Moderátoři: smith
Zaregistrován
30. 3. 2008
Častá chyba začátečníka. Vždy má být na prvním místě kvalita a až poté kvantita 😉
Mít doma hromadu "odpadků" ti nikdy neudělá takovou radost jako "N", navíc dříve nebo později se beztak těch 3 - 4 budeš zbavovat a ve výsledku na tom jedině finančně proděláš. Jestli mohu radit, nakupuj klidně levnější bankovky, ale určitě nemá význam brát horší stav než 1, vyjímečně 2.
Zaregistrován
29. 3. 2014
Za rady a názory budu samozřejmě jedině rád, dík🙂 Mě se na starých bankovkách i líbí právě ta opotřebenost, více z nich dýchá historie než když vypadají jak právě natištěné, přitahuje mě taková stoletá bankovka, která očividně už něco zažila, prošla oběhem, válkou a vším možným🙂, ale není třeba natržená, nebo výrazně poškozená. Jiná situace je v případě, že si kupuji bankovky na kterých mi doopravdy záleží, z 60. let a výše. Tady sáhnu do kapsy třeba i pro několik set a chci UNC stav. Nakupuju na aukru a ebay a nepočítám s tím, že bych na bankovkách mohl finančně vydělat, ale samozřejmě, rád bych🙂 Na aukcích je pro mě jednodušší odhadnout cenu, protože ta je často taková, za jakou se bankovka v minulosti už vydražila. Ale za tipy kde nakupovat nejvýhodněji budu velice rád.
Zaregistrován
13. 11. 2011
Určitě bych spíš doporučil užší specializaci. Buď časovou, nebo územní. Takové sbírání halabala nekončí dobře.
Zaregistrován
12. 2. 2011
to MJforever : ja sbiram bankovky cca pet let a zacinal jsem uplne presne jak ty a uplne stejne me tu rikali to same to co tobe a ja odpovidal to co ty . A dnes bych jim dal za pravdu ! ! !
Zaregistrován
12. 2. 2011
Jak jsem psal predchozi prispevek , to poznas casem a das jim za pravdu , ja ted ty spatne stavy prodavam a kupuji unc stavy anebo ted uz rovnou kupuji unc stavy a taky po tech peti letech jsem poznal to co mi tu rikali , ze neni kam spechat ! Je to beh na dlouhou trat.
Zaregistrován
29. 3. 2014
Jak praví známé moudro, co je dobré pro jednoho, nemusí být dobré pro druhého a už vůbec ne pro třetího. Stále se tu bavíme o tom co je špatné, že UNC stav je jediný dobrý, ale ne o důvodech proč je to špatné. Trochu mi to připomíná křesťany, kteří tvrdí, že kdo neuctívá Ježíše, přijde do pekla🙂 Uvedl jsem spousty konkrétních argumentů proč je pro mě osobně dobré sbírat oběhové bankovky, ale protiargumenty jsou velmi nekonkrétní a obecné. To co má člověk rád se odvíjí od jeho osobního pohledu na věci, nelze přece říct, že blondýnky jsou hezčí než zrzky, protože každý má jiný vkus. Zrzky nevyhrávají soutěže krásy, z mého pohledu jsou to nejhezčí co na světě kdy bylo😃 Vážně, vše záleží na specifické osobní preferenci, sbírání musí v první řadě bavit. U oběhových bankovek navíc nehrozí srážka s padělkem.
Zaregistrován
16. 2. 2008
MJforever napsal/a:
... U oběhových bankovek navíc nehrozí srážka s padělkem.
To nemusí být vždy pravda.
Ale s těma zrzkama máš naprostou pravdu, jen bych ještě doplnil že musí být zrzavé všude a mít zelené oči.😉
Zaregistrován
12. 2. 2011
celou doby ti odpovidame akorat jsi to nepochopil ! Vsichni jsme meli stejnej zacatek tak jako Ty , taky jsem mel radsi obehovi, uvidis sam po par letech a myslim si ze to priznas stejne jako Ja., a opo letech vetsina ty spatny stavy prodava a kupuje unc stavy
Zaregistrován
14. 9. 2008
znam cloveka, co taky sbira obehovky, proste do toho nechce davat tolik penez. Zadne vymeny neprovadi, nechava si stavy 2-4, UNC snad nema zadnou ...🙂
Zaregistrován
30. 3. 2008
MJforever napsal/a:
Jak praví známé moudro, co je dobré pro jednoho, nemusí být dobré pro druhého a už vůbec ne pro třetího. Stále se tu bavíme o tom co je špatné, že UNC stav je jediný...
Buď k sobě alespoň natolik upřímný a příznej si, že jediný důvod proč obhajuješ oběhovky je cena. Nevěřím, že kdybych před tebe položil dvě stejné R-U bankovky za stejnou cenu, z nichž by jedna byla v N a druhá v 3, takže by sis vybral tu trojku. Garantuju ti, že jednou to co teď budeš rok budovat nakonec prodáš za zlomek ceny jen proto, abys koupil lepší stav 😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.