Zaregistrován
17. 2. 2014
S tím čichem určité potíže opravdu jsou.Mnozí potom dělají pouze to,co jim někdo doporučí,aniž by byli schopni sami rozpoznat,zda jim ten či onen čaj opravdu vyhovuje.Myslím,že většina lidí ani pořádně neví, co to je káva a další..
Zaregistrován
12. 1. 2010
Filozof: problem tam delali hlavne Tamilove, kteri tam byli vzdycky mensina (momentalne tusim 15%), za Britu meli lepsi postaveni ale po osamostatneni kolonii se karta obratila. Ja netvrdim, ze nebyli diskriminovani, ale aby nejakych 10 tisic lidi delalo desetileti bordel po celem ostrove a vrazdili jako vztekli psi kazdeho, kdo plne nesdilel jejich vizi, nejen Sinhalce, ale i umirnene Tamily, Indy, kteri jim chteli pomahat apod. V Africe by byl takovy narod asi zadupany do zeme. Na Sri Lance maji Tamilove uz hezkych par let zastoupeni v parlamentu a samospravu.
A pokud jde o kastovni system, to je hlavne dedictvi hinduismu, tj. opet zalezitost Tamilu, zatimco Sinhalci jsou budhiste, ne?
Takze to asi nebude tak, ze by Tamilove museli pracovat za par supu na plantazich, protoze nemaji jinou moznost. Jestli jsou tak strasne diskriminovani, tak par desitek km za morem maji Indii, jiste demokratictejsi zemi, kde je prijmou s otevrenou naruci (fuj, to jsem zase cynicky..).
Zaregistrován
12. 1. 2010
Filozof: a obecne vzato, samozrejme, nic ti nebrani prestat pouzivat internet, mobil, notebook, saty usite v Cine.. muzes se zahalit do ovciho kozichu po dedeckovi, vyrazit do lesu a snazit se tam prezit na bobulich. Pokud ne, tak je to o tom, ze zijes v globalizovanem svete, kde levnejsi je lepsi a proto se vyroba cehokoli zakonite presune do zemi, kde je dostatek pracovni sily..
Ale mimochodem, v Cine, kde se dnes vyrabi asi 80% vseho spotrebniho zbozi, se za 4 dolary uz davno nedela. Jsou levni kvuli sizeni kvality a masove produkci. Cinsky zamestnanec v IT ma skoro ten samy plat jako my a pokud je to manager, ktery je schopny uvazovat samostatne, pak dokonce vyssi nez tady. Samozrejme v tovarnach budou "chudaci", kteri delaji 12 hodin denne za plat, ktery je nizsi nez tady minimalni ale to uz je o tom, kdo co umi a o co se kdo snazi. Znam Cinany (a bohuzel i Indy se znalostmi 0 ale koupenym VS diplomem) kteri v USA delaji neprilis odpovednou praci za nekolikanasobek meho platu..
Zaregistrován
7. 10. 2006
A je, to jsem zase nakousl téma😃 Hlavně sem netahejte politiku, toto je oddechová sekce😃
Jasmínový čaj už je vypitý (pomohla mi s ním přítulka) a teď už vařím vodu na nějaký oolong😃
Zaregistrován
12. 1. 2010
Mas pravdu🙂
Kafe si obcas dam.. pokud jsem zrovna v Italii nebo ma nekdo treba kvalitni etiopskou kavu, coz se fakt moc casto nedeje.. jinak je to jen o cerne brecce, ktera mi nechutna a ktera se neda ve vetsim mnozstvi pit, pokud se neprerazi cukrem nebo alkoholem😉
Zaregistrován
19. 1. 2015
Mimochodem, schválně jsem teď teda spočítal, kolik různých sypaných čajů mám tady v Basileji. Je to 49 druhů čajů + Yerba Maté.
Zaregistrován
7. 10. 2006
Dracek: co ty čaje z ebay, už jsi ochutnal? Dá se to pít?
Zaregistrován
6. 11. 2008
mimo jeden vzorek zatím ne, po novém roce se k tomu nějak ne a ne dokopat...(ale obě zásilky došly ok)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
7. 10. 2006
Tak to bys měl napravit😉 Čaj zůstává nerad v suchém stavu, chce zalít vodou, slít a vypít😉
Zaregistrován
1. 8. 2010
mne behom týždňa prišla letecky zásielka čaju kúpeného na ebay, z Honkogu a zdarma doprava. 100 g za 8 dolárov asi nie je výhodná kúpa, ale chcel som "guličkový jazmínový zelený čaj" 😆
blasko.juraj.ml@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.