Moderátoři: Šenfi, acme2000, smith

MMER3

Uživatel

Zaregistrován:
31. 8. 2008

Vytvořeno:
5. 2. 2009, 15:30

To je sice trochu nemorální, (i když mi zatím všichni až na vás řekli, že to chybotisk je, tak proč by si to nemyslel kupující.) ale dělá to na Aukru každý druhý, i když je to lež, které si všimne i ten, kdo nesbírá, nesbíral a sbírat nechce. Ale asi tam dám to, co napsal Dracek, i když to je také lež, když jsem tu bankovku nenalezl v konvultu.

Confidentia dimidia pars profectus, proscipientia ea alia!
Neustále aktualizovaný seznam bankovek a mincí, které sháním a nabízím, Vám rád pošlu e-mailem.

MMER3

Uživatel

Zaregistrován:
31. 8. 2008

Vytvořeno:
5. 2. 2009, 15:31

P.S.Co myslíte, šplhne se to na 600,-Kč, nebo to mám za 500,-Kč dát raději tomu zájemci (čistě podle vašeho názoru).

Neustále aktualizovaný seznam bankovek a mincí, které sháním a nabízím, Vám rád pošlu e-mailem.

acme2000

Moderátor

Zaregistrován:
1. 7. 2008

Vytvořeno:
5. 2. 2009, 15:35

jj, souhlas. dej to klidně od pětistovky, ať se třeba necejtíš škodnej, kdybys to dal od kačky a ono se nějaký tele najde🙂

mimochodem - tohle už se na aukru jednou objevilo - šlo to za 450 (jiná série, ale stejnej "chybotisk") - mám ještě uloženou fotku:

Obrázek vložený uživatelem

acme2000

Moderátor

Zaregistrován:
1. 7. 2008

Vytvořeno:
5. 2. 2009, 15:39

mimochodem MMERe, nechci se tě nějak dotknout, ale strašně to řešíš... napiš si tam co chceš, třeba to půjde na litr, nebo taky ne. prostý fakt je jen ten, že to není vzácnost, jen taková obskurnost. Jako kdybys měl 50 Kč/93 série Z... to už by tak stálo za trochu adrenalinu, kam to půjde, ale todle už neřeš, vystav, seber prachy a dej pozitivní komentář... :-D

Šenfi

Moderátor

Zaregistrován:
30. 3. 2008

Vytvořeno:
5. 2. 2009, 20:22

To je sice trochu nemorální, (i když mi zatím všichni až na vás řekli, že to chybotisk je, tak proč by si to nemyslel kupující.) ale dělá to na Aukru každý druhý, i když je to lež, které si všimne i ten, kdo nesbírá, nesbíral a sbírat nechce. Ale asi tam dám to, co napsal Dracek, i když to je také lež, když jsem tu bankovku nenalezl v konvultu.

Toto je už moje poslední reakce na toto téma, protože to už nemá opravdu žádnou úroveň, ale tohle si nemůžu odpustíit ti říct (neber to, ale ve zlém, nic proti tobě nemám 😉 )

1 ) Nemorální to není trochu, ale opravdu hodně. Opravdu mi vadí vyčůránci, kteří okrádají začátečníky, které jen pak svým jednání od tohoto sběratelského oboru odradí a vše jim znechutí. Myslím, že kdyby tebe někdo na aukci natáhnul tím, že v popisu aukce lže, tak by se ti to taky nelíbilo 👿

2 ) Argument dělají to všichni, proč já tedy ne, je opravdu nechutný. Každý sběratel někdy někoho natáh, i já mám krev na rukou 😉 ,
ale vše má své meze.

3 ) Nechcise tě nijak dotknout, ale ty tvoje rádce přes notafilii bych chtěl vidět. Dost silně pochybuju, že poznají giloše od konfet, natož chybotisk od zničený bankovky.

Howk, domluvil jsem

rihav

Uživatel

Zaregistrován:
11. 5. 2007

Vytvořeno:
6. 2. 2009, 10:18

Nakonec se vás všech tedy zeptám na jedno: myslíte si tedy, že má nebo nemá cenu to dávat na aukro? Nebo to má radši za těch 500,-Kč prodat tomu pánovi, o kterém jsem se zmínil? doma mi pořád radí, ať to dám na Aukro, že vám nevěří, že je to určitě chybotisk apod., ale to já věřím v tomto spíše vám. Za odpověď předem děkuji. P.S. Jinak bychom se mohli vrátit k pův.tématu, jaké evropské bankovky se komu líbí.

