99% těchto bankovek bez nějaké barvy nebo číslovače jsou padělky vyrobené převážně chemickou cestou což není prý moc komplikované a z obrázku to není nikdy šance zjistit. Zjistitelné jsou někdy pod UV světlem různých lnových délek, chemickým rozborem papíru či okolních barev případně někdy částečnou změnou struktury papíru a podobně. Podobně změnis barvy např. zelená/modrá/žlutá je také celkem běžné a rozhodně to nebývá chybou v tiskárně. To, že tyto padělky pitomci na aukru kupují je již jiná věc, která rozhodně není argument pro pravost!!!
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Už mne taky párkrát napadlo, že se zeptám kamaráda tiskaře na možnosti změn, ředění reagování a složení barev, potom zaúkoluji k poradě také kamarády chemiky pracující na VŠCHT či jinde a zkusím to dle jejich návodů udělat, ale nejak na to stále není čas... ale znám podobné srandy již mnoho let vyráběné bez problémů u poštovních známek a to dokonce bez poškození lepu na nich!!! 😕
To máš pravdu, ale jak vidíš, tak těch cvoků, co za to daj na aukru majlant je více, než dost. Jinak já chybotisky nesbírám a taky netvrdím, že je tohle pravý, bylo to spíš pro ilustraci ohledně ceny ...... proč by to měl MMER prodat někomu za 500, když na áčku za to může dostat několikrát tolik, aniž by někoho podváděl ....... jednoduše napíše neznámý původ nebo neručím za pravost a je na každém jestli to chce nebo ne 😉
A víme oba, že se o to zase strhne rvačka. 😉
Tak si tomu naivně věř(máš svoji hlavu), já jsem k tomu sve řekl.... 😐
Chtěl bych se zeptat, jestli nedotisk bankovky také není chybotiskem. Přijde mi divné, aby byla bankovka tak geniálně vypraná pouze na místě státního znaku a pouze na místě, kde je jen jedna barva - červená. Pokud to ale chybotisk není, pak to tomu pánovi za 500,-Kč dám a ještě na tom vydělám.
Confidentia dimidia pars profectus, proscipientia ea alia!
Neustále aktualizovaný seznam bankovek a mincí, které sháním a nabízím, Vám rád pošlu e-mailem.
Prostě rúzné barvy reagují na různé chemikálie různě dle jejich výrobního složení atd., někdy je lze sejmout, jindy změnit odstím apod. Pokud se zeptáš jakéhokoliv znalejšího chemika, myslím, že ti to bude schopen minimálně částečně vysvětlit, pokud budeš vědět, barvy kterého výrobce byly k tisku použity(a tedy kterého chemického složení).....😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.