Zaregistrován
19. 1. 2008
malá poznámka: ..... ta absence mimopražských mincoven ale není stoprocentní, jestli se nepletu ? ..... je tam myslím Řezno, Malín ... zapoměl jsem na něco ?
Zaregistrován
23. 12. 2010
Ale stejnak, 1500 mincí, co všechno tam mohlo být- obrazově úplně nové typy, mince z neznámé mincovny, nová jména v opisech- asi fantazie moc pracovala..
Pamatuju si asi tři Jindřichy a dva Soběslavy-?
Zaregistrován
6. 2. 2008
kekule: neber mně za slovo :-) Samozřejmě, že je tam pár kusů odjinud. Ale v 1500 kusech jsou to procenta, ne-li promile. A díky tomu, že ten depot byl mincičku po mincičce skládán (nejspíš v Praze) bezmála 10 let, na tom je krásně vidět, jak málo se dostávaly do Prahy např. slavníkovské mince. Myslím, že když se nad tím člověk pořádně zamyslí, tak to odpoví na hodně otázek. A nové otázky to vyvolává.
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
6. 2. 2008
toml: úplně nový typ tam je. Lukas ho zařadil až na samý konec. Bohužel tam napsal nová varianta, ale podle pravidel Cacha je to nový typ. Ruka je jako na fríských typech, ale na rubu není kříž, je tam kaplice.
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
23. 12. 2010
Máte pravdu, v tomhle množství je významná každá informace, i ta, že v souboru něco chybí 🙂
A kromě toho, pokud vím na výstavě ani v publikaci není zpracovaná celá dohledávka.
Zaregistrován
7. 10. 2006
J. Lukas měl totiž publikaci již sepsanou a teprve potom začaly ty dohledávky. Vzhledem k tomu, že byla snaha depot co nejdříve představit veřejnosti, už se ta publikace nepředělávala, takže zahrnuje jen tu první část nálezu. Autor měl zajímavou přednášku, shrnující nové poznatky, které depot přinesl, na zářijové konferenci v KH. Zde už prezentoval obě části nálezu.
Zaregistrován
6. 2. 2008
kacuro: to je zajímavé. Nemá někdo informace, co bylo v dohledávce? Mám na mysli, co nového se tam objevilo oproti publikované první části.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
20. 8. 2007
mám za to, že mince z dohledávky odpovídají strukturou té první (dříve odevzdané) části
Zaregistrován
15. 5. 2009
Minimálně jedna ještě naprosto atypická a neznámá mince tam byla, nevím, jestli o ni J.Lukas v KH hovořil. Nemám ale svolení něco prezentovat, tak je třeba posečkat na konečnou verzi.
Zaregistrován
7. 10. 2006
Ano, o té tam také mluvil.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.