MMER3 napsal/a:

i když mi zatím všichni až na vás řekli, že to chybotisk je, tak proč by si to nemyslel kupující

Tak i ja rikam ze to neni chybotisk🙂 Absolutne souhlasim se senfim.

😃 jo, to je panecku vec, doma se v tom urcite vyznaji....

No abych to shrnul, neni to chybotisk, ten totiz vznika tak, ze se neco, a ted pozor, CHYBNE NATISKNE.. Na obrazku te 10 kc je krasne videt zbytek tisku toho znaku (jak psal Robbie)..

MMER3

Uživatel

Zaregistrován:
31. 8. 2008

Vytvořeno:
6. 2. 2009, 13:43

Milí pánové, kolegové sběratelé. Já bych vám celkem věřil - o mě tu nejde, ale v profilu mám uvedeno, že jsem student, a tak leckoho z vás zřejmě i napadlo, že neplnoletý. A je to tak. A proto mě rodiče nutí tuto bankovku dát na Aukro a otec, který je již téměř 20 let zaměstnán v polygrafii je přesvědčen, že to je chybotisk a snaží se mi proto najít i důkazy. Třeba dnes jsme bankovku zkoumali pod mikroskopem a je jasné, že k poškození chemikálií či jiným ,,násilným´´ způsobem nedošlo, neboť jsem dnes měl šanci takové poškozené bankovky vidět, a ty čáry tam tak přesné nebyly. Prostě a jednoduše: podle mínění mého otce při tisku bankovky pouze došlo k výpadu červené barvy a nebo červená barva úplně chyběla, protože místa, kde je červená barva jsou pouze lehce ,,pošpiněná´´ zbytky barvy z tiskárny (viz st.znak ČSSR) a např hnědá vypadá, jako by byla bez červené, protože klasická bankovka je takové +-červenohnědé barvy a tato pouze hnědé. Pravdu můžete mít vy i otec, ale bankovku na Aukro dát musím a jelikož si je otec chybotiskovostí bankovky jistý, pak musím i (i když podle vás nemorálně) uvést, že je bankovka chybotiskem. Jinak bychom se mohli vrátit k původnímu tématu, kterým bylo, která emise bankovek nebo bankovka z Evropy se vám líbí nejvíce. S pozdravem MMER3.

rihav

Uživatel

Zaregistrován:
11. 5. 2007

Vytvořeno:
6. 2. 2009, 13:55

No a k tematu, fakt moc se libi nova emise bankovek Faerskych ostrovu z let 2001 - 2005.

Napriklad 50 Kronur je krasna, foto nize (ale i ty ostatni http://numismondo.com/pm/fro/index_2080.htm)

![Obrázek vložený uživatelem](http://numismondo.com/pm/fro/Fro_P24_50_Kronur_(2)

001_049501C_B0011C_100.jpg)

![Obrázek vložený uživatelem](http://numismondo.com/pm/fro/Fro_P24_50_Kronur_(2)

001_049501C_B0011C_r_100.jpg)

MMER3

Uživatel

Zaregistrován:
31. 8. 2008

Vytvořeno:
6. 2. 2009, 15:06

Souhlasím. Tyto bankovky jsem viděl již mnohokrát a opravdu jsou nádherné. Ale co se týče mě na současné CHF nemají. I když mi přijdou takové ,,nedodělané´´, jako by tam něco chybělo. podobně zajímavé a hezké (i když ne evropské) jsou bankovky Jihoafrické republiky - současné randy, kterých je dokonce vícero druhů s drobnými změnami.Několik z nich imám ve sbírce.

Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
6. 2. 2009, 15:14

Ano, Faerské ostrovy mají pěkné bankovky jak ty nové, tak ty starší a naštěstí na současné CHF opravdu nemají (co se nehezkého provedení týče...) a jsou naopak opravdu výtvarně zajímavé 🙂

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.