Zaregistrován
16. 11. 2012
Zde jeste nejake foto. Mince je slepena specialnim lepidlem na kov. Troufnu si tvrdit, ze spoje jsou pevnejsi nez samotne krehke denarove stribro. Zde jeste nejake foto. Prvni odpovida pocitu za denniho svetla (bez blesku mi nejde bohuzel nejak zaostrit), na me pusobi skoro jako nova, mam radost :-D
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2010
Super! Bodejť by nebyla radost, myslím že se investice vyplatila😉
Zaregistrován
7. 10. 2006
akorát by to chtělo větší fotky, takto není nic vidět😃
Zaregistrován
2. 1. 2012
Mohu se zeptat na to jaké lepidlo bylo použito? Rád bych si slepil jeden uherský denárek zanedbatelné hodnoty:-)
Zaregistrován
7. 7. 2010
Teorie "postavená na hlavu". To si ten "umělec" asi nepřečetl druhou stranu.
V Regensburgu zcela určitě psali MELNIC CIVITAS😃 😃 😃 😃 😃
😋 😋 😋 😋 😋 😈 😈
Zaregistrován
12. 1. 2010
Garfield: a pod jakou diecézí byl Mělník, než bylo založeno pražské biskupství? 😋
Aneb teorie je postavená na hlavu, pokud člověk nečte pozorně a nevnáší do ní vlastní doměnky 😉
Asi je to dost přitažené za vlasy, ale to samé se dá říct o teoriích vysvětlující královnu Emmu a její původ.
Zaregistrován
15. 7. 2007
nedavno jsem videl na docela zajimave prednasce (Czy zawsze mozna wierzyc temu, co czytamy na monetach?) takove kombinace reverz / avers, ze mne asi jen tak neco neprekvapi...
Zaregistrován
15. 5. 2009
Na tu jsem bohužel neměl šanci dojet, jde uvést aspoň nějaký příklad, o kterém přednášející hovořil ?
Zaregistrován
15. 7. 2007
achjo to ja neposlouzim, poznamky jsem si nedelal, to je potiz, na toto je ma skleroza prilis velka a informaci bylo vazne mnoho. vim, ze to byly denary s promychanymi aversy a reversy ruznych panovniku a bylo to vysvetleno cestovanim mincmistru
bylo to pekne a zajimave, clovek si ani neuvedomoval, ze to bylo v polstine. vlastne to zacalo novovekem a priklady, kdy letopocet razeny na minci neodpovidal roku, v nich byly mince razeny (napr. polske valecne, nejake ruske okupacni apod.) a pak se pres stredovek dostal do obdobi tak 9. - 11. stoleti a to bylo zajimave nejvic. skoda, ze nejsou k dispozici prezentace.
bylo tam nekolik obrazku, jako je napr. tento z tohoto zdroje
Obrázky:
Zaregistrován
15. 5. 2009
No, Poláci mají v tomhle období taky své záhady, neméně zajímavé než jsou ty naše, občas se to i překrývá.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.