mističky😃
Zaregistrován
7. 10. 2006
Tak to víš, musíš vychovávat novou generaci čajomilců😃 Toto je můj žák - mistr Rinzai.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2010
Pěkné "ninja" zbarvení😉
Zaregistrován
7. 6. 2010
ja som nikdy mate nepil, cital som cestopisy Hanzelku a Zikmunda a tam popisuju, ze su na nej zavisli :-), je to pravda? Resp. mate popijaju pri kazdej prilezitosti.
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Zaregistrován
19. 1. 2015
Fyzickou závslost na čaji jsem u nikoho nevypozoroval. Studii, která by její možnost vyvrátila však neznám.
Piju čaj ca 25 let - ca 3 litry denně. Přesto mi nedělá problém (fyzicky) bez čaje třeba 14 dnů být (dovolená ap.). Proto myslím, že čaj fyzickou závislost nevyvolává.
Zaregistrován
6. 11. 2010
Já si tuhle koupil v antiku jednu z jejich knih Tam za řekou je Argentina, ale ještě jsem ji nečetl, musím se teď prokousávat převážně velmi odbornou literaturou. Ale něco na tom asi bude, závislost se dá vypěstovat na lecčems.
Já třeba vůbec závislý nejsem, mám to pod kontrolou, můžu kdykoliv přestat, když nemám maté den, jen se potím, třesou se mi ruce a hryžu si nehty😆
Ale vážně, pravda je taková, že jsem občas líný si ho připravit a tak ho nepiju každý den. Jednou jsem si připravil maté dvakrát za ten den a to bych opravdu nedoporučoval, tein mi dal hodně zabrat, pořád jsem se vrtěl na židli a srdce mi bušilo o106🙂
Takže i u maté platí "všeho s mírou".
Zaregistrován
6. 11. 2010
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.