Zaregistrován
9. 3. 2010
Chcem poprosiť všetkých milovníkov filatelie o pomoc / radu. Hľadám niekoho, kto by vedel poskytnúť nejaké rady ohľadom známok a iného filatelistického materiálu Belgických kolónii. Ide mi prioritne o Belgické Kongo, ale nepohrdnem ani informáciami ohľadne kolónie Ruanda-Urundi (1916-1924). Je tu ešte Čínsky Tianjin (Tiencin), ale o ten mi až tak nejde ...
V prvom rade by som mal záujem o pomoc ohľadom rady, čo sa týka ideálneho katalógu zameraného na túto oblasť. Na exponete som našiel jeden exponát, kde je vidieť, že pre túto oblasť boli vydané aj z môjho pohľadu veľmi pekné celiny. Bežné katalógy, ako Michel (Zentralafrika) a Scott (Standard Vol.1 A-B) nie sú to "pravé orechové" (Stanley Gibbons – predpokladám podobne a stampworld len základný prehľad). Rád by som niečo komplexnejšie (špeciál?, monografiu?), zameraný na túto oblasť. Ideálne vrátane tých celín, hodnotenia celistvostí, poštových taríf a podobne.
Vedel by niekto poradiť? Prípadne poznáte niekoho mimo tohto fóra z Čiech, alebo zo Slovenska, kto sa tejto oblasti bližšie venuje a prípadne dať aj kontakt?
Za prípadné rady a pomoc vopred ďakujem.
PS: Aby som to ešte upresnil tak sa mi jedná o obdobie od roku 1885, kedy si toto územie "podmanil" Leopold II. až do ukončenia Belgickej kolonizácie v roku 1960.
Zaregistrován
23. 2. 2009
Toho je, stačí se podívat na stránku filatelistické společnosti sběratelů Belgického Konga:
http://www.belgian-congo-study-circle.be
Odkazy na stránky ostatních sběratelů také vypadají velmi dobře a jsou plné informací, hlavně:
Zaregistrován
9. 3. 2010
Ikanek – srdečná vďaka za reakciu 😉
Moja angličtina je moc slabá, ale nejak si poradím. O francúzštine a flámčine ani nehovorím ...
Ešte raz vďaka za linky.
Ak by sa našiel nejaký guru z ČR, SR na túto oblasť ... Môžeme si dopisovať 😉 .
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.