Hala, kde se koná vlastní Zberatelské setkání je prostorná dobře osvětlená, jen je v ní na její velikost trošku brzo vedro...
Dojem z letoška?
- naprostá dominance numismatiky, především eur v jaké koliv podobě a notafilie (bankovky), tady zase převaha tech 0 euro suvenýrů.
- až na tři stoly (stánky) žádná filatelie!! Ale vůbec nic. To bylo pro mě velké překvápko a velké zklamání. Takže jsem si nekoupil a domů nepřivezl žádné to svoje "Brno 2" a v celku brzo jsem měl mohl odejít...

Když to shrnu...
- na to, jak je veliká hala a vlastní předsálí minimum míst k sednutí se stolky k pokecu a k přebrání toho, co si člověk koupí (taková ta odpočinková zóna), hlavně v hale by se určitě místo našlo
- dvě šatny a žádná otevřená, tedy s obsluhou, takže si každý ten dvůj batůžek tahal mezi stánky na zádech a potil se
- chyběl mi něco jako katalog...
- pořadatel za to asi nemůže, ale letošní naprostá absence filatelie mě fakt překvapila a bude to jeden z hlavních důvodů uvažovat, zda se mi bude chtít sem i příští rok. Spíše tedy ale ne...

Je uzasne ako to MikiM dokaze lapidarne, ale pragmaticky zhodnotit. Klobuk dole. Ale na tom povzdychu o absencii filatelie nie je az tak nic nove. Ba povedal by som, ze je to take "stare". Nech sa na mna nikto nehneva, len pri pohlade na obrazky z pravych filatelistickych podujati, sa tam objavuju ti v tej vyssej vekovej kategorii. Ti s pomenej rokmi uz na to nie su stavani. Rychlost a okamzitost akcie to je ich motto. Mozno stale plati: mladi vpred a stari na sva mista. Vela radosti zo zbierania MikyM a este viac krasnych pribehov s tej 2 jky. Stoji to za poklonu.

Sběratelské setkání téměř bez filatelie, otevřená restaurace a pivo za šílených 3,50 euro, občerstvení venku bez dostatku míst k sezení ve stínu (pod slunečníky, které by uměla bez problémů zajistit každá hospoda se zahrádkou)... nebylo proč se tu zdržovat déle... Aspoň pro mě, ale věřím že numizmatici a notafilisté, pořípadě lidé, kterým nevdilo pobývat na prudkém přímé slunci, si tu mohli přijít na své...
Já, jako tradičně, zašel do centra Blavy, na Klubovňáckou jedenácku...

Toto je asi nejbližší akce... 19. července 2025
https://kfjihlava.cz/setkani-sberatelu/
V Jihlavě bývá filatelisticky prima!
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.