Moderátoři: smith, Koniáš

___

Uživatel

Zaregistrován
24. 3. 2010

#181 - 23. 1. 2015, 09:04

Viem, že keď idem spať, tak nad mincami nemôžem rozmýšľať, lebo to by som na 100% nezaspal. To už mám párkrát odskúšané.🙂
Dúfam, že téma diplomovky je z oblasti numizmatiky, hmm?

kacuro

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2006

#182 - 23. 1. 2015, 09:08

Okrajově ano: Společenská role peněz v přemyslovských Čechách 10. až 13. století ve světle vybraných narativních pramenů.

Filozof

Uživatel

Zaregistrován
19. 1. 2015

#183 - 23. 1. 2015, 12:48

Tenzor
Díky za odkaz. Vypadá to zajímavě - že žlutý čaj může být i lisovaný, jsem netušil. Zase jsem moudřejší.

Divoký čajovník je sorta sama pro sebe. Asi nej čaj, co lze u nás sehnat. Nevýhodou je, že je tak extra, že jsem se ještě neodhodlal ho pít (žádná superslavnostní příležitost) a tak mi pomalu stárne. :-))
Přišlo mi, že bych ho měl pít s nějakým čajařem - aby ho ocenil. Ale jaksi není s kým, takře zatím hloupě leží ve sklenici. :-) Když si vzpomenu, zkusím se dát fotku - snad to zvládnu.

Filozof

Uživatel

Zaregistrován
19. 1. 2015

#184 - 23. 1. 2015, 12:50

kacuro ad "dobrota"
Já bohužel nic. Podařilo se mi konečně po dlouhé době sehnat práci, ale má tu nevýhodu, že je večer. Na večerní čajové dýchánky si tedy musím nechat zajít chuť. :-( A ráno jen k snídani běžný Rize Cay (Turecký) z DČ.

Filozof

Uživatel

Zaregistrován
19. 1. 2015

#185 - 23. 1. 2015, 12:51

kacuro
a až tu diplmku napíšeš - můžeš ji poskytnou ke studiu? Určitě by mne to zajímalo.

kacuro

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2006

#186 - 23. 1. 2015, 13:18
kacuro a až tu diplmku napíšeš - můžeš ji poskytnou ke studiu? Určitě by mne to zajímalo.

Obávám se, že ne, páč některé z těch kapitol později, až budu mít čas, zpracuji podrobněji jako samostatné články do některého z numis. časopisů.

Co se týká čajů, když mám čas, popíjím kdykoliv během dne. Naštěstí i v zaměstnání si mohu dovolit popíjet, ačkoliv někdy, když mám v kanceláři nával, zapomínám čaj slít a pak se louhuje poměrně dlouho. Proto tam dávám přednost opět mým oblíbeným oolongům, protože je delším louhováním nemůžu zkazit😃

A občas přijde i někdo, koho zajímá, co je to za čaj, tak dávám ochutnat ... Jeden člověk už se díky tomu o čaje také začíná zajímat, tak alespoň šířím jakou takous osvětu😃

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#187 - 23. 1. 2015, 15:18
Jo to se mi občas také stává😃 Alespoň jsi mohl rozmýšlet nad uherským mincovnictvím😃 Já jsem po Dračích očích spal dobře, teď popíjím tajwanský oolong Qing Xin a snažím se psát diplomku, přičemž však na mě leze stále spaní a ten čaj mě ne a ne nakopnout😃

Při současném počasí ani není moc divu.😉

Forpus

Uživatel

Zaregistrován
21. 2. 2014

#188 - 23. 1. 2015, 16:15

to Kacuro:
Nezapomeň, že diplomové práce jsou veřejně přístupné - v elektronické formě (na KU i na MU určitě) nebo přímo fyzicky v knihovnách konkrétních ústavů nebo kateder (záleží na vnitřních předpisech školy). Ale neboj se, nečekal bych nějaké návaly:o) Mám tušení, že můžeš elektronické zveřejnění odmítnout, ale to pak záleží na posouzení nějakého univerzitního potentáta. Netuším jak to chodí v praxi.

Jen jsem se chtěl zeptat na to, jaké hlavní narativní prameny využíváš? Pokud si ze studií dobře pamatuju, tak v této době se to narativními prameny zrovna nehemží:o)

PS: tímto obdobím se nezabývám ani jsem se nezabýval - chci se nechat poučit:o)

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#189 - 23. 1. 2015, 16:24

kacuro: oolong v sobe nema tolik kofeinu jako zeleny nebo cerny caj, pokud navic delas pulminutove nalevy, tak se ze zacatku neuvolnuje skoro vubec a pozdeji postupne.. nakonec ho do sebe dostanes vzhledem k mnozstvi toho caje co vypijes, dostanes, ale bude to chvili trvat. Navic predpokladam, ze uz budes docela odolny.🙂

Filozof: kolik ten caj zhruba stoji, abych mel predstavu?

kacuro

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2006

#190 - 23. 1. 2015, 16:32

Ano, už u BP jsem nesouhlasil s vystavením své práce vf el. podobě, pouze je jeden výtisk v naší studovně.

Co se týká pramenů, vycházím z těchto pramenů: Kosmova kronika, Kanovník vyšehradský, Mnich sázavský, Druhé pokračování Kosmovo, Letopisy Vincenciův a Jarlochův, Letopis hradištsko-opatovický, Letopisy české, Žďárské letopisy, Zbraslavská kronika a Dalimil. Snad jsem na nic nezapomněl. Takže je toho více než dost. Mám z těchto pramenů snad 40 stran výpisků, ve kterých peníze nebo jejich ekvivalenty vystupují ....

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.