Zaregistrován
19. 1. 2015
Kacuro
Snobárna možná existuje, ale osobně si myslím, že u čojomilců daleko méně, než v jiných oborech. A především je nutno striktně odlišovat snobárnu a gurmánství. Pokud někdo 5%ní rozdíl v chuti mezi čajem za 300 a 2000 opravdu ocení a vychutná, je to jeho věc, gusto, peněženka a není to snobské. Pouze pokud to někdo dělá na dojem a platí za něco, co pro něj vnitřně cenu nemá, je to snob.
Osobně např. vychutnám místní výborné sýry, skvělou hudbu atp. a jistě nejsem snob, když si koupím kvalitní 10timěsíční Gruyére nebo CD player za 520.000 Kč, prostě proto, že to ocením a stojí mi to za to. Snob by byl ten, kdo nepozná daný sýr od eidamu a přesto si koupí ten drahý, aby udělal dojem na příbuzné.
Zaregistrován
19. 1. 2015
tenzor
:-)) Já pil už i 22 let starý čaj - a dalo se to. :-) (Žádný špičkový, plechovkový za málo.)
Zaregistrován
7. 10. 2006
Proto jsem tu také v minulosti několikrát psal, že poslední objednávku dělám na podzim (říjen), kdy beru větší množství čajů, abych s nimi vydržel do příští sklizně, protože na začátku dalšího roku už mývají vyprodáno. A to je pro mě rovněž záruka kvalitity, že mají dostatečný odbyt, na začátku sezony vyprodáno a nakoupí čerstvé čaje. To, že tzv. "černé" čaje odbyt nemají, může vypovídat o tom, že o ně není zase až takový zájem, narozdíl od oolongů, které jsou většinou vyprodané.
Zaregistrován
12. 1. 2010
Filozof: ja bych rekl ze Amana je neco jako prumerny obchod a (bohuzel) jeste tak 10 let zpet v CR nic lepsiho (krome caje koupeneho primo z cajovny a to samozrejme jak kde) asi nebylo. Je fakt, ze asi 7 let zpet jsem od Amany prestal brat caje po par excesech, ktere se tykaly hlavne kvality caje (u nekterych je to typicke, puer nemaji nejlepsi a jednou byl uplne o nicem, nejspis spatne skladovani, ale zase na nektere, hlavne kvalitnejsi caje si nemuzu stezovat). Pak se v brne objevila Cesta Caje a ja zjistil, ze za ty same ceny muzu mit opravdu kvalitni caje, ze
Jenze od te doby jsou u Amany ceny prakticky porad stejne, v Ceste Caje o 50% vyssi, nekdy i vice. Kolikrat se stane, ze caje kupovane na podzim jsou o neco drazsi nez na jare.. a na jare je cena zase o neco vyssi. Zacina mi to pripominat italskou syrarnu v NC Kralovo pole, kde zacinali s cenami jak na florentske trznici a uz po dvou letech jsou o 60% vyssi.. ale to ted odbocuju🙂
Kazdopadne, v Ceste Caje se mi libilo to, ze krome toho ze tam maji velky vyber kvalitniho a dobre skladovaneho zbozi, pracuji tam lide kteri maji radi caje a hodne o nich vi (zatimco u Amany nejspis obcas cajove negramotni brigadnici, podle poctu omylu). Jenze jednak ty ceny zacinaji byt horentni a jednak se mi posledne stalo, ze tam byla nejaka akce a prodaval tam dost mlady klucina co nerozeznal oolong od zeleneho caje (vazne, neprehanim), nekolikrat caj rozsypal a vubec cely nakup byl velkym utrpenim. Predim jsem zkusil vzit na milost Amanu a i kdyz nektere jejich caje nejsou dostatecne kvalitni (napr. Lung Ching), jine se kvalitativne vyrovnaly Ceste Caje, akorat byly o 10-30% levnejsi. U levnych caju je rozdil nekdy jeste vetsi.
Takze zadny spickovy obchod Amana jiste neni, ale zaroven bych ji nezatracoval. Je fakt, ze bych mel vyzkouset i nejake nove obchody, ktere v poslednich letech vyrostly jako houby po desti a nektere jsou dost chvalene. Ja si bohuzel zvykl v poslednich letech chodit pro caj do Cesty caje, kde si k nemu muzu privonet, podivat se na nej apod. ale asi to nema smysl za kazdou cenu.
Zaregistrován
12. 1. 2010
Jeste k tem vyprodanym cajum.. dost mne to u Amany iritovalo (zvlast kdyz jsem udelal objednavku treba az na zacatku zimy) ale posledne v Ceste Caje nemeli ani blbou Vodni vilu (resp. meli, ale poslednich cca 30 gramu, z cehoz jsem si nakonec bral 19, aby v tom nebyla uplna drt ze dna). Takze asi tak..
Zaregistrován
19. 1. 2015
Nakupovat se samozřejmě má po FF a po SF, nikoliv na podzim - jednak proto, že čaje jsou čerstvé a lepší a druhak proto, že ty nejlepší jsou týden po dovozu FF či SF už pryč.
Jenže do FF je pořád daleko a díky vypadnutí MŠ není kde brát a já potřebuju něco v dohledné době. (Jako feťák :-) ) .
A oolongy, zelené ap. jsou mi platné jako koloběžka při koupi náklaďáku... A v tom hlavním - DJ tam prostě Amana nic nemá.
Jdu kouknout jinam.
Zaregistrován
19. 1. 2015
Hm... Cesta čaje v E-Shopu nula nula nic. :-(
Zaregistrován
12. 1. 2010
Navic u Cesty Caje bych nespolehal, ze bude e-shop uplne aktualni.. jednak muzou mit caje co na eshopu nejsou a jednou se mi stalo, ze jsem nakupoval za jinou (pochopitelne vyssi) cenu nez byla v e-shopu, protoze to neaktualizovali.
Zaregistrován
12. 1. 2010
Tak jev zmizeni caje po tydnu prodeje jsem jeste nezaznamenal (za mesic dejme tomu). Bavime se opravdu o cajich pod 10 000 za kilo?
Protoze jestli ne, tak se to da oznacit jako spatne hospodareni daneho obchodu a nedostatecna objednavka..
Mimochodem tu fascinaci DJ nechapu. V podobne cenove kategorii u mne chuti vzdycky vyhral Nepal / Sikkim.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.