Kdyz jsme u Darjeelingu, tak bohuzel musim opet potvrdit, ze Darjeeling na stejne cenove hladine jako Nepal nebo Sikkim je chutove vzdy horsi (tedy aspon pro mne). Vcera jsem zkousel Maharajah Hill SFTGFOP1 na vic nalevu a i druhy nalev mi prisel kvalitativne lepsi nez prvni stejne drahy DJ, u ktereho pri druhem nalevu kvalita navic daleko vic klesla.
Mlékem jo?🙂 To jsem ještě neslyšel a to mám osobních informací více než dost. Možná záleží na tom v jaké zemi, ale v těch tradičních "maté státech", Paraguayi a Argentině, rozhodně teplou vodou. V Paraguayi v letním období (říjen-únor) spíše vodou studenou..
tenzor
To je plantáž od plantáže. Rozdíly mezi DJ´s jsou gigantické. Vůbec nemá smysl takové prohlášení. Pominu-li odlišnou barvu chutě, pak jsem mnohokrát pil DJ horší, než průměrný Ceylon. Navíc rozdíl v chuti trad. a Clonal je obrovský, takže tyto dva typy DJ by se vůbec měly posuzovat odděleně. Naopak - proč by se měly lišit chutí Nepál a DJ, ležící každý 5 m od společné hranice států. Nemá to moc smyslu dělit na DJ, Nepál a Sikkim. Pokud shodou náhod se k TObě dostaly vždy jen Nepály bližší Tvému vkusu než DJ´s, je to z logiky věci jen náhoda.
A pokud jde o popis čaje - tím se nic nezjistí. Nejdenou je SFTGFOP slabý průměr a naopak "obyč." GFOP výborný (a třeba i docela levný). To, jak to obchodníci označují je o ničem...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.