Poprosil by som vás o určenie stavu a reálnej ceny, zodpovedajúcej stavu týchto dvoch bankoviek.Môj katalóg je len ebay..🙄
Jedna je viac nepredpisovo prehnutá-ani vodorovne,ani zvisle 🙂 ,druhá v tom
"vajci"viac špinavá ako prvá.
Môže to byť VF?
O tej špine si myslím,že to je tá žltooranžová farba,ktorá je na bankovkách použitá.
Musím ich riadne zaťažiť,lebo sú akési hrbaté.😉
PS:Celý príspevok aj s obrázkami vidím,ale odoslať sa nedá.Už sa mi to stalo pri novej téme.
Potom sa možno nemusíme smiať tým,ktorým sa pri premiérových príspevkoch nedarí obrázky vložiť.
Ono to asi ide,ale ja pošlem obrázky až za príspevkom...Pomôž si ako vieš.🙂
-s-
Uvedene bankovky su z roku 1994, varianta P47c. Moj katalog uvadza v zachovalosti N cenu 80 dolarov, nizsie stavy su tam ocenene len nominalnou hodnotou, je to posledne vydanie pred prijatim eura. V tomto stave asi naozaj viac nez nominal stat nebudu, takze 2 x 23.29 eura.
Na ebay je za najnizsiu cenu varianta P47b(katalog 85 dolarov) a sice za 50 dolarov:
http://www.ebay.com/itm/MALTA-CENTRAL-BANK-10-LIRI-BANKNOTE-PICK-47B-L1967-1994-471133-CU-/252810137598?hash=item3adca88ffe:g:d1wAAOSwOgdYxaXI
Ďakujem Alexander DeLarge.
Musím sa priznať,že až teraz som pochopil,prečo sú relatívne "drahé"..😳
Mňa to,že sa dajú vymeniť ani len nenapadlo..
Už som tak kedysi dostal a následne daroval írsku bankovku,ktorá sa tiež dá zameniť...
Poplietlo ma to,že na Colnect-e je uvedený zriedkavý výskyt.Tak som myslel,že preto sú zaujímavejšie.Ďalej som nepátral.
Aj tak je to dobré.Ešte sa na tú Maltu vybrať.Napr.s japonkou..😋
-s-
Obrázky:
Stani, bankovky sú v silne obehovom stave. Ako si sám poznamenal VF. A ako poznamenal Large - "V tomto stave viac nez nominal stat nebudu, takze 2 x 23.29 eura." A vôbec by ma neprekvapilo, keby ti niekto ponúkol len 20€/bankovka, pretože aj cesta na Maltu do centrálnej banky niečo stojí...
Samozrejme nikto ti nemôže upierať právo požadovať za ne akúkoľvek sumu v EURách. Len je otázna úspešnosť takého predaja.
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.