Zaregistrován
19. 1. 2016
Prosím o radu zkušenější kolegy. Bankovky moc nesbírám, příšla za mnou známá, že se jí nedaří sehnat bankovky ČR tištěné v roce 2017. (Narodil se jim synek a kromě sady mincí, které nebylo problém sehnat by chtěli i bankovky). Věnuji se mincím, o bankovkách toho moc nevím, ale myslím, že bankovky se snad netisknou každý rok všechny nominály. Může mi to prosím někdo vysvětlit
Děkuji
novotny-zdenek@seznam.cz
Zaregistrován
24. 2. 2009
Zdravím. Tady Vás asi nepotěším. Bankovky ČR procházejí postupným vývojem, hlavním cílem je zdokonalování ochranných prvků. Takže existuje několik emisí / vydání / s různou kvalitou ochrany bankovek. Ty se pak postupně dávají do oběhu. Bohužel jejich tisk probíhá postupně, nicméně rok " výroby " je stejný u několika číselných sérií. Takže i když se do oběhu dostanou nové série / 100 Kč s. H, 200 Kč s. G, 500 Kč s. G a td. / třeba v roce 2007, tak na bankovkách je rok nového " vzoru " Takže u 100 Kč je to např. rok 1997 jak u poslední s. H, tak i u s. C,D,E,F,G. Nejnovějším rokem " výroby " je u našich bankovek 500 Kč a 5000 Kč a tím je rok 2009.
Zaregistrován
2. 11. 2008
Ať známá koupí pro synka zlatý dukát "narození dítěte 2017", bankovku s rokem 2017 nesežene.
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Zaregistrován
26. 7. 2007
nech nakupi eura, kym krpaty vyraste po ceskych obrazkoch nestekne ani pes🙂
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
30. 3. 2008
jano7B9 napsal/a:
nech nakupi eura, kym krpaty vyraste po ceskych obrazkoch nestekne ani pes🙂
tady někdo žárlí na hezké bankovky 😃
Zaregistrován
24. 2. 2009
Podle toho, že ČNB zavádí nové ochranné prvky i na nominálech 100 Kč a 200 Kč si myslím, že u nás zavedení Eura není na programu dne ! A dlouho asi nebude !
Jestli chcete nějak zhodnotit současnou bankovku pro syna jako památku, tak doporučuji zakoupit / nebo sehnat / poslední vydání se sériovým číslem 01, ty se určitě i zúročí. Mám tím namysli 100 Kč s. H01, 200 Kč s. G 01 , 500 Kč s. F i G 01, 1000 Kč s. I 01, 2000 Kč s. D 01 nebo 5000 Kč s. C 01. Ale musí být ve špičkovém stavu, bez známek oběhu. Sice při koupi dáte třeba 10 % nad nominál / někdy trochu více / ale tyto se neztratí. Mrkněte třeba na filatelii Klim- tam jsou v nabídce. !
Zaregistrován
19. 1. 2016
Děkuji za vysvětlení, tušil jsem, že to tak nějak bude. Poradil jsem jim tu sadu mincí narození dítěte, tu už mají, a radil jsem i ten dukát, ten by přišel levněji, než ta sestava (neexistujících bankovek). To zatím váhají. Mám dojem, že se to pohybuje kolem 7000,-.
Ještě jednou děkuji a asi si přikoupím do knihovny kvalitní katalog našich bankovek, ať mám trochu přehled.
Ještě k těm Éčkám, to by možná šlo. Co třeba Maltu, nebo Portugalsko. 😉
novotny-zdenek@seznam.cz
Zaregistrován
1. 6. 2010
Skor Vatikan,San Marino,Monaco...tie su sice drahsie,ale nizsie naklady,preto su hodnotnejsie
Napr http://www.burza-minci.com/node/161037
Inzerat nie je moj,nahodne som vybral
joeolahfamily@azet.sk
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.