Zaregistrován
7. 10. 2006
Lapsang je velmi dobrý čaj. Už jsem ho tedy nejméně dva roky neměl, až budu příští rok dělat objednávku, tak si ho zase pořídím😃
Tenzor: Já tu porcelánovou konvičku (i misky) normálně umývám, na čajovou patinu kak*m.
Zaregistrován
12. 6. 2012
A co děláte s použitým čajem? : http://zena.centrum.cz/zdravi/novinky/clanek.phtml?id=786726
Já se spokojím s pytlíkovým černým Pickwickem (který se nějak ztratil) a zelenou Jemčou (tu sypanou taky nějak v poslední době nevidět). No spokojím, co už mi taky zbévá, že?
Nemáte nějakou brigádu? 😞
Zaregistrován
30. 9. 2010
pavel_iii :
tak to budes rad ak tvoj prispevok cajickari prejdu taktnym mlcanim..
to snad nemyslis vazne ze bys te pouzite mysi susil..
jacisin76@yahoo.com
Zaregistrován
30. 9. 2010
Zaregistrován
7. 10. 2006
Toto je čajovna, kde se pije skutečný čaj, ne ten odpad, který zametou z podlahy a nasypou do pytlíků😉
Jemča je snad nejhorší srač*a, která je na trhu. To bych raději pil vodu z louže, než toto. Kdo nezkusil opravdický čaj a zná jen ten humus v pytlíku, nemá vůbec potuchy, jak čaj může chutnat. A to se týká v podstatě i nějakého sypaného Gunpowderu, který se dá koupit někde v supermarketu.
Zaregistrován
7. 10. 2006
Jinak ten čaj ze včera, který jsem tu avizoval, byl opravdu excelentní (China Hunan superior Anhua Song Zhen)!! Měl jsem ovšem jen vzorek, protože je to celkem drahý čaj. U mého dodavatele stojí 437,-/100g, což je docela pálka, ale možná se někdy plácnu přes kapsu a koupím si alespoň 50g😃
Takže Tenzore, tento čaj opravdu doporučuji!
Zaregistrován
23. 10. 2006
Čajíčkári 😃 😁 aééé pokiaľ si viete pochutiť na teíne nech sa páči.
Každý má svoje obľúbené oltáriky .😉
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
17. 3. 2014
Máte někdo tip na dobrý zelený čaj, aby měl požadované účinky (prý to nějak pročišťuje organismus a pomáhá při hubnutí nebo co)? Pytlíková jemča, kterou piju už asi dva roky cca 1,5 litru denně, asi nebude úplně to pravé ořechové, jak to tady tak čtu. Doteď mi nevadila. Jestli mi pročistila organismus, nepoznám, a o tom hubnutí raději nemluvím. Ale kdoví, jak bych vypadal, kdybych ji nepil.😁 Předtím jsem čaj téměř neznal, jsem takový čajový barbar...
Zaregistrován
12. 1. 2010
Caj z listu senny😉 On to teda caj vlastne neni, ale procisti dokonale😃
Zaregistrován
7. 10. 2006
No s tím hubnutím to nebude tak žhavé, to bych musel být po 20 letech jeho pití jako lunt. A kdo mě zná, tak ví, že jsem těžká váha😃
Zelený sypaný čaj bych doporučil nějaký alespoň nad 100,-/100g, sice jsou některé kvalitnější čaje i levnější (např. vietnamské), ale zase když se zrovna do takového netrefíš a koupíš nějaký plebs, tak můžeš na čaj i zanevřít, což by byla škoda😉 Při dodržení správného postupu přípravy bys měl i u toho čaje kolem stovky dosáhnout nějaké uspokojivé chuti, díky které si čaj oblíbíš a zkusíš pak třeba něco kvalitnějšího. Možná bude lepší koupit si menší balení několika čajů, jako to udělal Dráček, abys poznal, že čaj může mít mnoho různých vůní a chutí (ostatně Draku, už Ti ty čaje přišly? Chutnaly Ti?)
Problém je někdy s nákupem čajů i v takových těch kamenných prodejnách s různými přírodními přípravky, protože tam se často tváří ty čaje jako super kvalitní, ale přitom je to nějaký druhořadý čaj. Kdysi jsem to také zkoušel, ale spokojený jsem s nimi moc nebyl. Časem si člověk nějaké oblíbí,ke kterým se rád vrací, ale chce to experimentovat a zkoušet nové čaje. Jak už jsem tu myslím psal, kupuji čaje u Amany (www.caj.cz) a jsem spokojený. Doporučuji však neváhat s případnou objednávkou, protože čaje letošní sklizně už dochází a kupovat starší čaje není dobré (pokud to nejsou nějaké archivní PuErhy apod.)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.