Pravé určitě ne, sám jsem ho nikdy neviděl in natura, jen nějaká videa na youtube😃 Ale my se s tím doma zase až tak nemazlíme. Pohoda u čajování určitě ano, relaxační hudba, vonná tyč, meditativní rozpoložení ... Ale na nějaké ustálené rituály jsem nikdy nebyl. Navíc se obávám, že v dnešních čajovnách o tom nemají ani ánung ...

1) Nestěžuju si. Prohlédl jsem si doporučené čajovny a konstatoval výsledek. Nic víc.
2) Ve správné době nakupovat budu, ale jaksi neumím urychlit čas. Doba po sklizni ještě není a DJ téměř došly.
3) Desítky čajů jsou, ale to hlavní - DJ nikoliv. Je to totéž, jako by doma milovníkovi oolongů došly oolongy. Černým Ceylonem je nenahradí. :-)

tenzor
Nejen, že čaje někdy zmizí do týdne, ale někdy ještě dříve, než jdou do prodeje a stihne se na ně napsat popis. To je prostě fakt. Celkem logický - ty dobré čaje jsou prostě velmi žádané.
Nevím, co myslýš fascinací DJ. Pokud pouze rozdíl mezi DJ a Nepál/SIkkim, tak DJ jsem psal pouze pro zjednodušení. Nepály a Sikkimy řadím mezi ně - chuťově je to podobné, nerozeznám, zda je daná plantáž v Nep. nebo DJ. Mohu to vypisovat celé, ale přišlo mi to kratší a rozlišení jsem nepovažoval za důležité. Pil jsem stejně výborné Nepály, jako DJs.

Aha, já myslel že patříš k těm, kteří vynášejí do nebes jenom Darjeeling🙂 Měl jsi říct rovnou, že se
S těmi čaji co zmizí do týdne, jak říkám, pokud nejde vyloženě o nějaké rarity, které nejsou pro běžné lidi dostupné, tak jde o neschopnost obchodu objednat čaj, o kterém ví, že o něj bude velký zájem, v dostatečném množství..
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.