Zaregistrován
10. 1. 2008
Zaregistrován
7. 10. 2006
Zaregistrován
10. 1. 2008
Zaregistrován
16. 11. 2012
V nalezu z Chyste se pry objevil neznamy atyp. V publikaci denarovy poklad to neni. Mozna je to mince az z dohledavky? Je to jiz nekde publikovane? Zde na foru jsem cetl, ze byla mince probirana na prednasce, bohuzel jsem se nezucastnil. Nema nekdo aspon pribliznou informaci?
Zaregistrován
15. 5. 2009
Minimálně jeden velmi zajímavý určitě ano. J. Lukas do konce roku předává rukopis celé publikace, kde jsou i všechny dohledávky. Tak snad brzo bude kniha na světě.
Zaregistrován
16. 11. 2012
Rad bych ozivil tohle tema. Pridam zde 2 fotky krasnych a vzacnych minci, tzv. ptacich typu Boleslava II, ktere probehly v minulosti v aukcich. Jedna se o Cacha 94 a 96. Ta prvni je stavem trosku zvlastni, barva patiny mi uplne nesedi, 96ka je vsak skvostna. Btw neexistuje nejaka studie o techto typech? J. Lukas se v N. sbornicich zabyval mecovymi denary, tyto vsak nejspis zarazuje jinam.
Obrázky:
Zaregistrován
15. 5. 2009
V pořádku jsou oba, rozdílná barva patiny může být i fotkou.
K ptačím typům psal S.Suchodolski, srovnával s polskými, spíš z pohledu ikonografie.
Zajímavý je téměř shodný opis na rubu.
K motivu na líci se pravděpodobně dá vztáhnout toto: https://cs.wikipedia.org/wiki/Teorie_dvou_mečů
Zaregistrován
19. 1. 2008
jen na ukázku, jak píše kolega jv64 .... tady je ukázka polského "ptačího" denáru Boleslava Chrabrého ... zajímavý je opis "PRINCES POLONIE"
Obrázky:
Zaregistrován
16. 11. 2012
vratil bych se jeste k tomu opisu na rubu, vyskytuje se shodny i na tom vasem exemplari c. 94., Fiala ho zapisuje viz obrazek, znamena to tedy, ze nejde o korpuntule, ale ma jasny vyznam? mincovna, mincmistr? (minimalne 3 razidla, nejspis jsem videl i dalsi)
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.