Zaregistrován
3. 3. 2018
Zdravím.
Jakou peněžní hodnotu má tato kniha. Je lehce omšelá. Zabalená ještě do papírového přebalu.
Děkuji za odpovědi.
Obrázky:
Zaregistrován
25. 7. 2006
Nedavno zde psal Hilaris:
Toto sdělení se týká všech, kteří chtějí ocenit knihy: Najděte si stránku Můj antikvariát, tam si knihu zadejte, většinou tam najdete nabídku za kolik je možno ji v poměrně slušném stavu sehnat. Na prodej si dejte tak 1/5 až 1/10 z této ceny. Vždy ale platí - cena je dána poptávkou.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
16. 2. 2008
Udělal jsem z této věty nové téma, označil jako důležité a budeme na to dávat odkaz pro všechny budoucí dotazy. 😉
Zaregistrován
20. 7. 2010
Tento názor však platí pro obyčejné současné knihy - i když ta 1/5 až 1/10 se mi zdá i zde silně přehnaná. Nedávno jsem prodával přebytky z dědictví, takovou současnou všehochuť, a dával jsem na Aukro cenu ve výši cca 1/2-3/4 průměrných cen uváděných na www.mujantikvariat. Většinu jsem v pohodě prodal...
U historických knih , meziválečné avantgardy či sběratelských lahůdek (Babička, Verneovky, Mayovky atp.) bych se cenami na www.mujantikvariat moc neřídil. Ostatně knižní perly se tam ani moc často a hojně nevyskytují...
Zaregistrován
20. 7. 2010
Opravuji adresu webové stránku:
www.muj-antikvariat.cz
Zaregistrován
28. 11. 2017
Tím prodejem za 1/5 až 1/10 ceny z Můj antikvariát jsem mínil prodej do antikvariátu. Vycházím z toho, že kdo chce prodat, tak většinou se s tím nechce moc zabývat, prodej za vyšší cenu zabere čas. Prodávající většinou ten čas nemá (čas mu zabere něco jiného čím se živí a to mu přinese peněz více), proto by měl být ochoten jít s cenou dolů. Antikváři nejsou vesměs do koupě moc žhaví, mívají prostory knihami zavalené. Na druhé straně jsou si vědomi toho, že na jednu prodanou knihu jich musí mít stovky neprodaných. Takže knihy, u kterých je šance že je prodají (znají je), jsou ochotni koupit, pokud cena bude dost nízká. Na Aukru se pochopitelně díky poptávce cíleně vyhledaného jednotlivce můžete dostat k ceně vyšší, ovšem s nejistotou a za cenu Vašeho času. Koneckonců vezměte si příklad zde uvedené Komenského Didaktiky z r. 1849. Ceny na tohoto vydání na Můj antikvariát jsou momentálně od 450,- po 1225,- Kč. Myslíte, že antikvář bude ochoten tuto knihu koupit za 200,-Kč? Pochybuji. 100,- Kč Vám dá ochotněji, rychleji a Vy ušetříte čas. Na Aukru možná 200-300,- Kč. Ale čas, čas, čas.....
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.