Zaregistrován
1. 8. 2010
ja som teraz liter a pol zeleného čaju dopil, asi prejdem znovu na koňak, ten neodvápňuje. 😁
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
17. 8. 2010
S temi kostmi si dovolim tvrdit to je presne naopak:) ...
http://www.osteoporoza.cz/napsali-o-nas/pijte-zeleny-caj-budete-mit-pevnejsi-kosti-759
http://kulturistika.ronnie.cz/c-7085-zeleny-caj-pro-nase-klouby.html
Zaregistrován
24. 3. 2010
Ten koňak si daj radšej hneď, lebo po litri a pol čaju, to bude:
https://www.youtube.com/watch?v=6yljZ8XQou8
😁
Zaregistrován
7. 10. 2006
To ju, čaj popíjím posledních 20 let a nikdy jsem neměl nic zlomeného😃 V Asii ho pijí staletí a nevím o tom, že by se to projevilo nějak negativně na jejich populaci😃
Co se týká předešlé diskuze o množství čajů, tolik druhů jsem nikdy neměl ani v dobách, kdy se u mě pořádaly čajové dýchánky pro přátele. Mě totiž místo čaje hosté nosili spíše něco na zobnutí k tomu čaji. Ostatně abych řekl pravdu, raději si čaj kupuji sám, neboť v minulosti to téměř vždy nedopadlo dobře, protože ho dotyční kupovali někde v prodejnách se zdravou výživou a podobně, takže to byla téměž vždy shitka. Např. teď o vánoce jsem dostal od jedné spolužačky dva čaje a oba samozřejmě ochucené nějakými srač*mi, takže je stejně pít nebudu ... Dříve jsem spíše než na počet druhů kupoval čaje na množství, takže když mi nějaký chutnal, koupil jsem si ho půl kila. Určitě se u mě nesešlo nikdy víc než 20 druhů čaje. Aktuálně mám 13 druhů + 2 mi nedávno došly, takže to odpovídá těm 15, co jsem psal předtím.
Zaregistrován
19. 1. 2015
Ad odvápnění:
Vhledem k tomu, že ca čtvrt století nepiji nic jiného než čaj (kromě řidkých výjimek), asi bych už byl zcela odvápněn a "vykostěn". A mnoho Číňanů a Japonců se mnou. A pokud by to byla pravda, mám zázračnou imunitu. :-)
Slyšel jsem ale jiný příběh - nedostatek kyslíku u člověka, který pil tolik čaje jako já, jenže silnější. Po 50-ce se mu začal nedostávat kyslík v krvi a ukázalo se, že je to čajem, neboť tein váže tytéž látky, které přenášejí kyslík. Takže se od té doby raději sleduji. :-)
Zaregistrován
19. 1. 2015
Kacuro - je potřeba příbuzné a známé vychovat. :-) Trvalo mi to dlouho, ale už se výrazěně zlepšili. Naposledy sestra 1. ledna k narozeninám 10dkg Yi Xing Hong Cha a 10dkg Da Ye Hong Cha. Potěšilo :-).
Horší je, když žijí tam, kde není slušný obchod. Pak dostávám sypance od Oxalisu :-(. Inu, nevyhodím to, vypiju k jídlu a na běžné pití - tam mi to moc nevadí.
Zaregistrován
7. 10. 2006
Nikoho nevychovávám a vychovávat nebudu😃 Ty časy čajových dýchánků už jsou stejně dávno pryč, ty lidi se rozutekli po světě a teď už popíjíme jen ve dvou. Ten "čaj" teď k vánocům byla výjimka po hodně dlouhé době. Jak jsem psal, raději si ho vybírám sám a mám klid.
Zaregistrován
17. 8. 2010
Ja dnes prevzal nasledujici. Z minule varky me zaujal ten Fujian Pai Mu Tan.
Fujian WUYI SHAN HUANG GUAN YIN
Zhejiang LUNG CHING Special Grade
Fujian BEN SHAN SE CHUNG Special Oolong
SENCHA FUKUJYU
Yunnan Lincang GREEN SNAIL
Sichuan MENG DING YUN WU - CLOUD MIST Special Grade
Zaregistrován
12. 1. 2010
Ja jsem jakekoli pokusy o vychovu vzdal. Za prve, je kazdeho vec, co pije a co mu chutna, jestli bordel posmetany z podlahy cajovny vylouhovany v chemickem svinstvu a prodavany jako caj (mimochodem oproti tomu je cokoli od Oxalisu supercaj), proc ne, jeho volba a jeho problem. Za druhe, kdyz si clovek da zalezet nejdriv na osvete, pak na tom aby koupil slusny (a drahy) caj, spravne ho pripravil a nakonec slysi "hm, ja nevim, chutna to proste jako normalni caj ale nema to moc vyraznou chut", tak to akorat nas... stve.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.